gREG PG Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 komp chodzil jak zwykle cala noc..w tle muł, antyvir, MBM, SETI.....raczej chlodno w pokoju :) dzis rano sprzwdzilem poczte..wylaczylem SETI i najezdzam na "Moj komputer" i srrruuu...Blue Screen..zaczyna zrzucac pamiec...zrzucil..odpalil sie ponownie i ... S.M.A.R.T pisze zebym "Status: Bad" i zebym zrobil Backup danych..po czym do wyboru-F1(dalejk) lub wejscie do biosu.. no to wciskam F1 ..wyswietla liste urzadzen i ...no wlasnie nic...Winda nie startuje...dysk milczy.. no to restart, do BIOSu..wszystko widzi normalnie jest.. ale winda nie startuje .. wkladam dyskietke systemowa..i widzi dysk..obie partycje..dir dziala..przezycam katalogi jest ok.. ale S.M.A.R.T. dale swoje twierdzi i Winda nadal sie nie odpala... i moje pytanie - czy to dysk :?: (w DOSie chodzi) czy raczej wina systemu? dysk WD Caviar JB800.. dodam, ze wczoraj 2 razy juz mi sie cos takiego zdarzylo ale winda wstawala i wszystko smigalo jak zawsze... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 szkoda, ze nikt nie odpowiedzial :) urywam sie z roboty i ide go reanimowac... wish me luck :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 formacik dobry na wszystko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoram Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Ja miałem coś takiego jak hd mi padł dokładnie taki jak w opisie był to błąd fabryczny i głowice stukały :arrow: włącz kompa i przysłuchaj sie czy jest taki specyficzny dzwięk jakby cd szukał scieżki tylko że głośniej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 UPDATE - dysk idzie dzis do reklamacji- nie pomogl nawet format niskiego poziomu...nawet nie dokonczyl tego formatowania..wywalal bledy, bady itp... ech.. 4 miechy dysk i padl...damn...nie wiecie ile sie przecietnie czeka na nowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 zalezyod firmy - w kraku od 2 tygodni w pcprojekt do 4-6 tygodni w bicie (wrazenia wlasne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...