Rosio Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 jako ze nie za duzo jest topicow o takich pamieciach, chce sie zapytac jakie jak najtansze pamieci osiagna takie czestotliwosci, mysalem o twinmosach 466 2 x 256 (znacie moze jakis link do ich recki?), mozna kupic za 744 pln, ale Vip musial robic powazne zabiegi (zarowka rox 8) ) by zmusic je do stabilnej pracy na 250mhz (chyba juz mu sie udalo) a i na zagranicznych forach nie sa to pochlebne opinie o nich. Najbadziej szukam pamieci 466 ktore chodza bez problemu na 250 mhz i nie mowcie mi o OCZ i Crosair bo wiecie ile one kosztuja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Mam podobny dylemat, w pierwszej chwili cenowo najlepiej wypadly Twistery 500Mhz, ale ktos na forum pisal ze je testowal i nie poleca ... mysle ze ponizej OCZ nic pewnego sie nie znajdzie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że kości PC4000 są optymalizowane pod P4 i z AMD najlepiej nie chodzą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 twinmosy 2700 [mtec] + 3.1v + wygrzewanie [żarówka, piekarnik, etc] = 250 fsb @ 2-2-2-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 twinmosy 2700 [mtec] + 3.1v + wygrzewanie [żarówka, piekarnik, etc] = 250 fsb @ 2-2-2-5Huh, niezla jazda :D Co do pamieci to ja bym postawil na Twisty 500 lub Geile Platiniumy 500 - http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=7023&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 twinmosy 2700 [mtec] + 3.1v + wygrzewanie [żarówka, piekarnik, etc] = 250 fsb @ 2-2-2-5 o co chodzi z tym wygrzewaniem proszę o linka albo odpowiedź :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 twinmosy 2700 [mtec] + 3.1v + wygrzewanie [żarówka, piekarnik, etc] = 250 fsb @ 2-2-2-5 o co chodzi z tym wygrzewaniem proszę o linka albo odpowiedź :D jak położysz blisko żarówki to pamięci siwygrzeją i będą sięlepiej podkręcały. fakt udowodniony doświadczalnie :P . Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że kości PC4000 są optymalizowane pod P4 i z AMD najlepiej nie chodzą? :lol: no comment :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 twinmosy 2700 [mtec] + 3.1v + wygrzewanie [żarówka, piekarnik, etc] = 250 fsb @ 2-2-2-5 o co chodzi z tym wygrzewaniem proszę o linka albo odpowiedź :D jak położysz blisko żarówki to pamięci siwygrzeją i będą sięlepiej podkręcały. fakt udowodniony doświadczalnie :P . Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że kości PC4000 są optymalizowane pod P4 i z AMD najlepiej nie chodzą? :lol: no comment :lol: trochę tego nie kumam przeciez jak pamięci siedzą w kompie to też się wygrzewają a jakoś ich za bardzo nie można po takim zabiegu podkręcić jaka moc żarówki jest wskazana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 twinmosy 2700 [mtec] + 3.1v + wygrzewanie [żarówka, piekarnik, etc] = 250 fsb @ 2-2-2-5 No to już zakrawa na kawał Rzuć jakimś screenem - bo jest to baardzo mało prawdopodobne ... Najlepsze TwinMosy DDR400 na winbondach BH-5 to może 500DDR osiągną - ale przy napięciach powyżej 3,2V .... Te co wymieniłeś kończą swe działanie przy DDR 450-460 przy nezbyt rewelacyjnych timingach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 trochę tego nie kumam przeciez jak pamięci siedzą w kompie to też się wygrzewają a jakoś ich za bardzo nie można po takim zabiegu podkręcić Jak nie jak tak :P U mnie 266 chodziły max jako 300 a po kilq miesiącach chodzą jako 315 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 trochę tego nie kumam przeciez jak pamięci siedzą w kompie to też się wygrzewają a jakoś ich za bardzo nie można po takim zabiegu podkręcić Jak nie jak tak :P U mnie 266 chodziły max jako 300 a po kilq miesiącach chodzą jako 315 :P to ja swoje daje od dzisiaj na 3V :D :D :D te kilka miechów to ile? na jakim napięciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 @ AMD Rulezz IMHO - ciekawe, jeśli wg Ciebie te pamiątki http://www.ocztechnology.com/products/memo...al+Channel+Gold Pójdą tak samo na Max3 jak na NF7 (nawet po Vmodzie) to cóż... :lol: Mnie zamotałeś ;) ale dobrze napisałem, tylko przeczytaj całość :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 @ AMD Rulezz IMHO - ciekawe, jeśli wg Ciebie te pamiątki http://www.ocztechnology.com/products/memo...al+Channel+Gold Pójdą tak samo na Max3 jak na NF7 (nawet po Vmodzie) to cóż... :lol: Huh, no to zes teraz dal. Przeciez IC7 i nf7 to zupelnie rozne chipsety i to nie wina ramow, ze na Intelu pojda wyzej - tylko chipsetu !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 hej moze ktos powie cos wiecej o wygrzewaniu??? bo to ze to dziala to ja wiem bo przeciez grafe wygrzewalem:P ale z pamieciami to jak to mniej wiecej wyglada??? bo mi by sie przydalo moje 266 kingstona troche podgrzac??? na jak dlugo trza je do ciepla dawac???? prosze o szybka odpowiedz albo kontakt na gg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 trochę tego nie kumam przeciez jak pamięci siedzą w kompie to też się wygrzewają a jakoś ich za bardzo nie można po takim zabiegu podkręcić Jak nie jak tak :P U mnie 266 chodziły max jako 300 a po kilq miesiącach chodzą jako 315 :P to ja swoje daje od dzisiaj na 3V :D :D :D te kilka miechów to ile? na jakim napięciu ok 0.5 roq z tym że napięcie default - 2.5V :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja swoje wygrzewałem i nic może za krótko 1h i za słaba żarówka 75W ale pamięci nie dało się dotknąć tak gorące były Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 pewnie trza im sesje po pare h zrobic i wtedy zadziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 pewnie trza im sesje po pare h zrobic i wtedy zadziala dzisiaj idę do piwnicy i zostawię je na całą noc przy 100W żarówce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 zarowa 60W,3h sesje,w razie niezadowalajacych rezultatow operacje mozna powtorzyc :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Do tej pory znalem temat wygrzewania procesora - ktory po pewnym czasie coraz lepiej sie podkrecal. Ale z wygrzewaniem pamieci to nowosc - trzeba bedzie polozyc k.graf i ddry na kaloryferze zeby troche to podgrzac :] ciekawe czy zadziala- czy jednak potrzeba silniejszego grzania z zarowki ? a moze do mikrofalowki ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 twinmosy 2700 [mtec] + 3.1v + wygrzewanie [żarówka, piekarnik, etc] = 250 fsb @ 2-2-2-5 o co chodzi z tym wygrzewaniem proszę o linka albo odpowiedź :D jak położysz blisko żarówki to pamięci siwygrzeją i będą sięlepiej podkręcały. fakt udowodniony doświadczalnie :P . Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że kości PC4000 są optymalizowane pod P4 i z AMD najlepiej nie chodzą? :lol: no comment :lol: Jakie no comment ?? Uwazasz ze pamieci pc 4000 dzialaja prawidlowo na amd ?? Bo nie wydaje mi sie zeby jakis amd mial magistrale 250 . Zenfist ma racje. A nawet jesli to gowno to ci da. Zeby wykorzystac ich potencjal musisz miec proca z przepustownoscia 8GB/s (mowimy o dual channel). A P4 z qpfsb 800 ma dopiero 6,4 GB/s. Wiec po jakiego wala wam takie pamieci ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 W sumie sam niewiem po jakiego ;] Tak naprawde moznaby uzyc tanszych 2x DDR 266 asynchro i tak przepustowosc pamieci w DualDDR bedzie wowczas porownywalna z przepustowoscia szyny procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 twinmosy 2700 [mtec] + 3.1v + wygrzewanie [żarówka, piekarnik, etc] = 250 fsb @ 2-2-2-5 o co chodzi z tym wygrzewaniem proszę o linka albo odpowiedź :D jak położysz blisko żarówki to pamięci siwygrzeją i będą sięlepiej podkręcały. fakt udowodniony doświadczalnie :P . Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że kości PC4000 są optymalizowane pod P4 i z AMD najlepiej nie chodzą? :lol: no comment :lol: Jakie no comment ?? Uwazasz ze pamieci pc 4000 dzialaja prawidlowo na amd ?? Bo nie wydaje mi sie zeby jakis amd mial magistrale 250 . Zenfist ma racje. A nawet jesli to qpa to ci da. Zeby wykorzystac ich potencjal musisz miec proca z przepustownoscia 8GB/s (mowimy o dual channel). A P4 z qpfsb 800 ma dopiero 6,4 GB/s. Wiec po jakiego wala wam takie pamieci ?? widac ze malo wiesz na temat AMD.....jakos moj sprzet sobie pomykal na fsb250 i bylo mu dobrze.Co do pamieci PC4000 na platformie AMD to wystarczy dobrze dobrac kosci i bedzie OK.To prawde ze OCZty sa problemowe ,ale kilka dni temu testowalem pamieci PC4000 na kosciach Hynix'a i chodzily fsb250 2.5-3-4-6...jak tylko dostane nowe pamieci (tez PC4000) to przedstawie Ci wszystkie testy z przyjemnoscia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 co do wygrzewania to już Vip podal - pare wynikow jest u mnie na forum też. sorx walnalem sie - 2-2-2-6 [na zachodnich boardach pisza, że na nf7 najlepiej jest 2-2-2-11 :shock: ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 zarowa 60W,3h sesje,w razie niezadowalajacych rezultatow operacje mozna powtorzyc :wink: grzejesz 3h jedna kostkę :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 tMQ - skrobnij cos na temat tych pamiatek ze screen'a :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 zarowa 60W,3h sesje,w razie niezadowalajacych rezultatow operacje mozna powtorzyc :wink: grzejesz 3h jedna kostkę :?: tak,a druga siedziala w kompie...po trzech godzinach zmiana :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 no to jutro moje pamiatki bede mialy wakacje w tropikach:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 watpie czy moim szajsungom to coś da ale zawsze można sprobować :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 pamieci twinmos @ mtec @ 3.1V @ żarówka mod ;) wygrzewana każda kostka z osobna, a nie cały moduł na raz :P generalnie napiecia wyżej nż 3.1+ dają dobre efekty (abit teraz daje standardowo 3.2 w max3), a na zachodnich bordach można poczytac jak koledzy jada na 3.4-3.6V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...