Skocz do zawartości
Sajm_on

Test zestawu WC MCS3 z Silicon Valley

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W wakacje dostalem do testow nieco zmodyfikowany zestaw WC MCS3 z Silicon Valley. Zrobilem test, zdjecia, napisalem pare slow i umiescilem tutaj: http://www.testwc.w.pl. Zapraszam do komentowania.

Z gory uprzedzam, ze moze sie dlugo ladowac z powodu duzej liczby zdjec (w razie czego podziele na podstrony).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok test testem mam podobny zestaw jest nieco wydajniejszy :) (wiem ze masz cieplusiego procka .. :) ) ale to nie o tym chce pisac ... Napisales ze minusem jest to ze srednica kroccow w bloku jest za duza wzgledem weza .. Generalnie tez jak kupilem blok na to narzekalem . Alez sie mocowalem z montazem rurek... (moze trzeba bylo napisac zeby przygotowac sobie kubeczek z ciepla woda i wtedy rurki wchodza raz dwa :) ale co tam ) Ale od rzeczy po 2 miesiacach dopiero zrozumialem dlaczego te rurki tak musza wchodzic :) a to dlatego ze schodza 10x latwiej niz wchodza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok test testem mam podobny zestaw jest nieco wydajniejszy :) (wiem ze masz cieplusiego procka .. :) ) ale to nie o tym chce pisac ... Napisales ze minusem jest to ze srednica kroccow w bloku  jest za duza wzgledem weza .. Generalnie tez jak kupilem blok na to narzekalem . Alez sie mocowalem z montazem rurek... (moze trzeba bylo napisac  zeby przygotowac sobie kubeczek z ciepla woda i wtedy rurki wchodza raz dwa :)  ale co tam ) Ale od rzeczy po 2 miesiacach dopiero zrozumialem dlaczego  te rurki tak musza wchodzic :) a to dlatego ze schodza 10x latwiej niz wchodza.

Moglyby byc mniejsze by byl latwiejszy monatz (pierwsza koncowke mozowalem z 30 minut zdzierajac sobie palce druga 5). Schodza dosyc latwo to prawda. Moj procek jest cieply, ale sa duzo cieplejsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

W wakacje dostalem do testow nieco zmodyfikowany zestaw WC MCS3 z Silicon Valley. Zrobilem test, zdjecia, napisalem pare slow i umiescilem tutaj: http://www.testwc.w.pl. Zapraszam do komentowania.

Sorry ale bez odczytu diody to nawet nie wiesz jak się to sprawuje :) A cały test jest wtedy... mało realny. No offence ale taka prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale bez odczytu diody to nawet nie wiesz jak się to sprawuje :) A cały test jest wtedy... mało realny. No offence ale taka prawda.

No masz racje caly test zrobilem nie rozkrecajac obudowy;-) Dane sa z pewnym przyblizeniem (sa robine w domowych warunkach) ,ale daja pewnien obraz wydajnosci calego zestawu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, różnica pomiędzy wodą (po przejściu przez chłodnicę, ale jeszcze przed pompką jak rozumiem) a CPU w wysokości 12* nie świadczy najlepiej o wydajności bloku (u mnie taka różnica nie przekracza 10*).

Tak po przejsciu przez chlodnice. W pojemniku z pomka temperatura byla mierzona, a nie zaraz po przejsciu przez chlodnice, ktora zreszta nie jest super wydajna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi