Skocz do zawartości
arthx

W-C czyli Woda w moim kompie :) (fotki - 56k warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Powolutku koncze skladanie, montowanie i instalowanie chlodzenia wodnego w moim kompie.

na poczatek bloczek na procesor - jest to MAZE4 z firmy DangerDen, troszeczke zmodyfikowany:

Dołączona grafika

Pozdrawiam

arthx

P.S. Ciag dalszy nastapi :)

P.S.2 ta fotka sie tak spodobala, ze znalazla sie na glownej stronie www.dangerden.com :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraa pora na chlodniczke (ktora juz wczesniej prezentowalem).

jest to nagrzenica od Zuka ze zrobionym shroudem z plexy , dwoma podswietlanymi wiatraczkami i dorobionymi, metoda lutowania, wyprowadzeniami z rurek miedzianych i kolanek

Dołączona grafika

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@arthx co dolałeś do wody że reaguje na uv?

dodalem Dye-Lite , Leak Detection Dye For Engine Coolant - czyli srodek do wykrywania przeciekow w ukladach chlodzenia silnikow - srodek swiecacy pod wplywem promieni UV. a zakupilem go u DangerDen-a

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@popixs - sprawdz dobrze te plaskowniki - one sa mosiezne, tylko z zewnatrz pokryte warstwa cyny - uzyj delikatnie nozyka i zdrap warstewke cyny...

@berkut - papierek wodny nr 400, 800, 1200, potem polerowanie tarcza filcowa umocowana do wiertarki i pasty "Ultra Cut - do usuwania rys, zadrapan i innych niedoskonalosci lakieru" - pasta lekkoscierna - do nabycia tubka za 5 pln w NOMI na dziale samochodowym :)

czas - bo ja wiem ? ponizej godzinki.

zabezpieczone jakims lakierem bezbarwnym w sprayu, tez z NOMI :)

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@popixs - sprawdz dobrze te plaskowniki - one sa mosiezne, tylko z zewnatrz pokryte warstwa cyny - uzyj delikatnie nozyka i zdrap warstewke cyny...

@berkut - papierek wodny nr 400, 800, 1200, potem polerowanie tarcza filcowa umocowana do wiertarki i pasty "Ultra Cut - do usuwania rys, zadrapan i innych niedoskonalosci lakieru" - pasta lekkoscierna - do nabycia tubka za 5 pln w NOMI na dziale samochodowym :)

czas - bo ja wiem ? ponizej godzinki.

zabezpieczone jakims lakierem bezbarwnym w sprayu, tez z NOMI :)

arthx

ja w swojej sprawdziłem i sa mosiężne tylko z wierzchu cyna jest

mi się podoba twoje chłodzonko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ta plexa jest na stałe w twojej nagrzewnicy czy można zdjąć 

wyprosuj pinceta finy nagrzewnicy  :idea:

tak, mozna ta plexe bez problemow zdjac - jest po prostu nalozona od gory na nagrzewnice i opiera sie tymi malymi bocznymi sciankami w okolicach zbiorniczkow.

finy mam prosciutkie, prostowane wlasnie penceta :)

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ale pomecze jeszcze z tymi diodami. Czyli taka UV daje nam normalne fioletowawe swiatlo, a do tego jeszcze ultrafiolet?

tak

swiatlo tych LEDow jest bardzo podobne do swiatla katod UV

takie fioletowawo-niebieskawo-bialawe.

kolor mniej wiecej jak na tym pierwszym zdjeciu, w okolicach tych dolnych srub mocujacych w rogach - obok rurek, albo jak ma napis DANGER DEN na tym pierwszym zdjeciu

diody te kosztowaly cos kolo 3-4 pln sztuka , w sklepie na rogu :)

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraa pora na chlodniczke (ktora juz wczesniej prezentowalem).

jest to nagrzenica od Zuka ze zrobionym shroudem z plexy , dwoma podswietlanymi wiatraczkami i dorobionymi, metoda lutowania, wyprowadzeniami z rurek miedzianych i kolanek

Dołączona grafika

arthx

jedna uwaga do izolacji kabli od wiatraków

w sklepach elektrycznych albo elektronicznych można kupić "koszulki"

takie termokurczliwe rurki o różnych kolorach

myślę że będzie to lepiej wyglądać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi