Skocz do zawartości
arthx

W-C czyli Woda w moim kompie :) (fotki - 56k warning)

Rekomendowane odpowiedzi

tak, wiem ze sa takie rurki, ale do wad tych rurek (sztywnosc) dodam, ze trzeba by rozbierac wtyczki od wentyli (co jeszcze jest w miare wykonalne), ale te moje AKASA maja jeszcze na kabelku takie minipotencjometry do regulacji obrotow.

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arthx - co ty masz za sprzeta?

Slotketa tam widze?

:D

Nie no powaliles mnie calkiem... Jesli mnie wzrok nie myli, to ty chyba jestes szalony in positive. Stary w sumie sprzecior, a WC hightechnology.

Respect :D

Moze cooperation?

You know

MOD4US :D ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano, tak troche od konca zaczalem... z braku funduszy za jednym razem pelna modernizacja sie nie uda. i wyszlo ze najpierw poskladalem W-C i inne elementy (buda, zasilka czy np myszka).

i nie mylisz sie - to jest stary, poczciwy slot z celkiem na przejsciowce i 366@550 :) 26 st.C. w sumie to najpierw chcialem miec cicho , no i mam cicho. a do netu itp spraw nie potrzeba 3 GHz... a jak gdzies odkopie jakis worek z pieniedzmi , to wymienie plyte glowna procka , ram i grafike...

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to kupilem u Dangerdena, ten UV-Dye - to jest dodatek dolewany do wody w ukladach chlodzenia silnikow i sluzy do szukania przeciekow. moze np w stoczniach to moga miec - ja niestety nie mieszkam na wybrzezu (trojmiasto, szczecin...)

pelna nazwa: Dye-Lite , Leak Detection Dye For Engine Coolant. firmy TRACER Products, USA.

dodaje sie tego bardzo malo do wody - wystarczy doslownie 5-10 kropli (na 2.5 litra wody) i woda juz ladnie swieci

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Coppera tez da sie spokojnie dac UV, ale one daja malo swiatla (zostaje taka fajna fioletowa poswiata).

Duzo lepsze wynika dadza 4 normalne diody.

Ja myślałem o 2 zwykłych niebieskich +1,2 UV dla uzyskania tego zaczepistego zielonego "szlamiku"... Ale zostane chyba na razie przy zwykłych diodach, aż nie znajdę preparatu do wody (już szukam :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi