Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

grrr

dzialal sobie komp i postanowilem wyjac kabelki z fdd (Zasilanie + kabel fdd taki szzzeeeroki :)

potem wlozylem again - na wlaczonym kompie)

byc moze odwrotnie cos wlozylem

nie dzialal

restarty

wszystkie kombinacje z kabelkami itd itp

wciaz nie dziala - przy napieciu podlaczonym sie obraca talerz i non stop swieci dioda odczytu

spalilem cos?;)

powiedzcie ze to fdd a nie kontroler bo bede mial mentalna doline z ta stara plyta:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm....wątpliwe zebyś w ten sposób uwalił flopa lub kontroler (ale jak najbardziej możliwe jeśli zrobiłeś zwarcie...) a ciągłe świecenie diody to normalny objaw gdy podłączymy odwrotnie taśme sygnałową (to ta szeroka :idea: ) zawsze przewód z czerownym paskiem na tej taśmie podłączamy do PIN'u1 w FDD....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm....wątpliwe zebyś w ten sposób uwalił flopa lub kontroler (ale jak najbardziej możliwe jeśli zrobiłeś zwarcie...) a ciągłe świecenie diody to normalny objaw gdy podłączymy odwrotnie taśme sygnałową (to ta szeroka  :idea: ) zawsze przewód z czerownym paskiem na tej taśmie podłączamy do PIN'u1 w FDD....

DOKŁADNIE - to normalka gdy się odwrotnie podłączy kabel od FDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byla 5 rano a ja dostalem impuls - hey, przeciez nie bede kupowal fdd do cyber mirrora, po co mi... wait, a to dziala bez fdd, nie probowalem nigdy

no i sprobowalem bezmyslnie=]

wazne jest czy kontroler mogl pojsc sie jebac?

dla wyjasnienia - podlaczylem zle zasilanie, fdd przewod itd itp

wszystkie kombinacje zeby zadzialal;)

co z kontrolerem, nie mam dobrego fdd zadnego juz :/:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...