pyza Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Witam jest mozliwa zmiana mnożnika w tych duronach 1400, 1600 chce kupic płyte ASRock K7VT4-4X AsRock K7VT4-4X Typ chipsetu: KT333CF; Częstotliwość szyny FSB: 266 MHz, 200 MHz, 333 MHz; Rodzaj pamięci: DDRAM; Liczba gniazd DDRAM: 2; Częstotliwość szyny pamięci: 266 MHz, 200 MHz, 333 MHz; Maksymalna wielkość pamięci: 2 GB; Wbudowany układ VGA: Nie; Wbudowany układ dźwiękowy: AC97; Złącze AGP: 4x; Układ LAN: Tak; Złącza PCI: 5; Złącza USB 2.0: 6 szt.; Wbudowany układ SCSI: Nie; Interfejs dysków ATA: 133 MB/s; Cechy dodatkowe: U-COP, Hybrid Booster (overclocking); Format: ATX; Gwarancja: 24 miesiące. i ta płyta podobno ma zmiane mnożnika i napięcia tylko kiedys mi sie obijlo o uszuy ze Durony maja zablokowany mnożnik to prawda?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Applebred maja odblokowany fabrycznie. PS Stare Pole k. Malborka? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 asrock jest szajsowany, lepiej weź ECS na KT333 (kręci się do FSB 199) lub L7S7A2 jak ja mam, FSB powyżej 200 (moja 220 chodzi) i zablokowane pci/agp, mnożnik na 10000% jest ustawiany zworkami. cena 220 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Sorki że odbiegnę od tematu ale co to jest to KT333CF czym się różni od zwykłego KT333 i od KT400, bo ten Asrock ASRock K7VT4-4X jest droższy zaledwie o ok. 30zł w stosunku do mojego Asrock'a k7vt2, i jak sądzicie czy sklep zgodził by się na taką zamianę z dopłatą??? biorąc pod uwagę że płyta jest w w stanie idelanym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 te CF dodaje dzielink 1/5 czyli szyne 166. moj durex ma odblokowany mnoznik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 kt333CF to kt400 z obcieta agp do 4x ,wiec ma mnoznik 1/5 jak napisal Niemiec dodatkowo kreci sie jak kt400 - oczywiscie na odpowiedniej plycie obsadzony np. Abit KD7-E wyciskal do fsb220 ,czego KX7 nie potrafil (inne PCB i kd na kt333ce ,kx na kt333) kt333 tez mial mnoznik 1/5 ,tylko te najwczesniejsze wypusty chyba mialy z tym problemy bo niektore wczesne plyty na kt333 nie obslugiwaly fsb166 (np. Soltek DRV5 wyszedl najwczesniej i mial problemy - pozniejsze wersje juz nie) wracajac do tematu to wolalbym raczej ecs l7s7a2 niz tego Asrocka ale jezeli ktos ma wstret do ecs to ten asrock nie bedzie zly za ta cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyza Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 kupilem jednak AsRock K7VT4-4X za 165 zł i naprawde warta jest tych piniędzy ta płyta.Ma regulacje mnożnika(do 18 na zworkach) , Vcore (max można podwyższyc o 6 %) i kupiłem do tej płyty Durona 1600 Mhz i teraz chodzi ten procesor na tej płycie na 1998 Mhz Mieszkam własnie w tym Starym Polu... 12 km od Malborka.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 kupilem jednak AsRock K7VT4-4X za 165 zł i naprawde warta jest tych piniędzy ta płyta.Ma regulacje mnożnika(do 18 na zworkach) , Vcore (max można podwyższyc o 6 %) i kupiłem do tej płyty Durona 1600 Mhz i teraz chodzi ten procesor na tej płycie na 1998 Mhz Mieszkam własnie w tym Starym Polu... 12 km od Malborka.... obejzalem zdjecie w komputroniku tej plyty i cos jest nie tak ma gniazdo agp8x ,mimo ze kt333 obsluguje tylko 4x problem sprowadza sie do tego ze nie wlozy sie tam grafy 2x ,co przy agp4x nie stanowi problemu moze wlozylbys kyro2 i sprawdzil czy sie nie zjara - tak dla nauki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyza Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 KGB hehe na twoim miejscu nie wrzucalbym tam karty AGP 2x ani 1x bo w instrukcji odradzaja wkladac karty z napieciem 3.3 v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 i na tym polega problem ,bo plyta na kt333 powinna lykac karty agp2x jak nic ,a tu cos zakombinowali na gorzej niz lepiej moze pchaja tam chipset jaki im przyjdzie ,czy kt333 czy kt400 to dla nich obojetne - i tak sprzedaja jako kt333 w sumie plyta tania ,wiecdla kogos bez pieniedzy i jezeli taki ktos ma karte agp2x dosc mocna (np. kyro2 ,ati rage MAXX) to kupujac plyte ma ZONKa ,bo i karte musi zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Też uważam że ASrock lepszy od ECS ,było nie było Asrock to "bratanek" Asusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 obejzalem zdjecie w komputroniku tej plyty i cos jest nie tak ma gniazdo agp8x ,mimo ze kt333 obsluguje tylko 4x problem sprowadza sie do tego ze nie wlozy sie tam grafy 2x ,co przy agp4x nie stanowi problemu... bo maja byc podobno 2 wersje tego ASRocka - AsRock K7VT4-4X (KT333CF) - AsRock K7VT4-8X (KT400) a ze zdjeciami jest roznie - np K7VM4 na zdjeciach nie ma zworek do mnoznika a w opisie i manualu sa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilis Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Moj durak 1400 ma odblokowany, ale nie chce sie krecic za dobrze, bo na 1,75V 1700 wydoil, a to malo, chyba seria nie taka, i w ogole nie moge sprawdzic co by sie dalej dzialo z wyzszym napieciem, bo na swojej plycie nie moge dac wiecej niz te 1,75V, choc pisze ze plyta jest do 1,85V, nie wiecie dlaczego? (asus A7V8KX-X) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 ja na napieciu 1.6V mam 12.5*166. albo seria nie taka albo via cos nie wyrabia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...