atomic Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Tak jak w temacie ile lat wytrzyma (chodzi o to czy dane np. nie wyparoją jezeli to wogle mozliwe) plyta cd-r, nowo nagrana, zadnej rysy, leząc sobie spokojnie na połce ? dzieki za wszytskie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Zalezy od płyty, na niektórych po kilku miesiacach warstwa odblaskowa odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 to zalezy od jakosci cdr oraz z jaka predkoscia nagrywales oraz jakosci nagrywarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 plyta Verbatim, prędkosc 32x (max 48), nagrywarka COMBO LiteOn czekam na dalsze sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Ładnych kilka lat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 verbatimy maja dobra jakosc . powinno dlugo wytrzymac , jednak lepiej nagrywac np na 24x .. czas niewiele krotszy od 32x a zawsze mniejsze ryzyko 'ulotnienia' sie danych podczas nagrywania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=41995&highlight= :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 U mnie cdrw BASF'a wytrzymalo 5 lat ciaglej eksploatacji. Ta liczba 1000 kasowan juz jest bardzo blisko a plytka dalej sie dobrze trzyma. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Zalezy od płyty, na niektórych po kilku miesiacach warstwa odblaskowa odpada. Co prawda to prawda :) Ja o dziwo miałem taką z BASF. Leżała przez przypadek na parapecie i leciutko zmokła. Po tygodniu w kilku miejsach odpała wartwa ochrona ... Swą drogą może zróbmy test płyt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Zalezy od płyty, na niektórych po kilku miesiacach warstwa odblaskowa odpada. Co prawda to prawda :) Ja o dziwo miałem taką z BASF. Leżała przez przypadek na parapecie i leciutko zmokła. Po tygodniu w kilku miejsach odpała wartwa ochrona ... Swą drogą może zróbmy test płyt ?? Akurat BASF to potrafi po tygodniu szlag trafić. Kumpel z rok temu kupił dwie płyty tej firmy. Po tygodniu utleniły się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Zalezy od płyty, na niektórych po kilku miesiacach warstwa odblaskowa odpada. Co prawda to prawda :) Ja o dziwo miałem taką z BASF. Leżała przez przypadek na parapecie i leciutko zmokła. Po tygodniu w kilku miejsach odpała wartwa ochrona ... Swą drogą może zróbmy test płyt ?? Akurat BASF to potrafi po tygodniu szlag trafić. Kumpel z rok temu kupił dwie płyty tej firmy. Po tygodniu utleniły się. Ktos je sobie wzial do dmou. ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 dobre pytanie, bo w sumie nie wiem co kupic a praca magisterska troche ma, jakbym mial pisac od nowa... to bylbym troszeczke zly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 ee basf kiedys byl bardzo dobry - ale te lekko niebieskie i z matowa powloka na gorze niby 4x - ja palilem nawet 20 x i dzialaly :) a teraz te srebrne to gowno - najstarsze co mam w domku i dziala to wlasnie te basfy - a i philips 4x ma z 5 lat i kilka dziur w warstwie odblaskowej (ktos porysowal) ale wiekszosc danych da sie odzytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 U mnie najdluzej wytrzymuja Platinum (ciagle uzytkowanie przez 3 lata, plytki sa juz niezle porysowane :) ) Poza tym dysany (ale w kilku miejscach na krawedziach odpryskuje warstwa odblaskowa) Inne- hmmm... Datex? Za krotko mam, zeby powiedziec ze sa dlugowieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 wyczytałem że płyta verbatim superazo ma według producenta wytrzymac 100 lat . Oczywiscie chodzi o to ze ktoś ja np nagra i położy w miejscu z odpowiednimi warunkami np. wilgotnośc ,temp, bla,bla..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 aRoo"]U mnie najdluzej wytrzymuja Platinum (ciagle uzytkowanie przez 3 lata, plytki sa juz niezle porysowane :) ) Poza tym dysany (ale w kilku miejscach na krawedziach odpryskuje warstwa odblaskowa) Inne- hmmm... Datex? Za krotko mam, zeby powiedziec ze sa dlugowieczne. Przyznam racje, Platinum sprzed 2 - 3 latsmigaja spox, a takie ACOSSy np szlag trafil niektore :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 ja mam jeszcze 8 letnie verbatimy ktore smigaja bez problemu ale zdazyly sie lg ktore juz po pol roku sie rozpadaly na czesci :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 No ja z Basfami to tez dalem sobie spokoj dawno temu. Dla siebie to tylko na Verbatimkach nagrywam. Faktyczni trudniej je porysowac, zlamac no i producent daje dozywotnia gwarancje czy na 100 lat. Nie pamietam dokladnie. Mam tez starego RWx4Verbastimka i daje ciagle rade. Kupilem kiedys Dysan'a x10 i po4 nagraniu plytka padla. Porazka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 U mnie "sreberko" odeszlo tylko od Dysana ;] Swoją drogą teraz są płyty z napisem WAREZ ;] wreszcie cos do rzeczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 dobra ... a skoro o cdkach to powiedzcie ile i na jakim cdku najwiecej "nadpaliliście" ?? reed mi mowil ze na PLATINIUMIE !!! 700 wypalil 820MB.... Pelen respekt... Napiszcie na jakiej plycie/nagrywarce i czy dziala na kazdym napedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Cos mi sie nie chce wierzyc, to tak jakbys do przedniego bagaznika w maluchu zaladowanego na full mogl dorzucic jeszcze drugie zapasowe kolo. Z normalnego punktu widzenia to nie mozliwe. Ja widze tylko jedna mozliwosc. Ten platinum mial wieksza pojemnosc niz 700MB (750 nie ma a 800 to by byla za mala roznica chyba) a jedynie mial narzucone ograniczenie do 700MB. Mysle ze to byla 800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ehh - można było poszukać na www.cdrinfo.pl link nt. różnych barwników w cdr-ach i zwiazanej z tym trwałości płytek http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/koloryplyt.php3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 dobra ... a skoro o cdkach to powiedzcie ile i na jakim cdku najwiecej "nadpaliliście" ?? reed mi mowil ze na PLATINIUMIE !!! 700 wypalil 820MB.... Pelen respekt... Napiszcie na jakiej plycie/nagrywarce i czy dziala na kazdym napedzie... Mala poprawka, 802, nie 820MB Faktycznie upchalem tyle muzy na Platinumie 700MB (703 pokazywal SmartBurn) Plytka dziala w CD Asusa i w moim Pioneerze w aucie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Nagranie 800 MB na płycie 700 to zaden problem. Trzeba tylko ustawić odpowiedni tryb przy nagrywaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 DiscAtOnes i overburning 99min... i wszystko wsio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 dobra ... a skoro o cdkach to powiedzcie ile i na jakim cdku najwiecej "nadpaliliście" ?? reed mi mowil ze na PLATINIUMIE !!! 700 wypalil 820MB.... Pelen respekt... Napiszcie na jakiej plycie/nagrywarce i czy dziala na kazdym napedzie... Mala poprawka, 802, nie 820MB Faktycznie upchalem tyle muzy na Platinumie 700MB (703 pokazywal SmartBurn) Plytka dziala w CD Asusa i w moim Pioneerze w aucie. zdarzaj takie plytki albo nawet cale serie ja kupywalem kiedys przez jakis czas plytki prostore 650MB bo palily sie na ponad 700 Update: i bez overburningu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Do wypalenia 800 MB na CD nie potrzeba ani specjalnej płyty CD ani uzywać overnurningu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Moim zdaniem: Najlepsze: TDK Reflex Ultra CD-R TDK Metallic CD-R TDK D-View CD-R Verbatim Metal Azo CD-R Yamaha CD-RW Najgorsze: Platinum Philips Basf (Emtec) CD-R Prisma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Do wypalenia 800 MB na CD nie potrzeba ani specjalnej płyty CD ani uzywać overnurningu. Ta czyli na kazdej plycie jak pokazuje 700 to mozna nagrac 800 tak?? :) Bez jaj. Na 700to maksymalnie chyba 735 wpakowalem. No ale skoro mozna wecej i czyta ostatki to ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Moim zdaniem: Najlepsze: TDK Reflex Ultra CD-R TDK Metallic CD-R TDK D-View CD-R Verbatim Metal Azo CD-R Yamaha CD-RW Najgorsze: Platinum 8O 8O 8O :?: :?: :?: Philips Basf (Emtec) CD-R Prisma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...