phobosq Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 wlasnie ja od roku pale prawie tylko wylacznie na Platinum i nie moge narzekac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Moim zdaniem: Najlepsze: TDK Reflex Ultra CD-R TDK Metallic CD-R TDK D-View CD-R Verbatim Metal Azo CD-R Yamaha CD-RW Najgorsze: Platinum 8O 8O 8O :?: :?: :?: Philips Basf (Emtec) CD-R Prisma Kupiłem kiedyś kilkanaście sztuk na spindlu, być może była to walnięta seria. Na powierzchni widać było malutkie ryski po tej stronie na której sa napisy, z których po jakimś czasie zaczęła odłazić srebrna warstwa. Pojawiły się kilka miesięcy po nagraniu. Przez ten czas leżały w szafie, gdzie nie było wilgoci i światła słonecznego. Nic na nich nie leżało. Mam też jedną płytkę Platinum z białą wartstwą na wierzchu i tak jest ok. A te srebrną, szkoda słów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ja bym dodal do tego czarne dysanki.... 40x chodzily u mnie na 52... wypalilem ich w ostatnim czasie z 40 i tylko jedna mi sie zepsula... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Do wypalenia 800 MB na CD nie potrzeba ani specjalnej płyty CD ani uzywać overnurningu. Ta czyli na kazdej plycie jak pokazuje 700 to mozna nagrac 800 tak?? :) Bez jaj. Na 700to maksymalnie chyba 735 wpakowalem. No ale skoro mozna wecej i czyta ostatki to ok. Słyszałeś o trybie mode 2. W tym trybie jest więcej miejsca na nosniku ponieważ nie wykorzystywana jest korekcja błedów. Tu mozna sobie troche o tym poczytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 O korekcji bledow czy wielokrotnym nagrywaniu na plycie tych samych danych (zapasowe ciagi aby mozna bylo odczytac) to slyszalem wiele razy ale wiesz co o tym ze mozna nagrac bez korekcji bledow to nie. Tylko o ile sie nie myle gdyby nie bylo zapasowych dogran to plyta by ile pomiescila? 2,5 czy 3 giga? To chyba gdzies w pcworld przeczytalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...