Jabol Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Kilka dni temu mojej siostrze podczas wlaczania kompa poszedl tylko dymek z zasilacza i tak zakonczyl swoj zywot (badziewny codegen 250W). Dziś odkryłem, ze bylo zwarcie na linii +12V... Niestety dysk Barracuda IV 40 GB i stacja dyskietek (mniejsza o nią) przestaly dzialać... O dziwo cdrom LG 40X przetrwal :) Wydaje mi się, że po takim przepieciu poszla tylko elektronika na dysku (tzn tak tylko podejrzewam). Mojej siostrze zalezy na odzyskaniu danych z tego dysku lub oczywiscie naprawieniu tego jesli to bedzie mozliwe... Jutro sie przejde do serwisu. Moze powiecie mi zanim to zrobie jakie sa szanse na naprawe/odzyskanie danych z tego dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 jeśli dobierzesz taką samą elektronikę (data powinna być możliwie bliska i większość symboli identycznych) to masz szanse oodzyskać dane po przełożeniu elektroniki. naprawić się nie da, nie licz na to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...