Skocz do zawartości
Gość

Warcraft 2

Rekomendowane odpowiedzi

z nudow odpalilem sobie warcraft2 i jest kilka problemow

1. niewidzi moje karty dzwiekowej (w innych grach z tych czasow wykrywalo ja jako sound blaster pro/pro2

2. mam za dobra grafe w setupie niemoge ustawic powyrzej 8mb a jak odpalam gre to niewidzi sterownikow VESA (czy jakos tak)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odkopalem stary temat, ale moze ktos z forumowiczow ma jakies pomysly

zainstalowalem warcrafta 2 battle.net edition v 2.0.2.1 (najnowsza - patch z bn) na dwoch kompach w domu (rozne seriale), komunikacja przez switcha

no i problem jest z gra przez IPX, zainstalowalem protokol na obu kompach (na jednym xp pro na drugim xp home)

szukalem po necie, na wielu forach pisza aby ustawic typ ramki numery sieci itp. ale to nie pomaga

najdziwniejsze jest to ze zaraz po instalacji gry i protokolu wszystko dzialalo i mozna bylo grac, nastepnego dnia odpalamy gre a tu lipa, nic nie bylo zmieniane w jakichkolwiek ustawieniach (ani gry, ani protokolu), na jednym kompie tworzy sie gre, na drugim na liscie gier jest ona dostepna, ale po kliknieciu na polaczenie nic sie nie dzieje, tylko komunikat ze czekanie na odpwiedz (za pierwszym zamachem od razu po kliknieciu na polaczenie oba kompy sie laczyly i mozna bylo grac)

any ideas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

znalazłem przypadkiem na starym dysku kultową grę - Warcraft II, odpaliłem i... Wieczór z głowy :) Klimat ten sam, grywalność dalej gigantyczna, ale jak włączę ją na pełnym ekranie... Czar pryska: rozmazane jednostki, niewyraźne toto wszystko... Idąc po rozum do głowy, poklikałem trochę w menu mojego NECa P221W i voila - zamiast gry na całym ekranie, mam dużą czarną obwódkę, a w środku ekranik o rozdzielczości 640x480 w aspekcie 1:1. Bajka, teraz mimo że małe to przynajmniej wygląda dobrze.

I tu pojawia się moje pytanie: czy da się wymusić sprzętowo to przeskalowanie w tak starej grze? Ustawiłem w CCC właśnie takie skalowanie, przy diablo2 działa, przy w2 nie... Pytam o to, bo nie chce mi się wiecznie przełączać w menu monitora, poza tym sam monitor nie był kalibrowany i przy zmianie opcji 'expansion' z full na aspect lub off kolory gorzej wyglądają... Jakieś pomysły?

EDIT:

Dzięki za scalenie ze starym tematem, nie wiem czemu nie mogłem go znaleźć.

Edytowane przez Wiedzmin_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi