mariusz994 Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Od pewnego czasu zauważyłem że mój dysk Seagate 40gb zaczyna sam wariować to znaczy przez około7 sekund coś intesywne mieli gdybym przegrywał na dysk jakiś wielki plik. Jest to denerwujące bo w tym momencie nie da rady nic praktycznie zrobić. To samo jest gdy wyłącze gre po godzinie grania to jakikolwiek plik który chcę otworzyć dość długo się otwiera, a dysk znowu mieli. Trzeba ponownie uruchamiać komputer.Mój windows to 98SE. Co sądzicie, czy to świadczy o bad sectorach na dysku i czy scandisk mi je wykryje?? Dziękuje za wszelkie porady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Scandisk... polecalbym Norton Disk Doctor. Moze przydala sie by tez defragmentacja dysku za pomoca np. SpeedDiska... Mam nadzieje ze masz wlaczone DMA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...