Skocz do zawartości
marcellus

Logitech MX700 i jej ciezar...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mysz bylaby wrecz idealna gdyby nie jej ciezar :(

Czy ktos probowal jakos go zmniejszyc?

Znalazlem cos takiego na sieci, ale nie wiem czy to sie rowniez tyczy wersji MX700.

http://www.tomshardware.com/consumer/20030...mx_mice-07.html

Chodzi mi dokladnie o ostatni obrazek na ktorym jest pokazana mysz MX500 z takim 'ciezarkiem'.

Jeszcze nie otwieralem MX700 - i moje pytanie, czy ktos sie orientuje czy w wersji MX700 rowniez jest takie 'obciazenie'?

Zastanawiam sie w sumie jeszcze nad wymiana tych dwoch baterii Ni-MH na dwie baterie AA Li-Ion. Tylko wlasnie nie wiem czy warto :/

Eh... zachcialo mi sie zycia bez kablow :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taka myche tylko bez przewodowa i nie widze powodu dla ktorego by zmiejszac jej ciezar, ona jest naprawde dobrze wywazona i nie jest za ciezka ! :)

To masz przewodowa czy bezprzewodowa? ;)

Bo jednak roznica w wadze miedzy MX500 a MX700 jest wlasnie dosyc spora ze wzgledu na:

1. caly uklad radiowy

2. dwie archaiczne baterie AA Ni-MH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taka myche tylko bez przewodowa i nie widze powodu dla ktorego by zmiejszac jej ciezar, ona jest naprawde dobrze wywazona i nie jest za ciezka ! :)

Bo jednak roznica w wadze miedzy MX500 a MX700 jest wlasnie dosyc spora ze wzgledu na:

1. caly uklad radiowy

bezprzewodowa mam, ale chyba az takiej duzej roznicy w budowie nie ma :?: jezeli jest to zwracam honor :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. caly uklad radiowy

bezprzewodowa mam, ale chyba az takiej duzej roznicy w budowie nie ma :?: jezeli jest to zwracam honor :wink:
Nie no ;)

Zeby nie wyszlo ze sie wymadrzam czy cos :P

Po prostu usiluje jakos odchudzic ta myche :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety otworzylem MX 700 (kupilem nowke ale bez gwary), a czytalem ze jest ciezarek, ale go nie bylo, troche sie wkurzylem

Zrobilem to na samym poczatku

Nawet nie dlatego ze waga mi przeszkadzala tylko ze czytalem ze ciezarek moze wprowadzac dziwna bezwladnoc czy cos

A wogle te nakleji Logitecha sa do niczego, ta pod srubka nie kiedy chaczy (bo jest lekko postrzepiona przez odkrecenie) i latwo traca kolor jak np. podczas czyszczenia stukniesz pazurem naklejke

WIec nie rozkrecaj no chyba ze chcesz zminic diode na niebieska, choc nie wiem po co , no chyba ze masz icemat'a

Kup saobie jaks porzadna podkladke, najlepiej jednokolorowa, na razie nie kupuilem bo nie mam kasy

Wybor to Func, Steelpad lub Icemat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh...

No i lipa. Usilowalem sie przyzwyczaic ale tym czyms po prostu nie da sie nic robic (juz o graniu nie wspominajac).

Jak wyjme baterie to ciezar jest wrecz idealny... wiec moge sobie tylko wyobrazic, ze MX500 bylaby dla mnie o niebo lepsza.

Zal kurde tylko wydanej kasy :/

Kupie w poniedzialek jeszcze jakies lekkie baterie AA (nie rechargeable) wiec moze troszke to pomoze... ale wtedy z kolei zbankrutuje zapewne na kupowaniu baterii... eh :/

Jesli ktos kiedys sie zastanawial nad kupieniem tej "najwspanialszej mychy swiata" to absolutnie odradzam :evil:

No chyba, ze ktos lubi polaczenie silowni ze stanowiskiem pracy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może myszka jest w ciąży ?  :lol:  :lol:  :lol:  

Sorry, nie mogłem się powstrzymać :wink:  

Dołączona grafika

To koszatniczka?

Bo ja mam szczura (w zasadzie szczurzycę) i od biedy mógłbym trasnąć zdjęcie na mx700 ....

A co do wagi to tylko kwestia przyzwyczajenia.

ps. Sorki za offtopic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh...

No i lipa. Usilowalem sie przyzwyczaic ale tym czyms po prostu nie da sie nic robic (juz o graniu nie wspominajac).

Jak wyjme baterie to ciezar jest wrecz idealny... wiec moge sobie tylko wyobrazic, ze MX500 bylaby dla mnie o niebo lepsza.

Jesli ktos kiedys sie zastanawial nad kupieniem tej "najwspanialszej mychy swiata" to absolutnie odradzam :evil:

Jak Ci nie pasuje to możesz mi ją przesłać - chętnie ją od Ciebie odkupię za połowę ceny i oddam dodatkowo mojego gryzonia - Microsoft Whell Mouse Trekker 2.0 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam już dłuższy czas i wszystko w porządku, w końcu w kieszeni tej myszy nie nosimy, ciężar ok, bardziej wkurza to, że ładuje się nie ok. 2 godzin, a 4-5 i nie trzyma tyle ile podają, poza tym mogłaby być tańsza, ale to Logitech :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh...

Kupie w poniedzialek jeszcze jakies lekkie baterie AA (nie rechargeable) wiec moze troszke to pomoze... ale wtedy z kolei zbankrutuje zapewne na kupowaniu baterii... eh :/

Tu się nie zgodzę, bo za najlepszą jak narazie myche uchodzi mx500 :twisted: (tak wdg. wszelkich serwisów i opinii ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

True true :)

To kwestia przyzwyczajenia :) Jednak czlowiek jak wyda tyle kasy robi wszycho zeby sie przyzwyczaic :P

Po prostu poprzednia myszka byla baaaardzo lekka i mala - stad moj szok po "przeprowadzce", ale teraz jest jak najbardziej OK :)

Nie wiem to nie moja podswiadomosc :P ale nawet z taka ciezsza myszka latwiej sie robi precyzyjne ruchy :) Bardzo mi sie przydaje przy grafice :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak waga tej myszy to rzeczywiscie problem :lol: Ludzie dajcie spokoj... :) Mysz jest super tylko nalepka sie sciera :wink: Mam pytanko sorry za offtopic ale nie chce dalszego tematu o MX700 zakladac,wiec w niej sa akumulatorki 1700 cos tam ;) czy beda tez ok 1800 ? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak waga tej myszy to rzeczywiscie problem  :lol:  Ludzie dajcie spokoj...  :)  Mysz jest super tylko nalepka sie sciera  :wink:  Mam pytanko sorry za offtopic ale nie chce dalszego tematu o MX700 zakladac,wiec w niej sa akumulatorki 1700 cos tam ;) czy beda tez ok 1800 ? :?

Gdzies na tym forum ktos napisal, ze uzywa nawet 2100 (producent zastrzega, ze 2000 to max) i dzialaja mu OK :)

BTW: Czy w ogole ktos na rynku produkuje baterie AA Li-Ion ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam mx700 i jestem zadowolony, zmiany ciezaru nie wyczuwam, a kabli nie lubie :D

Ja wlasnie rowniez :P

Wlasciwie to nie planowalem kupowac tej mychy... glownym celem byla klawiatura, ale poniewaz za $20 wiecej dawali jeszcze ta myszke, wiec stwierdzilem - czemu nie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wole MX700. Nie lubię kabelków.

A do wagi można się naprawdę przyzwyczaić.

Czy wy tylko przed kompem siedzicie, że już nie macie siły w rekach ?

8)  8O  :lol:

Możesz też jemu dopisać, że nie tylko można sie przyzwyczaić,

ale też można położyć myche na blacie, a nie podnosić...

W końcu ona ma poruszać się po czymś, a nie w powietrzu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies na tym forum ktos napisal, ze uzywa nawet 2100 (producent zastrzega, ze 2000 to max) i dzialaja mu OK :)

BTW: Czy w ogole ktos na rynku produkuje baterie AA Li-Ion ????

Chyba pmp jak się nie mylę ale głowy nie dam. W którymś z moich tematów o tym pisał, więc to może ułatwić szukanie.

Ja jadę na standardowych i raz na 5-6 dni wystarczy podładować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) waga zupełnie w niczym nie przeszkadza... zresztą moja Pani używa takiej mychy też, choć ma małą rączke nie narzeka

2) ja używam bateryjek, GP 2100 mAh i działa wszystko wyraźnie dłużej, przy codzienniej pracy kompa po pracy (dajmy na to 17-23), około 2 tygodni działa bez doładowywania

szczegolnie wydłuża się okres pracy z migającą czerwoną lampką że bat się kończą... czasem ze 2 dni potrafie poklikać jeszcze

3) baterie Li-Ion są w formacie AA ale często gęsto dostępne jedynie w formacie do lutu, bo by ludzie wkładali w zwykłe ładowarki nimh i bum :] ale chyba przerost formy nad treścią jest Liion AA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3) baterie Li-Ion są w formacie AA ale często gęsto dostępne jedynie w formacie do lutu, bo by ludzie wkładali w zwykłe ładowarki nimh i bum :] ale chyba przerost formy nad treścią jest Liion AA

Hmmm...

Czyli nie moge wpakowac baterii AA Li-Ion do tej myszki? a potem je ladowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra rada dla chcących kupić mx700 wysyłkowo

najpierw sprawdzcie gdzieś (kumpel, sklep) jak wam leży w dłoni

mi ciężar nie przeszkadza - zato wqrwiałem się 2 tygodnie na wielkość

tej mychy (wydawała mi się za wielka) - teraz się przyzwyczaiłem i nie

zwracam uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...