Jeffrey Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 mam prozbe miesiac temu kupowalem kompa, plyte glowna chcialem asusa lub jakiegos epoxa na nforce2 bo chcialem duala i tak tez mowilem sprzedawcy,kurde siedzialem w sklepie 2 godziny, ale na asusa musialbym czekac bo jej nie mieli, gadalem ze sprzedawca na drugi dzien przez telefon i powiedzial mi ze asusa narazie nie beda mieli bo ich dystrybutorzy na razie tych plyt nie maja i musialbym jeszcze czekac, spytalem sie czy ten epox co maja na magazynie jest dobry bo jak bylem w sklepie gadal ze epox to dobre plyty i odpowiedzial ze tak wiec sie zdecydowalem w dodatku byl tanszy, pozniej popatrzylem na karcie gwarancji bo chcialem krecic ram i musialem podac forowiczom model plyty zeby mi doradzili co i jak, jest to epox 8RDAE nforce2 400mhz i jeden z forowiczow napisal mi ze ten epox 8RDAE nie obsluguje duala czuje sie teraz oszukany prosze powiedzcie mi co mam teraz zrobic??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 mam prozbe miesiac temu kupowalem kompa, plyte glowna chcialem asusa lub jakiegos epoxa na nforce2 bo chcialem duala i tak tez mowilem sprzedawcy,kurde siedzialem w sklepie 2 godziny, ale na asusa musialbym czekac bo jej nie mieli, gadalem ze sprzedawca na drugi dzien przez telefon i powiedzial mi ze asusa narazie nie beda mieli bo ich dystrybutorzy na razie tych plyt nie maja i musialbym jeszcze czekac, spytalem sie czy ten epox co maja na magazynie jest dobry bo jak bylem w sklepie gadal ze epox to dobre plyty i odpowiedzial ze tak wiec sie zdecydowalem w dodatku byl tanszy, pozniej popatrzylem na karcie gwarancji bo chcialem krecic ram i musialem podac forowiczom model plyty zeby mi doradzili co i jak, jest to epox 8RDAE nforce2 400mhz i jeden z forowiczow napisal mi ze ten epox 8RDAE nie obsluguje duala czuje sie teraz oszukany prosze powiedzcie mi co mam teraz zrobic??? jak potrzeby ci dual to idz to sklepu i musza (raczej powinni)ci ja wymienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 opchnij komus s-y-f-a 8RDAE i kup sobie plyte z dualem. Brak trybu dual chanel nie jest wadą produkcyjną!!!! po prostu nforce2 z Fsb 400 i Bez duala(nforce2 400). Ewentualnie mozesz negocjowac ze sklepem zeby syf-a wzieli od ciebie i dali ci cos innego, sugeruje posluzyc sie pila lancuchowa i kijem basebolowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 A spawdzałeś ile ten dual tak na prawde daje ?? A z drugiej strony sam swierdziłeś że płyta była tańsza a to właśnie dla tego że nie miała dual'a. Ja bym nie wymieniał jak dla mnie nie ma to sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 dual zawsze cos da a skoro chłopak chciał nf2 z dualem a sprzedawca w jakims stopniu wprowadził go w bład to trzeba bez sentymentów isc do sklepu stanowczo powiedziec co i jak i niech wymieniaja :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 dual zawsze cos da a skoro chłopak chciał nf2 z dualem a sprzedawca w jakims stopniu wprowadził go w bład to trzeba bez sentymentów isc do sklepu stanowczo powiedziec co i jak i niech wymieniaja :!: Dokladnie i do tego powolac sie na niezgodnosc towaru z przedmiotem umowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Tak wiec IMO powinienes isc i zadac wymiany towaru. A sprzedawce postraszyc Inspekcja handlowa, ze podal CI nieprawdziwe dane o plycie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 8RDAE nie ma duala i koniec skoro zgodziles sie na ten model to nic nie poradzisz,mozesz jedynie dogadac sie ze sprzedawca zeby wymienil ci na inna plyte i doplacic nie rzucaj sie tylko do ludzi bo w umowie nie masz napisane ze dostajesz plyte z dualem,wiec jak zaczniesz sie rzucac to moga sie na ciebie wypiac btw. ja bym nie wymienial plyty ,dual to chwyt marketingowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 w poniedzialek bede musial z nim pogadac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 btw. ja bym nie wymienial plyty ,dual to chwyt marketingowy chwyt marketingowy który nie został pobity przez płyty z obsługa jednokanałową Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 A bedac tam w sklepie mowiles JASNO I WYRAZNIE ze chcesz plyte z obsluga dual? bo jakos to nie wynika z tresci ktora napisales. Kolejna sprawa jesli nawet jasno i wyraznie akcentowales ze chcesz plyte z dualem, to dlaczego dopiero teraz po miesiacu przestalo Ci sie to podobac? A sprawa trzecia to jesli cos zalatwiac to tylko w sposob ugodowy, nie masz zadnej pisemnej umowy w ktorej uwidoczniony bylby warunek o dualu, szczerze mowiac to nie masz prawa do zadnych rzadan, taka jest moja pogladowa opinia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 zgadzam się z Mr TNT. jest to kolejny przykład na to że zakupy to trzeba robić z głową jak widze to powiedziałes sprzedawcy że chcesz płytę na Nforce2 i taką dostałeś czy na pudełku od płyty jest gdzieś napisane DUALL DDR - nie jest i wszystko jasne. Miałes pudełko ze specyfikacją w ręku. Obejrzałeś produkt, zapoznałeś się znim i kupiłes go. Pretensje możesz mieć tylko do siebie że nie znasz różnicy między Nforce2 400 ULTRA, a Nforce2 400. Więc w sklepie zamiast robić awantury proponuję troszkę skruszeć i spróbować załatwić sprawę z uśmiechem a nie kłótnia a co do duall DDR to po co Ci wogóle to - ile razy można to wałkować - przy Athlonie XP dual to tylko marketing Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 a wiec jak bylem w sklepie mowilem ze chce miec duala, caly czas myslalem ze go mam dopiero wczoraj sie dowiedzialem ze ta plyta duala nie obsluguje i dlatego siedzialem miesiac cicho, po drugie sprzedawca o tym wiedzial jak bym nie chcial duala to bym wzia jedna kosc 512ddr a nie 2x256 co wyszlo drozej i nie jestem pewien ale jedna kosc 512 chyba lepiej chodzi niz 2x256 co o tym myslicie, a tak miedzy nami na tej plytce przerobilem bartona 2500 na 3200 przestawiajac tylko fbs na 200 nawet bez zmiany napiecia i nie wiem czy by na innej tez poszlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 sadzac po twoim podejsciu do sprawy (dual) nie obrazajac cie nie znasz sie za bardzo na sprzecie i OC to ze wykeciles 3200+ a nie 3200mhz bez podnoszenia napiecia - wg mnie prowadzic bedzie do kolejnego topicu w ktorym bedziesz pytal - "dlaczego komp mi sie zwiesil gdy robilem to i to ..." rozejrzyj sie na przyszlosc i podowiaduj co nieco zanim sie za cos wezmiesz :wink: bedac sprzedawca w tym przypadku "pokazalbym ci drzwi" bo jak to sie mowi ... widzialy galy co braly :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Wegług mnie OC z 2500+ na 3200+ to całkiem dobry wynik biorąc pod uwage to że nie zmieniałeś napięć itd. Biorąć to pod uwaga nie palił bym się ze zmianą MOBO tylko wymianił te pamiątki co masz na DDR500 w jednej kości 512MB. A potem jechał dalej z FSB może 215 wytrzyma albo jeszcze więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Dual Channel tak naprawdę ogranicza maxymalne FSB na tym forum widziałem juz różne testy i tak na przykład z Dual channel 2x256MB gościu miał max FSB 210 w trybie single channel na tych samych pamiątkach osiagnoł 215 efekt taki że przepustowość pamięci w tym drugim przypadku była o całe 2 % większa, więc panowie dajcie sobie spokuj z trybem Dual Channel ,prawdziwe efekty tefo trybu zobaczycie na platformie P4 z FSB 4x200 i chipsetem i875 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...