MisiU Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 A ja mam 38 stopni na procku :) Nie ma to jak wentylator Spire :wink: A tak na marginesie musialem zmienic taktowanie z 9x160Mhz na 10x144MHz bo dolozylem sobie dodatkowy dysk - Seagate Medalist 2,1 GB :P i na wyzszej magistrali sie kaszani :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiU Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 PS: Na plycie mam 27 stopni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Tak sobie czytam te wszystkie posty o temp proca w lecie i jak widze że ktoś pisze że w lecie ma temperature na procu wyższą o 1,2 stopnie to chyba albo specjalnie ciśnie kit albo nagle oślepł. Jak to możliwe by przy chłodzeniu powietrzem i wzroście temperatury powietrza o 10 stopni temp. proca wzrosła o 1 stopień :lol: To po prostu bzdura do potęgi........ U mnie teraz na D1200 mam obecnie 55 stopni i jest to o dobre kilka więcej niż gdy jest chłodniej. pozdrawiam i mam nadzieje że więcej nie będę musiał czytać takich głupot. Dokładnie! U mnie na watercooled skoczyła o 12stopni, a na mobo o 11, i nie wierzę żeby komuś przy zmianie temperatury otoczenia o 10 stopni, temperatura na procu ani drgnęła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Witam mam takie pytanko jakim programem moge zmieżyc temperaturę procka ,płyty i twardziela i gdzie takowy program znajde .Z góry dzięki za podpowiedz. Pozdrówka ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Witam mam takie pytanko jakim programem moge zmieżyc temperaturę procka ,płyty i twardziela i gdzie takowy program znajde .Z góry dzięki za podpowiedz. Pozdrówka ALEX www.google.com >>>> szukaj>>> speedfan>>>> go to pierwszy rezultat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Dzięki Erio ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Moj procek ma 38-46*. A podkrecony do 638MHz [:D] ma 44-62 :lol: Zaznaczam ze mam zamknieta obudowe i zadnych dodatkowych coolerow, wszystko tak jakbym z lamerskiego serwisu odebral. Swoja droga to wlasciwie nie wiem jakie ja mam tam w srodku wiatraczki :lol: Musze sprawdzic :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 przy full obciążeniu mam na mobo 40*C a na procku 50*C (w te upały) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Tak sobie czytam te wszystkie posty o temp proca w lecie i jak widze że ktoś pisze że w lecie ma temperature na procu wyższą o 1,2 stopnie to chyba albo specjalnie ciśnie kit albo nagle oślepł. Jak to możliwe by przy chłodzeniu powietrzem i wzroście temperatury powietrza o 10 stopni temp. proca wzrosła o 1 stopień :lol: To po prostu bzdura do potęgi........ U mnie teraz na D1200 mam obecnie 55 stopni i jest to o dobre kilka więcej niż gdy jest chłodniej. pozdrawiam i mam nadzieje że więcej nie będę musiał czytać takich głupot. Dokładnie! U mnie na watercooled skoczyła o 12stopni, a na mobo o 11, i nie wierzę żeby komuś przy zmianie temperatury otoczenia o 10 stopni, temperatura na procu ani drgnęła. ehhhhhhhh a kto ci powiedział, że temp. otoczenia skoczyła mi o 10 stopni :?: przecież nie trzymam kompa na słońcu, tylko raczej w zacienionym miejscu za grubymi ścianami, a w zimie przecież też ogrzewasz sobie mieszkanie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Tak sobie czytam te wszystkie posty o temp proca w lecie i jak widze że ktoś pisze że w lecie ma temperature na procu wyższą o 1,2 stopnie to chyba albo specjalnie ciśnie kit albo nagle oślepł. Jak to możliwe by przy chłodzeniu powietrzem i wzroście temperatury powietrza o 10 stopni temp. proca wzrosła o 1 stopień :lol: To po prostu bzdura do potęgi........ U mnie teraz na D1200 mam obecnie 55 stopni i jest to o dobre kilka więcej niż gdy jest chłodniej. pozdrawiam i mam nadzieje że więcej nie będę musiał czytać takich głupot. Dokładnie! U mnie na watercooled skoczyła o 12stopni, a na mobo o 11, i nie wierzę żeby komuś przy zmianie temperatury otoczenia o 10 stopni, temperatura na procu ani drgnęła. ehhhhhhhh a kto ci powiedział, że temp. otoczenia skoczyła mi o 10 stopni :?: przecież nie trzymam kompa na słońcu, tylko raczej w zacienionym miejscu za grubymi ścianami, a w zimie przecież też ogrzewasz sobie mieszkanie :!:Piszę o sobie, a mieszkam na poddaszu i mam okna od południa, więc jest teraz około 10 stopni więcej niż w zimie, w normalnych mieszkaniach też jest sporo cieplej niż w zimie. Poza tym poczytaj trochę normę o temperaturach obliczeniowych wewnętrznych i zewnętrznych i dopiero się wypowiadaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Na wszelki wypadek podaję numer normy: PN-82/B-02402 Sprawdź jaka jest temperatura obliczeniowa dla pomieszczeń przeznaczonych na pobyt stały ludzi (=temperatura w zimie) i porównaj z tym co masz teraz w pokoju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgadzam sie z grzesiem. Ya23 pisze ze trzyma kompa w zacienionym miejscu za grubymi ścianami. Ale co to ma do rzeczy .Myslisz ze ja mur ma 2m grubości to zapewni ci temp 20 stopni w pomieszczeniu gdy na dworze jest 30. Chyba ze siedzisz w bunkrze i w ogóle nie otwierasz okien :lol: A jeśli otwierasz to :P na pewno temp w pokoju jest porównywalna z tą na dworze nie ma innej możliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 no właśnie i potem takie siupy http://tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=4950 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...