Skocz do zawartości
West

Temperatura procka i plyty w lecie?

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam 38 stopni na procku :) Nie ma to jak wentylator Spire :wink:

A tak na marginesie musialem zmienic taktowanie z 9x160Mhz na 10x144MHz bo dolozylem sobie dodatkowy dysk - Seagate Medalist 2,1 GB :P i na wyzszej magistrali sie kaszani :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam te wszystkie posty o temp proca w lecie i jak widze że ktoś pisze że w lecie ma temperature na procu wyższą o 1,2 stopnie

to chyba albo specjalnie ciśnie kit albo nagle oślepł.

Jak to możliwe by przy chłodzeniu powietrzem i wzroście temperatury

powietrza o 10 stopni temp. proca wzrosła o 1 stopień :lol:  

To po prostu bzdura do potęgi........

U mnie teraz na D1200 mam obecnie 55 stopni i jest to o dobre kilka więcej niż gdy jest chłodniej.

pozdrawiam i mam nadzieje że więcej nie będę musiał czytać takich głupot.

Dokładnie!

U mnie na watercooled skoczyła o 12stopni, a na mobo o 11, i nie wierzę żeby komuś przy zmianie temperatury otoczenia o 10 stopni, temperatura na procu ani drgnęła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam takie pytanko jakim programem moge zmieżyc temperaturę procka ,płyty i twardziela i gdzie takowy program znajde .Z góry dzięki za podpowiedz.

Pozdrówka

ALEX

www.google.com >>>> szukaj>>> speedfan>>>> go to pierwszy rezultat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj procek ma 38-46*. A podkrecony do 638MHz [:D] ma 44-62 :lol:

Zaznaczam ze mam zamknieta obudowe i zadnych dodatkowych coolerow, wszystko tak jakbym z lamerskiego serwisu odebral. Swoja droga to wlasciwie nie wiem jakie ja mam tam w srodku wiatraczki :lol: Musze sprawdzic :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam te wszystkie posty o temp proca w lecie i jak widze że ktoś pisze że w lecie ma temperature na procu wyższą o 1,2 stopnie

U mnie teraz na D1200 mam obecnie 55 stopni i jest to o dobre kilka więcej niż gdy jest chłodniej.

Dokładnie!

U mnie na watercooled skoczyła o 12stopni, a na mobo o 11, i nie wierzę żeby komuś przy zmianie temperatury otoczenia o 10 stopni, temperatura na procu ani drgnęła.

ehhhhhhhh a kto ci powiedział, że temp. otoczenia skoczyła mi o 10 stopni :?: przecież nie trzymam kompa na słońcu, tylko raczej w zacienionym miejscu za grubymi ścianami, a w zimie przecież też ogrzewasz sobie mieszkanie :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie!

ehhhhhhhh a kto ci powiedział, że temp. otoczenia skoczyła mi o 10 stopni :?: przecież nie trzymam kompa na słońcu, tylko raczej w zacienionym miejscu za grubymi ścianami, a w zimie przecież też ogrzewasz sobie mieszkanie :!:
Piszę o sobie, a mieszkam na poddaszu i mam okna od południa, więc jest teraz około 10 stopni więcej niż w zimie, w normalnych mieszkaniach też jest sporo cieplej niż w zimie. Poza tym poczytaj trochę normę o temperaturach obliczeniowych wewnętrznych i zewnętrznych i dopiero się wypowiadaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wszelki wypadek podaję numer normy: PN-82/B-02402

Sprawdź jaka jest temperatura obliczeniowa dla pomieszczeń przeznaczonych na pobyt stały ludzi (=temperatura w zimie) i porównaj z tym co masz teraz w pokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z grzesiem.

Ya23 pisze ze trzyma kompa w zacienionym miejscu za grubymi ścianami.

Ale co to ma do rzeczy .Myslisz ze ja mur ma 2m grubości to zapewni ci temp 20 stopni w pomieszczeniu gdy na dworze jest 30.

Chyba ze siedzisz w bunkrze i w ogóle nie otwierasz okien :lol:

A jeśli otwierasz to :P na pewno temp w pokoju jest porównywalna z tą na dworze nie ma innej możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...