Skocz do zawartości
Sasa21

składanie kompa pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

mają. ale sasa21 ma gigabyte, czyli jak dla mnie coś na równi z ECS.

w instrukcji od płyty musi byc napisane. przycisk power powinien być razem z innymi podłaczeniami (diody, reset itp) i może się nazywać np. SMI czy jakoś podobnie, PWRBTN, PSW, i inne kombinacje ze skrótami switch, button. miłego szukania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na płycie obok wszystkich led (reset itd) są oddzielnie wejścia na pwr_led . dlatego mam problem. poza tym wejście pwr_led na 3 wtyki a sama wtyczka ma 2 --żadnych oznaczeń + czy -

To podpinaj kurde nie spalisz leda, najwyzej obrocisz wtyczke :D Jezu taki problem, zazwyczaj zielony kabelek przy powerled to +, a bialy/czarny to -

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początki są trudne ale nie ma co gościowi jego lamerstwa wypominiać. Przecież każdy kiedyś zaczynał.

BTW podpiąłeś już ten power , bo zasysyam manuala specjalnie żeby zlokalizować Ci te piny

Update Strona 23 instruckcji. Power jest bezpośrednio nad resetem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mają. ale sasa21 ma gigabyte, czyli jak dla mnie coś na równi z ECS

ehhh, AMD znów błysnąłeś :roll: Gigabyte równy ECS - normalnie dowcip dnia. Gigabyte to solidna firma co najmniej średniej klasy czego na pewno nie da się powiedzieć o ECS - mającym może największą sprzedaż ale z jakością ECS jest różnie (ujmując rzecz jak najdelikatniej). To, że Gigabyte nie ma popularnej płyty na nForce nie znaczy, że firma jest do [gluteus maximus].

Sam miałem Gigabyte pod K6 i płyta była świetnie wykończona i stabilna, całkiem nieźle się też nadawała do oc, zresztą chodzi u znajomych do dziś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... nie znam sie na ecs'ach ale powinno byc podpisane. ja na epoxie mam hd_led , rst,pwr_led,pwr_on.. ecsy nie maja tak podpisane?

nie ma , u mnie na plycie jest napisane PANEL 1 . tadaaa bez instrukcji sie nie obejdzie, a instrukcja tez jest super napisana , ze rece opadaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mają. ale sasa21 ma gigabyte, czyli jak dla mnie coś na równi z ECS

ehhh, AMD znów błysnąłeś :roll: Gigabyte równy ECS - normalnie dowcip dnia. Gigabyte to solidna firma co najmniej średniej klasy czego na pewno nie da się powiedzieć o ECS - mającym może największą sprzedaż ale z jakością ECS jest różnie (ujmując rzecz jak najdelikatniej). To, że Gigabyte nie ma popularnej płyty na nForce nie znaczy, że firma jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.

Sam miałem Gigabyte pod K6 i płyta była świetnie wykończona i stabilna, całkiem nieźle się też nadawała do oc, zresztą chodzi u znajomych do dziś.

Gigabyte to dla mnie firma robiaca chyba najsolidniejsze i najbardziej wybajerzone plyty. To ze niezbyt na nich z OC to wcale nie znaczy ze to jakies low endy :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie prosciej i szybciej zetknac srubokretem dwa piny, az sie trafi te od power'a? tak jak sie robi w serwisie. Przeciez nikt nie bedzie w serwisie czytal manuali od kazdej mobo jaka im przyjdzie podlaczac or sprawdzac itp. Jak trafisz na dwa odpowiednie to komp sie wlaczy tak jakbys mial podlaczony przewod power_led i wlaczyl przycisk power. Jak juz wiesz ktore to piny to podlaczasz przewod i po klopocie.

Tak sobie glosno mysle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... nie znam sie na ecs'ach ale powinno byc podpisane. ja na epoxie mam hd_led , rst,pwr_led,pwr_on.. ecsy nie maja tak podpisane?

nie ma , u mnie na plycie jest napisane PANEL 1 . tadaaa bez instrukcji sie nie obejdzie, a instrukcja tez jest super napisana , ze rece opadaja

Strona 12 , reset to piny 7-8 , po prawej od pojedyńczego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...