=Zip= Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 A więc zaczeło sie tak że zainstalowałem sobie windowsa 98 a potem na NTFS 2000 wszystko niby było w porządku ale moja siostra chciała żeby systemem domyślnym podczas uruchamiania był 98 i zaczełem coś próbować w pliku boot.ini ale coś schrzaniłem bo zamiast 98 domyślnego mam tzry opcje do wyboru a wyglada to mnie więcej tak: Microsoft Windows 2000 Profesional Microsoft Windows <domślny> Windows 2000 Profesional w boot.ini wygląda to tak: [boot loader] timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)Microsoft Windows 2000 Professional [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect C:="Microsoft Windows" i nie wiem o co biega bo niestey nie zrobiłe kopii zapasowej pliku a teraz na dodatek wypierdzieliłem w2k bo mi sie wieszał. Jak wywalić boot managera ? Jka potem zrobić już jak zainstaluje sobie jako drugi system XP żeby 98 był domyślnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Ten plik jest poprawny, 2 opcje menu(2000 i 98), domyslny 2000. Jezeli usunąłes 2000 to wpisz Timeout=0 default=c: i usuń wiersz> multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect Jak zainstalujesz XP to zeby 98 był domyslnie wystarczy default=c: Co do tej 3 opcji to wyswietla jądlatego ze próbuje znalezc system wskazany jako default ale on nie istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 I pamiętaj. Nigdy kobiety do kompa nie puszczaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 I pamiętaj. Nigdy kobiety do kompa nie puszczaj Rozwiniesz tę myśl? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Moja ex tez sobie nieradzila z komputerem, wrzeszczala na niego ze jest glupi i wpisywala obelgi z klawiatury... mialem troche ubawu, ale trzeba przyznac ze nie miala latwo bo chciala uruchomic 7th Guest na karcie Gravis Ultrasound i mimo moich instrukcji jakos nigdy jej nie wyszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Moja ex tez sobie nieradzila z komputerem (...)Jakie "też"? ;) Dla tych, co nie doczytali: (...) moja siostra chciała żeby systemem domyślnym podczas uruchamiania był 98 i zaczełem coś próbować w pliku boot.ini ale coś schrzaniłem (...)Kto modyfikował plik? Nie siostra przecież. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 I pamiętaj. Nigdy kobiety do kompa nie puszczaj Rozwiniesz tę myśl? 8) Jakoś mi się odechciało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Łehehehe a co kobiety mają do tego? Wieszało mu się , usunął więc czyja to sprawka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...