xigi Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Witam! Kręciłem ostatnio 2 Durony 1200. Jeden z nich poszedł tylko na 1333MHz, drugi na 1400MHz. Na tych szybkościach stabilnie, ale na wyższych (odpowiednio 1400 i 1466MHz) wogóle nie wstają - nawet przy napięciu 1.85V Co zrobić żeby wycisnąć z nich więcej? Gdyby chociać się odpalił i zawieszał to może lepsze chłodzenie. Ale tak - wogóle nie chcę ruszyć. Dzięki i pozdrawiam IGI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Na 2,0V pewnie by poszedl wyzej, ale a) szkoda proca, B) szkoda na takiego proca tyle na chlodzenie wydawac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 niestety to jest chyba granica dla tych procków, mój chodzi na 1440 MHzna vcore 1,85V przy fsb 120 MHz, przy 121 już się nie podnosi, chłodzę volcano 7+, a teraz kiedy latem jest ciepło to to chłodzenie chyba już nie wystarcza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 hmmm, w takim razie podnos vcore, a jezeli nie pomoze, to............. znaczy, ze z tych prockow/mobo wiecej nei wycisniesh :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 ewentualnie kombinooj fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 JA bym nie przekraczał 1.85V bo znacznie skrócisz prockowi żywot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jesli chcesz miec MAX wydajnosc jaka daje ten procek...tio zalatw sobie DDR400 obniz mnoznik i pociagnij FSB200 :P (oczywiscie jesli cie uda) 6X200 tio jest perspektywa :) ach miec takiego procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 ja na moim durniu1200 osiągam 1,33GHz (12x111), ale już przy 112MHz fsb zaczynają się zwiechy - vcore nie mam podciągniętego :) wolał bym podkręcić przez obniżenie mnożnika np. 10x133MHz ale moje mobo nie daje takiej możliwości :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 ja na moim durniu1200 osiągam 1,33GHz (12x111), ale już przy 112MHz fsb zaczynają się zwiechy - vcore nie mam podciągniętego :) wolał bym podkręcić przez obniżenie mnożnika np. 10x133MHz ale moje mobo nie daje takiej możliwości :cry: ZE CO???????????? GA 7VXR NIE MA ZMIANY MNOZNIKA???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 moze tak jak mooj msi nie daje mozliwosci zejscia z mnoznikiem ponizej nominalnego, a szkoda :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 ja na moim durniu1200 osiągam 1,33GHz (12x111), ale już przy 112MHz fsb zaczynają się zwiechy - vcore nie mam podciągniętego :) wolał bym podkręcić przez obniżenie mnożnika np. 10x133MHz ale moje mobo nie daje takiej możliwości :cry: ZE CO???????????? GA 7VXR NIE MA ZMIANY MNOZNIKA????????7VRX nie daje takiej możliwości :oops: , wersja 7VRXP tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jesli chcesz miec MAX wydajnosc jaka daje ten procek...tio zalatw sobie DDR400 obniz mnoznik i pociagnij FSB200 :P (oczywiscie jesli cie uda) 6X200 tio jest perspektywa :) ach miec takiego procka :) to by dopiero była maszyna :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 moze tak jak mooj msi nie daje mozliwosci zejscia z mnoznikiem ponizej nominalnego, a szkoda :cry: :cry: :cry:Tio jakie ty masz MSI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Witam! Kręciłem ostatnio 2 Durony 1200. Jeden z nich poszedł tylko na 1333MHz, drugi na 1400MHz. Na tych szybkościach stabilnie, ale na wyższych (odpowiednio 1400 i 1466MHz) wogóle nie wstają - nawet przy napięciu 1.85V Co zrobić żeby wycisnąć z nich więcej? Gdyby chociać się odpalił i zawieszał to może lepsze chłodzenie. Ale tak - wogóle nie chcę ruszyć. Dzięki i pozdrawiam IGI moj jak widac, przy napieciu 1,8V wiecej nie wstaje a w upały to niechciał wstawac juz przy 10x140 :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Witam! Kręciłem ostatnio 2 Durony 1200. Jeden z nich poszedł tylko na 1333MHz, drugi na 1400MHz. Na tych szybkościach stabilnie, ale na wyższych (odpowiednio 1400 i 1466MHz) wogóle nie wstają - nawet przy napięciu 1.85V Co zrobić żeby wycisnąć z nich więcej? Gdyby chociać się odpalił i zawieszał to może lepsze chłodzenie. Ale tak - wogóle nie chcę ruszyć. Dzięki i pozdrawiam IGI moj jak widac, przy napieciu 1,8V wiecej nie wstaje A nie probowales zmniejszyc jeszcze mnoznik i zwiekszyc FSB? a w upały to niechciał wstawac juz przy 10x140 :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Witam! Kręciłem ostatnio 2 Durony 1200. Jeden z nich poszedł tylko na 1333MHz, drugi na 1400MHz. Na tych szybkościach stabilnie, ale na wyższych (odpowiednio 1400 i 1466MHz) wogóle nie wstają - nawet przy napięciu 1.85V Co zrobić żeby wycisnąć z nich więcej? Gdyby chociać się odpalił i zawieszał to może lepsze chłodzenie. Ale tak - wogóle nie chcę ruszyć. Dzięki i pozdrawiam IGI moj jak widac, przy napieciu 1,8V wiecej nie wstaje a w upały to niechciał wstawac juz przy 10x140 :cry: A nie probowales zmniejszyc jeszcze mnoznik i zwiekszyc FSB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xigi Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Dzięki wszystkim. W sumie nic nowego się nie dowiedziałem ale trudno. I tak 1200@1400 to nie najgorzej. Tym bardziej na płycie ECS, gdzie nie bardzo da się podkręcać. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...