Skocz do zawartości
xigi

Jak można bardziej podkręcić Durona 1200?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kręciłem ostatnio 2 Durony 1200. Jeden z nich poszedł tylko na 1333MHz, drugi na 1400MHz. Na tych szybkościach stabilnie, ale na wyższych (odpowiednio 1400 i 1466MHz) wogóle nie wstają - nawet przy napięciu 1.85V

Co zrobić żeby wycisnąć z nich więcej?

Gdyby chociać się odpalił i zawieszał to może lepsze chłodzenie. Ale tak - wogóle nie chcę ruszyć.

Dzięki i pozdrawiam IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety to jest chyba granica dla tych procków, mój chodzi na 1440 MHzna vcore 1,85V przy fsb 120 MHz, przy 121 już się nie podnosi, chłodzę volcano 7+, a teraz kiedy latem jest ciepło to to chłodzenie chyba już nie wystarcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz miec MAX wydajnosc jaka daje ten procek...tio zalatw sobie DDR400 obniz mnoznik i pociagnij FSB200 :P (oczywiscie jesli cie uda) 6X200 tio jest perspektywa :) ach miec takiego procka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na moim durniu1200 osiągam 1,33GHz (12x111), ale już przy 112MHz fsb zaczynają się zwiechy - vcore nie mam podciągniętego :)

wolał bym podkręcić przez obniżenie mnożnika np. 10x133MHz ale moje mobo nie daje takiej możliwości :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na moim durniu1200 osiągam 1,33GHz (12x111), ale już przy 112MHz fsb zaczynają się zwiechy - vcore nie mam podciągniętego :) 

wolał bym podkręcić przez obniżenie mnożnika np. 10x133MHz ale moje mobo nie daje takiej możliwości :cry:

ZE CO???????????? GA 7VXR NIE MA ZMIANY MNOZNIKA????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZE CO???????????? GA 7VXR NIE MA ZMIANY MNOZNIKA????????
7VRX nie daje takiej możliwości :oops: , wersja 7VRXP tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz miec MAX wydajnosc jaka daje ten procek...tio zalatw sobie DDR400 obniz mnoznik i pociagnij FSB200 :P (oczywiscie jesli cie uda) 6X200 tio jest perspektywa :) ach miec takiego procka :)

to by dopiero była maszyna :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Kręciłem ostatnio 2 Durony 1200. Jeden z nich poszedł tylko na 1333MHz, drugi na 1400MHz. Na tych szybkościach stabilnie, ale na wyższych (odpowiednio 1400 i 1466MHz) wogóle nie wstają - nawet przy napięciu 1.85V

Gdyby chociać się odpalił i zawieszał to może lepsze chłodzenie. Ale tak - wogóle nie chcę ruszyć.

Dzięki i pozdrawiam IGI

moj jak widac, przy napieciu 1,8V

wiecej nie wstaje

a w upały to niechciał wstawac juz przy 10x140 :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Dzięki i pozdrawiam IGI

wiecej nie wstaje

A nie probowales zmniejszyc jeszcze mnoznik i zwiekszyc FSB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Dzięki i pozdrawiam IGI

wiecej nie wstaje

A nie probowales zmniejszyc jeszcze mnoznik i zwiekszyc FSB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim. W sumie nic nowego się nie dowiedziałem ale trudno. I tak 1200@1400 to nie najgorzej. Tym bardziej na płycie ECS, gdzie nie bardzo da się podkręcać.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...