Skocz do zawartości
friter

nowyt sprzet nie rusza, co mam zrobic ?prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam oblbrzymi problem ze sprzętem. Nie dawno kupiłem komputer tj : mobo Abit IC7G, Intela P4 2,4C, pamiątki Geile 2x256 500mhz, zasilka chifteca 420w, grafa GFforce4Ti. Wszystko ładnie podłączyłem, włączam power iii ... nic. Zasilanie do płty dochodzi bo diosa się swieci i wszystkie wentyle się kręcą, ale nic nie startuje, nic się nie pokazuje na ekranie. Posprawdzalem dokladnie jeszcze raz wszystko i wszystko powinno byc ok. Pozyczylem pamieci od kolegi 333mghz nie wystartowal, myslac ze to moze wina grafy wszadzilem inna, tez nic. Monitor oczywisice jest ok. Wiec w czym problem ?? NIe mam pojecia co sie dzieje, wedlug mnie musi to byc wina plyty, po prostu jest uszkodzona, choc wydaje mi sie to troche dziwne, zeby nowa plyta byla padnieta. Prosze pomozcie co mam zrobic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie moze to byc plyta albo proc - gdyby ram albo grafa toby piszczalo, a jak nie ma procka wlozonego to juz nie piszczy, sprawdz proca na innej mobo albo innego proca na tej mobo, zasilacz od wypadku tez sprawdz na innym kompie chociaz to chieftec to mysle ze na 99% nie on

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy przypadkiem nie masz starej obudowy? jesli tak to sprawdz czy podporki do ktorych przykreca sie mobo nie robia zwarcia od spodu?  

mialem taki sam problem swego czasu

jesli nie to, to daj mi minutke...

Potwierdzam , mi tez się to kiedyś przytrafiło. Podkładki są od spodu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...