Skocz do zawartości
Włodi

wszystkie testy w 3dMarku 2001 na gf4MX ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś tu ostatnio obiło mi się o uszy, że istnieją emulatory, które pozwalają odpalić np. test "Nature" w 3d marku 2001 bez konieczności posiadania karty typu FX, czyli np gf4mx.

Chciałbym się zapytać taki programik jest możliwy do zdobycia, a jeśli tak to bardzo bym prosił o namiary z których mógł bym go ściągnąć...

Z góry dięx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, ze jest taki program i nic nie musi ciac.

Po prostu te tekstury i efekty, ktore beda wykorzystywaly pixel shader beda zamieniane czarna textura. Wyglada to conajmniej brzydko.

Na gf2mx juz to widzialem.

Program nazywa sie 3dAnalizer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie nie zgodze.

Z tego co pamiętam jak sie kiedyś zmagałem z tym ihmo dowiedziałem sie że program ten po prostu umożliwia softwareowe emulowanie Pixel Shadera I Vertex Shadera.

Jak odtworzysz pixel shader w takiej postaci jak hardware w Game 4 z 3dmarka to masz krate piwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nie warto siętym bawić bo wydajność spadnie o 90% a wygląd będzie ... fuuujjj .

za pół roku kupi się GF3 to sięzobaczy tak, jak wyglądać powinno. sam siętym :interesiłem" 2 miesiące temu i uznałem że nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawiłem sie tym programem jeszcze jak miałem GF2Ti, mozna tak dla zabawy zobaczyć całego 3dmarka 2001 chociaż woda nie jest rewelacyjna (emulowanie pixel schadera daje troche punktów w 3dmarku, jeśli mnie pamięć nie myli to było chyba z 5 do 10% więcej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...