birdman Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 http://twojepc.pl/b.php?id=53105 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 no i co z tego że padł - popatrz ile ludzi ma chiefteci - to dopiero 1 (a właściwie 2gi - bo ktoś u nas na forum tez zjarał chiefteca kręcąc FSB) a popatrz ile codegenów pada :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianosz Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 co do zasialczy każdy wie jakie są.... Codegen i inne takie to bubel, "pozłacana kupa gów..." (400W to w rzeczywistości 300W może mnie)...a Chieftec to stop "platyny ze złotem" (360W czy też 400W to w rzeczywistości 360 lub 400W); już nie mówiąc o stabilności napięć....a zresztą o zasilaczach tyle na forum... pozdr Damianosz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 sam mam chiefteca 420w, ale pierwszy raz sie spotkałem z tym ze zasilacz tej firmy padł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Ostatnio testowal kompa znajomego (8rda+ A2400+ R9700Pro) wszystko na zasilaczy Chieftec 360DF i niestety okazalo sie ze zasilka po jakims czasie losowo wylacza kompa bez zadnego ostrzezenia. Napiecia oczywiscie wzorowe. Nic nie krecone. Pali sie jedynie dioda od zasilania a komp nie reaguje na przycisk Power. Pojedzie do serwisu. Zaczynam sie martwic o swojego :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 hmm......i tak jest zajebisty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 hmm......i tak jest zajebisty :DAMEN :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 hmm......i tak jest zapupisty :D Racja, to ze jeden na 2 miliony jest walniety nic nie znaczy. Ludzie jakos dziwnie do tego podchodza, uslysza ze jednaczy 2 szt sie skaszanily i juz panika i glupie gadki ze ten a ten produkt jest niepewny, lub nawet sam producent (vide Mate i Nuki) Smieszne by to moglo byc, ale nie jest. IMHO swiadczy o tym ze ktos poprostu nie mysli logicznie, ale to juz inna bajka. Ja tam na swojego nie narzekam, a bywa zylowany dosc konkretnie. Zaluje tylko ze nie dolozylem pare zlotych i nie kupilem przyszlosciowo 420 zamiast 360W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 :arrow: nic nie jest idealne. zawsze moze trafic sie jakas 'lewa' wersja, albo uzytkownik, ktory nieodpowiednio uzytkuje dany sprzet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 hm... wiem ze bylo , wiem ze 'SZUKAJ RULEZZ' ale takie jedno , tycie pytanko.. jak glosny jest chieftec 420W df? pytam bo spotkalem sie z roznym opiniami , to glosny , to cichy i sam juz w koncu nie wiem:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Ostatnio testowal kompa znajomego (8rda+ A2400+ R9700Pro) wszystko na zasilaczy Chieftec 360DF i niestety okazalo sie ze zasilka po jakims czasie losowo wylacza kompa bez zadnego ostrzezenia. Napiecia oczywiscie wzorowe. Nic nie krecone. Pali sie jedynie dioda od zasilania a komp nie reaguje na przycisk Power. Pojedzie do serwisu. Zaczynam sie martwic o swojego :> To nie jest wina zasilacza a słabego chłodzenia - sam przez to przechodzilem latem gdy mialem jeszcze Chiefteca 360W DF - gram gram nagle wszystko gasnie pali sie tylko kontrolka zasilania i pracuja wentyle w zasilaczu. Tak własnie działa zabezpieczenie termiczne zastosowane przez chiefteca, zeby ktos nie byl zdziwiony moge napisac ze jesli spowodujemy zwarcie w kompie to komp sie wyłaczy / przez przypadek uciekł mi kabelek z pinami od wentyla i zwarl sie na budzie / komp sie wylaczył i spokój. Tak wiec radze najpierw sprawdzic jakie sa temperatury zasilacza - mój dosłownie był goracy. Wymieniłem go na 420w ale tylko ze wzgledu na zapotrzebowanie na moc oraz popracowałem nad chłodzeniem i odpukac zebym nie musiał korzystac juz nigdy wiecej z zadnego z 4 zabezpieczen jakie ten zasilacz oferuje / przegrzanie, zwarcie, za wysokie napiecia i za niskie napiecia / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Jaka jest doplata (przy zamawianiu budy Chiefteca - Matrix big tower) do zasilki 360 DF/420/420 DF ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Jaka jest doplata (przy zamawianiu budy Chiefteca - Matrix big tower) do zasilki 360 DF/420/420 DF ? Zapytaj sie Angeli albo Michała - bo na www ceny sa nie zawsze aktualne./ skorzystaj z LiveChata albo jak chcesz to wyslij maila / ja korzystam z tego pierwszego ew telefon. pracuja zdaje sie od 11 .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 hm... wiem ze bylo , wiem ze 'SZUKAJ RULEZZ' ale takie jedno , tycie pytanko.. jak glosny jest chieftec 420W df? pytam bo spotkalem sie z roznym opiniami , to glosny , to cichy i sam juz w koncu nie wiem:/cichutki... wentylatorek (ten z pomiarem) kreci sie na maxa 1600rpm przy maksymalnym obviazeniu; norma to 1500rpm; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Ostatnio testowal kompa znajomego (8rda+ A2400+ R9700Pro) wszystko na zasilaczy Chieftec 360DF i niestety okazalo sie ze zasilka po jakims czasie losowo wylacza kompa bez zadnego ostrzezenia. Napiecia oczywiscie wzorowe. Nic nie krecone. Pali sie jedynie dioda od zasilania a komp nie reaguje na przycisk Power. Pojedzie do serwisu. Zaczynam sie martwic o swojego :> To nie jest wina zasilacza a słabego chłodzenia - sam przez to przechodzilem latem gdy mialem jeszcze Chiefteca 360W DF - gram gram nagle wszystko gasnie pali sie tylko kontrolka zasilania i pracuja wentyle w zasilaczu. Tak własnie działa zabezpieczenie termiczne zastosowane przez chiefteca, zeby ktos nie byl zdziwiony moge napisac ze jesli spowodujemy zwarcie w kompie to komp sie wyłaczy / przez przypadek uciekł mi kabelek z pinami od wentyla i zwarl sie na budzie / komp sie wylaczył i spokój. Tak wiec radze najpierw sprawdzic jakie sa temperatury zasilacza - mój dosłownie był goracy. Wymieniłem go na 420w ale tylko ze wzgledu na zapotrzebowanie na moc oraz popracowałem nad chłodzeniem i odpukac zebym nie musiał korzystac juz nigdy wiecej z zadnego z 4 zabezpieczen jakie ten zasilacz oferuje / przegrzanie, zwarcie, za wysokie napiecia i za niskie napiecia / No to ja tez mialem podobne zdarzenie.Otoz zrobilem sobie elektonicznego regulatora obrotow wentyla (dziala doskonale) i przykrecilem stabilizator (znajdujacy sie na plytce drukowanej made by me) do obudowy kompa (bo sie strasznie grzal).Wszystkie kabelki podpinam i daje turn on a tu buch nic tylko pykniecie mysle se co jest do k.... nedzy daje ponownie i znowu buch odlaczylem wentyla wlaczam i dziala.Okazalo sie ze przez stabilizator gdzies na obudowe dostawalo sie napiecie i zwieralo z masa a Chieftek bronil sie przed tym odcinajac zasilanie. Heh niewyobrazam sobie co by sie stalo na moim dawnym Rubikonie. A stabilizator dziala dalej tylko ze teraz przykrecilem do niego kawalek miedzi. A co do glosnosci hmm....To on ma wetyle???? i to dwa???? niewiedzialem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...