Skocz do zawartości
YoSHi

Napiecie na pamieci - ciekawostka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - mam dobra ciekawostke - otoz mam pozyczone kingstony PC333 ktore chodza max ok 450 (no stable w temp pokojowej) - jednak wlasnie odkrylem bardzo ciekawa rzecz - otoz te pamieci chodza tym lepiej im NIZSZE JEST ICH NAPIECIE - na 2.8V nie chodza na 220 prime - na 2.7V juz tak a na 2.6V wlasnie jade na 221 i jest dobrze - a na 2.8V przy 221 mialem zwis kompa - moze ktos mi to wytlumaczy :) - zaraz robie testy wyzej niz 221 - niestety nizej z napieciem niz 2.6V nie moge na abicie - moze downVmem mod :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam - mam dobra ciekawostke - otoz mam pozyczone kingstony PC333 ktore chodza max ok 450 (no stable w temp pokojowej) - jednak wlasnie odkrylem bardzo ciekawa rzecz - otoz te pamieci chodza tym lepiej im NIZSZE JEST ICH NAPIECIE - na 2.8V nie chodza na 220 prime - na 2.7V juz tak a na 2.6V wlasnie jade na 221 i jest dobrze - a na 2.8V przy 221 mialem zwis kompa - moze ktos mi to wytlumaczy :) - zaraz robie testy wyzej niz 221 - niestety nizej z napieciem niz 2.6V nie moge na abicie - moze downVmem mod :P

moje Kingstony chodza na 2,9V stable w prime a na 2,8V wykladaja sie przy pierwszym tescie prima :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee na pamieciach sa radiatorki Tt - i na to dmucha volcano bo na tej plycie zeberka sa w poziomie wiec to nie to raczej - mam wrazenie ze ma to jakis zwiazek z chipsetem poniewaz 225 to juz koniec jego mozliwosci - a mialo byc tak pieknie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...