Crash_Black Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Moj problem plega na tym ze mam na jednym dysku Windows XP a na drugim dysku mam Windows 98 chciałbym aby przy starcie komputera mógłbym wybrac system operacyjny XP lub 98! Jak to zrobic?? Jest jakis program?? Prosze o szybka odpowiedz1 Z gory dziekuje i pozdrawiam! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 boot magic dołączony do partition magic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 mozesz go kupic za 9.90 w komuter swiat expert... pm i bm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 pq najlepszy do takiej roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Win 2k i XP mają własnego boot loadera - po zainstalowaniu systemu daj aktywną partycję tą z win 2k/xp a potem juz w systemie obrabiasz plik boot.ini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Cytat Win 2k i XP mają własnego boot loadera - po zainstalowaniu systemu daj aktywną partycję tą z win 2k/xp a potem juz w systemie obrabiasz plik boot.iniI mozesz pisac w boot.ini do woli a i tak bootloader nie zobaczy Win98. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 A to niby czemu? - sam mam gruba ale z tego co się orientuję win 98 spokojnie z tego bootloadera startował.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Cytat A to niby czemu? - sam mam gruba ale z tego co się orientuję win 98 spokojnie z tego bootloadera startował.. BootLoader NT to nie grub czy lilo, nie mozna mu wskazac konkretnej partycji z której ma startowac system tylko trzeba najpierw sektor startowy partycji zapisac do pliku i wskazac na ten plik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 NAjprawdopodobniej ten bootloaderek robi to automatycznie przy instalacji - jak wykryje inny system... Stąd moja błoga niewiedza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Windows NT przy instalacji własnie po wykryciu win 9x automatycznie wyciąga sektor startowy do pliku, dlatego sie to troche komplikuje jezeli oba systemy były instalowane na innych dyskach, lub na jednym dysku ale w odwrotnej kolejnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...