virtuomaniak Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Otoz czasem zostawiam kompa na noc aby posciagac pliki. Wszystko niby dobrze wylaczam monit. Wstaje rano aby zobaczec co i jak a tu brak polaczenia z netem 8O U mnie jest tak ze jak sie rozlacza modem to mam na pasku zadac o bezpiecznym rozlaczaniu, ale nic takiego nie bylo. Myslalem ze to jakis blad. Na drugi dzien siedze sobie w necie a tu znowu nie ma netu, o co lazi? Modem sie nie rozlacza ani nic a nagle gubi polaczenie, tzn nie pisze ze "Nie mozna wyswietlic strony" tylko pisze ze szuka albo cos w tym stylu i jakies IP i tak mozna czekac az do smierci :D Natomiast jak restartne winde do wszystko powraca do normy :) Jesli co kolwiek z tego zrozumieliscie do dobrze :P i prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Tutaj jest screen co sie dzieje bo wlasnie przed chwila znowu mialem problem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Hm.... wg mnie to .... cache modemu sie zapelnia :P a tak na serio, to wydaje mi sie, ze to cos UPC robi.... zadzwon do nich i sie spytaj czemu tak jest. opieprz ich i powinno sie poprawic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 No wlasnie wydaje mi sie ze nie unich jest przyczyna bo po restarcie kompa wszystko normalnie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 masz zmienne czy stale IP :?: btw, jak Ci sie znowu cos takiego stanie, to odpal: pod w2k/XP start -> uruchom -> cmd -> IPCONFIG /ALL pod w98/me start -> uruchom -> winipcfg i sprawdz czy masz ustawione IP + maska + brama + dns'y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Zrobilem tak jak mowiles i daje tu screna: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 a podlacz modem przez sieciowke... moze to cos pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Sieciowke mam zajeta :( Bo przez sieciowke podlaczam net do drugiego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Sprawdzilem przez sieciowke net chodzi dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 no to masz odpowiedz :P cos z usb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Na to wyglada, trzeba bedzie dzwonic do servisu aby to zrobili :) Bo ogolnie USB w kompie dziala :) A moze byz przyczyna to ze mam USB 2.0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Hmm... A komp np. nie usypia, nie przechodzi w stan oszczędzania energii lub coś podobnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Nie bo jak siedze w dzien tez nagle "ginie" internet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Sieciowke mam zajeta :( Bo przez sieciowke podlaczam net do drugiego kompaja bym tego głośno nię mówił :D 8) 8O :wink: nigdy nie wiesz z kim rozmawiasz :) looknij se w mój profil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Sieciowke mam zajeta :( Bo przez sieciowke podlaczam net do drugiego kompaja bym tego głośno nię mówił :D 8) 8O :wink: nigdy nie wiesz z kim rozmawiasz :) looknij se w mój profil :D To sie dopiero nazywa "wpasc" :wink: :wink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 o :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Mam to samo w Dialogu, odkąd przeszedłem na modem NetMod USB. Objawy podobne, często bardziej drastyczne. Często zaiwesza mi połaczenie, nic nie sciaga, nic nie wysyla, pomaga tylko restart. A równie często restartuje kompa. Później mam taki komunikat w event'ach: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Mam to samo w Dialogu, odkąd przeszedłem na modem NetMod USB. Objawy podobne, często bardziej drastyczne. Często zaiwesza mi połaczenie, nic nie sciaga, nic nie wysyla, pomaga tylko restart. A równie często restartuje kompa. Później mam taki komunikat w event'ach: No to mamy ten sam problem :) Ups nie wiedzialem :P Juz zwolnilem sieciowke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 virtuomaniak --> A próbowaleś przez szeregowy, albo przez sieciówkę? Nie mam kabla do szeregowego, a siec mam tylko skrosowany, dlategop nie mogę u siebie tego sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Przez scieciowke dziala dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 No to trzeba mi kupic kabelek:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...