Skocz do zawartości
virtuomaniak

Problem z modemem?(UPC) kompem?

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz czasem zostawiam kompa na noc aby posciagac pliki. Wszystko niby dobrze wylaczam monit. Wstaje rano aby zobaczec co i jak a tu brak polaczenia z netem 8O U mnie jest tak ze jak sie rozlacza modem to mam na pasku zadac o bezpiecznym rozlaczaniu, ale nic takiego nie bylo. Myslalem ze to jakis blad. Na drugi dzien siedze sobie w necie a tu znowu nie ma netu, o co lazi? Modem sie nie rozlacza ani nic a nagle gubi polaczenie, tzn nie pisze ze "Nie mozna wyswietlic strony" tylko pisze ze szuka albo cos w tym stylu i jakies IP i tak mozna czekac az do smierci :D Natomiast jak restartne winde do wszystko powraca do normy :)

Jesli co kolwiek z tego zrozumieliscie do dobrze :P i prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo w Dialogu, odkąd przeszedłem na modem NetMod USB. Objawy podobne, często bardziej drastyczne. Często zaiwesza mi połaczenie, nic nie sciaga, nic nie wysyla, pomaga tylko restart. A równie często restartuje kompa. Później mam taki komunikat w event'ach:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo w Dialogu, odkąd przeszedłem na modem NetMod USB. Objawy podobne, często bardziej drastyczne. Często zaiwesza mi połaczenie, nic nie sciaga, nic nie wysyla, pomaga tylko restart. A równie często restartuje kompa. Później mam taki komunikat w event'ach:

Dołączona grafika

No to mamy ten sam problem :)

Ups nie wiedzialem :P Juz zwolnilem sieciowke ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi