POWER BY AMD Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 musze na informatyke przygotować o blue ray niebieskim świetle czy czymś takim. Nie wiem jak to sie pisze i nie moge nic znaleść. Niech ktoś chociaż napisze jak to sie pisze i o co w tym mniej więcej chodzi help bo to na jutro mam a puxno już Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 blue ray to jezeli dobrze pamietam niebieski laser ... cos tam przy nagrywarkach kombinowali ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 no własnei tyle to ja też na oko pamiętam ale to sie na pewno tak pisze ?? bo nigdzie nic nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 to powinno starczyc :) http://www.blu-raydisc.info/ a jak nie to prosze wiecej http://www.google.pl/search?q=blue+ray&ie=...Szukaj+z+Google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 może szukaj niebieski laser ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 ale perwa ja szukałem na onecie i wirtualnej i pusto a google i 500 stron heh thx wszyskim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Opracowana przez dziewięć firm zwanych "Blu-ray Disc Founders" (Hitachi Ltd., LG Electronics Inc., Matsushita Electric Industrial Co. Ltd., Pioneer Corporation, Royal Philips Electronics, Samsung Electronics Ca. Ltd., Sharp Corporation, Sony Corporation oraz Thomson multimedia) w połowie roku 2002 specyfikacja następnej generacji wielkopojemnościowej płyty optycznej. Nowy format umożliwia zapis oraz odczyt do 27 GB danych na jednostronnej płycie o średnicy standardowej płyty CD przy zastosowaniu lasera o długości światła 405 nm (niebiesko-fioletowego). Ścieżka danych ma szerokość 0,32 µm, czyli prawie połowę tego, co na standardowej płycie DVD. Pojemność może być zwiększona do 50 GB przez zastosowaniu drugiej warstwy. Na płycie zmieści się dwugodzinny film wysokiej jakości lub 13 godzin filmu jakości telewizyjnej (VHS/standardowa jakość obrazu, 3,8 Mb/s). Standardowa szybkość transmisji danych wynosi 36 Mb/s. Podstawowe parametry zawiera poniższa tabelka. Pojemność: 23,3 GB / 25 GB / 27 GB Długość światła lasera: 405 nm (niebiesko-fioletowy) Szybkość transmisji danych: 36 Mb/s Średnica płyty: 120 mm Grubość płyty: 1,2 mm (transmitancja warstwy zabezpieczającej: 0,1 mm) Format zapisu: Zmiana fazy Format śledzenia: Korytko(groove) Ścieżka: 0.32 µm Długość pitu: 0,160 / 0,149 / 0,138 µum Gęstość zapisu: 16,8 / 18,0 / 19,5 Gb/cal2 Format zapisu video: MPEG2 video Format zapisu audio: AC3, MPEG1, Layer2, itp. Video i audio multiplexing format: Strumień MPEG2 Wymiary kasetki: Około 129x131x7 mm Nie cała specyfikacja jest dostępna za darmo. Kompletna technologia jest opisana w specjalnej “Specification Disclosure” jako część Intellectual Properties and Standards Devision of Philips, a dostęp do niej został wyceniony na 5 000 dolarów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 w chipie byla o tym wzmianka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Nie cała specyfikacja jest dostępna za darmo. Kompletna technologia jest opisana w specjalnej “Specification Disclosure” jako część Intellectual Properties and Standards Devision of Philips, a dostęp do niej został wyceniony na 5 000 dolarów.Z tegoi co kiedyś czytałem to za 10000zł można kupić nagrywarkę z niebieskim laserem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Ihmo bez sensu to jest. Nie ma sensu inwestować w technologie która teraz jest opłacalna ale w chwili upowszechnienia będzie nieopłacalna. Do czasu jej upowszechnienia wejdą pamięci polimerowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 w chipie byla o tym wzmianka Chciałem to napisać. To był artykół o PC przyszłości, czy jakoś tak. Obok był fajny mod "piramida" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...