marec Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Mam pytanie czy nowy duron 1400 da sie uruchomić na plycie abit kt7a??? Prosze o odpowiedż. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 ..tak. najnowszy bios i bez problemu mb go wykrywa :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 A czy przypadkowo plyta nie musi byc w rev1.3 ? bo jezeli to odrzut bartona to chyba tak .... ale glowy sobie uciac nie dam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 najlepiej sprawdzic na stronie producenta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 ..cholera teraz sam jush nie wiem. chyba jednak pakowalem do niej D1300 a nie 1400. generalnie ATHLON 1700+ chodzil na niej bez zarzutu ale wykrywala go jako nieznany.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 bios A9 i XP 0.13 chodzi wiec i d1400 pojdzie na KT7 ,KT7A 1.1 , 1.2 wykryje jako unknow cpu na 1.3 XP wykrywa jako XP ,ale tego durona wykryje tez jako unknow cpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 mój KT7A byłw wersji nie współpracującej z prockami 0.13u (koleś kupił ode mnie i mi to napisał). bios miałem najnowszy czyli a9 i lipa panowie. i nie może być tak, że starsza wersja wykrywa jako unknown a nowa jako xp. to bios "mówi" płycie jaki to procek więc starsze nie współpracują z 0.13 a nowsze współpracują. jeśli bios jes tza stary to jest unknown. jestem na 100% tego pewien. od rev. 1.2 lub 1.3 będzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 mój KT7A byłw wersji nie współpracującej z prockami 0.13u (koleś kupił ode mnie i mi to napisał). bios miałem najnowszy czyli a9 i lipa panowie. i nie może być tak, że starsza wersja wykrywa jako unknown a nowa jako xp. to bios "mówi" płycie jaki to procek więc starsze nie współpracują z 0.13 a nowsze współpracują. jeśli bios jes tza stary to jest unknown. jestem na 100% tego pewien. od rev. 1.2 lub 1.3 będzie ok. w biosie A9 jest zapisany XP 0.13 ,a u mnie wykrywa jako unknow cpu ,nawet na fsb125 a Epox rzuca plusikami nawet na fsb100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 KGB : jaki masz rev płyty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja mam kt133 tu nie ma rev jedyny znaczek jaki znalazlem to v0.34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Podlacze sie do tematu, czy bedzie mi smigal D1400 na Shuttle ak12a rev.3.0 ?? Bo planuje zakup i drutmodem go na 2ghz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ak10 jest na kt133?? ak12a na kt133a?? powinno to biegac ,ale pewny bedziesz jak go wlozysz i odpalisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Tak to jest kt133a :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 mój KT7A byłw wersji nie współpracującej z prockami 0.13u (koleś kupił ode mnie i mi to napisał). bios miałem najnowszy czyli a9 i lipa panowie. i nie może być tak, że starsza wersja wykrywa jako unknown a nowa jako xp. to bios "mówi" płycie jaki to procek więc starsze nie współpracują z 0.13 a nowsze współpracują. jeśli bios jes tza stary to jest unknown. jestem na 100% tego pewien. od rev. 1.2 lub 1.3 będzie ok. w rev 1.3 wg mnie na 99% pojdzie a wczesniej 1.0/1.1/1.2 to zalezy od konkretnego modelu plyty, a z tym ze v1.3 wykrywa jako xp a wczesniejsze nie to jest tak ze v1.3 ma inny bios niz 1.0/1.1/1.2 i ma tam juz wpisanego xp (oficjalnie 1.0/1.1/12 nie obsuguje XP dlatego pisze ze unknown! ale zawsze mozna zflashowac biosa od 1.3 do wczesniejszych :D tylko nie musi wszystko dzialac, np mi nie dzialal boot z cdromu 8O ale ogolnie nie dowiesz sie czy duron ruszy na tej mobo az go nie wsadzisz do niej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Witam A czy na Abicie KT133 (BEZ 'A') pojdzie Duron 1400 lub XP 1600+/1700+ ? moze pisac unknowc, byle by chodzil, jak powinien. bo z tego co wiem to one sa na fsb 133 ktore ten abit nie pociagnie :( czy jezeli odblokuje mnoznik tak jak to jest napisane na http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...p_painting.html i podjade go do (dajmy na to) na 1700 na fsb 120 i mnoznkiku 11,5 lub 12 (lub wiecej :P) to czy to bedzie (stabilnie) chodzic? czy nowy Duren tez sie tak da ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 KGB ma taka plytke (tylko nie wiem czy ten sam rev.) i mu śmiga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 zeby bylo 1400MHz trzeba ustawic 12,5x 112MHz ,bedzie chodzic stabilnie,chyba ze z pamieciami namieszasz :P najlepiej ustawic mnoznik na 20x drutmodem i bedzie 2000MHz :twisted: i wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 W tym topicu pisalem kiedys o moich bojach z Athlonem XP na KT7A rev1.0... IMHO w przypadku tych Duronow rozwiazanie bedzie takie samo i proc spoko bedzie dzialal :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 nowy Athlon XP 2000+ juz do mnie jedzie :P Ma to byc Thoroughbred (pisze z pamieci :P) wiec moze juz bedzie mial standardowo odblokowane mnozniki i nie bede musial bawic sie w drut-moda :) przy jakim najwyzszym FSB ta plytka pracuje stabilnie?? (przypominam - KT7 bez "a") ramy to zwykle sd-ki na 133 i mam nadzieje ze mi nie popsuja calej zabawy :x. poniewaz procek jest oem wiec trzeba pomyslec nad chlodzeniem (narazie bedzie na coolerku od durnia, ew zrobie mu przeciag :P). Zastanawialem sie nad ARCTIC COOLING Slim Silent PRO TC (tu go namierzylem), co o tym myslicie? wytrzyma? w opisie pisze ze jest cichy na czym mi zalezy zdeka, no i tani :) jak znacie cos lepszego to jestem otwarty na propozycje :P cena max 80pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 nowy Athlon XP 2000+ juz do mnie jedzie :P Ma to byc Thoroughbred (pisze z pamieci :P) wiec moze juz bedzie mial standardowo odblokowane mnozniki i nie bede musial bawic sie w drut-moda :) przy jakim najwyzszym FSB ta plytka pracuje stabilnie?? (przypominam - KT7 bez "a") ramy to zwykle sd-ki na 133 i mam nadzieje ze mi nie popsuja calej zabawy :x. poniewaz procek jest oem wiec trzeba pomyslec nad chlodzeniem (narazie bedzie na coolerku od durnia, ew zrobie mu przeciag :P). Zastanawialem sie nad ARCTIC COOLING Slim Silent PRO TC (tu go namierzylem), co o tym myslicie? wytrzyma? w opisie pisze ze jest cichy na czym mi zalezy zdeka, no i tani :) jak znacie cos lepszego to jestem otwarty na propozycje :P cena max 80plnJa na twoim miejscu kupiłbym zamiast tego XP- Durona 1400+ tania płyta (razem wyjdzie tyle samo) a 384SDRAM wymieniłbym na 256DDR też ta sama cena- przyszłościowa platforma, nowy sprzęt na gwarancji i porównywalna wydajność(jeżeli nie wyższa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 no w sumie niezly plan... ale nie wiem czy dostal bym tania plyte za 100pln, a poza tym xp juz jest prawie moj, musze tlyko odebrac. a co do wymiany reszty (plyta+ram) to jeszcze nic straconego, wszakze mikolaj w poblizu :). A wracajac do tematu: co myslicie o coolerku ARCTIC COOLING Slim Silent PRO TC, czy sprawdzi sie w moim konfigu ? (drobny o/c niewykluczony :P). no i przy jakim najwyzszym FSB ta plytka pracuje stabilnie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 U mnie na badziewnym MSI K7T Turbo(kt133a) durnia wykrywa jako unknown procesor i nic sobie z tego nie robi. Zreszta... malujemy jeden mostek i juz jest dobrze znany (plycie) athlon XP :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter666 Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 mówcie co chcecie mi na abicie kt7a 1700+(0,13)nie chodzil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 no to bedzie jazda bo ja nawet 'a' nie mam :x dzis jade po procka, zobaczymy co sie stanie jak go wepne. a nie chodzil ci zupelnie czy jako 1.7 tylko ? ps - na coolerku od durnia moze xp (tymczasowo, az qpie nowego) chodzic ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 U mnie na badziewnym MSI K7T Turbo(kt133a) durnia wykrywa jako unknown procesor i nic sobie z tego nie robi. Zreszta... malujemy jeden mostek i juz jest dobrze znany (plycie) athlon XP :)Wystarczy ołówek czy trzeba użyć lakieru? Czy rzeczywiście widać jakąś różnicę po powiększeniu cache L2 chociażby w testach syntetycznych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 niestety przez moja glupote procek jest juz w drodze do serwisu :| olowek wystarczyl aczkolwiek po nocny przestoju komputera zglosil sie z powrotem jako duron, takze na dluzsza mete, po sprawdzeniu co i jak mysle ze przydalby sie jednak lakier (procesor byl z zielonym laminatem). Eh... jutro z powrotem poszukiwania "wybranca" :) co do osiagow to nie porownywalem (jestem w trakcie zmiany mobo), aczkolwiek z tego co widze na chociazby overclockers.ru skorka jest warta wyprawki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 niestety przez moja glupote procek jest juz w drodze do serwisu :| olowek wystarczyl aczkolwiek po nocny przestoju komputera zglosil sie z powrotem jako duron, takze na dluzsza mete, po sprawdzeniu co i jak mysle ze przydalby sie jednak lakier (procesor byl z zielonym laminatem). Eh... jutro z powrotem poszukiwania "wybranca" :) co do osiagow to nie porownywalem (jestem w trakcie zmiany mobo), aczkolwiek z tego co widze na chociazby overclockers.ru skorka jest warta wyprawkiPadł całkiem- jeżeli tak to dlaczego? czy tylko ołówek odparował- ale to nie jest powód do serwisowania proca :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 IMO to nie byla wina olowka, grafitu czy jakiegokolwiek modowania, tylko mojej glupoty, ale o powodzie wole nie mowic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Czyli padł na dobre? Pochwal się co mu zrobiłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Padl na bardzo dobre :( Heh... mowiac krotko, nastepnym razem dobrze zapne radiator :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...