Maser Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Posiadam kartę WinFast A280LE TDH MyVIVO a na niej dość potężny radiator z wiatraczkiem. Jest to najgłośniejszy element mojego komputera (zasilacz Chieftec dual fan, dysk Maxtor na łoż.olejowych, procek nie kręcony a wentyl na nim podłączony do regulatora obrotów). Mam następujące pytanie: czy jeśli wyłącze wiatraczek na karcie, to grozi jej uszkodzenie??? (kartao czywiście nie jest kręcona ). Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 musisz zaobserwowac czy radiator bardzo sie nagrzewa, ale raczej podczas grania temp osiagnie za wysoki poziom i moze sie karta zwiesic. a jaki to radiator masz na tej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ardas Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Mam podobną kartę i po odłączeniu wiatraczka nic się nie stało oprócz tego że można było na radiatorze jajka smażyć ;) Oczywiście to wszystko tylko przy korzystaniu z neta i Windowsa... Polecam Zalmana ZM-80C - naprawdę cichy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Ja zrobiłem tak: Wyciągnąłem jeden z wentyli nawiewających powietrze do budy (8 na 8cm) i go przyczepiłem do karty :D Lata na 1200-1700 rpm (z czujnikiem temp) i jest git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maser Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Carlosss - To tył a to przód. ardas - 8O jajka to sobie usmaże w kuchni, w kompie wolę raczej nic nie gotować :lol: Ghazi - dobry plan, nie wiem jak i czym go przyczepiłeś, ale ja chyba kupią taką "przelotkę", przejściówkę z małego wetylatorka na duży i powinno idealnie pasować.......... Dzięki wszystki za pomoc, Pozdówki 4 all :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Przyczepiłem go drucikiem z pożądną izolacją do otworów na rogach karty :) (w wentylu przez te otwory na sróbki) i trzyma sie wzorowo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d179 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Puść ten wentyl na 5V,a jak nie ruszy to na 7V.Karty nie słychać.Napięcia podbierz z kabli zasilających.(5V czerwony+,czarny- 7V czerwony-,żółty+).Sam tak mam na MSI GF 4 Ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...