Skocz do zawartości
bartool

Speedfan - pytanka...

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.

Wiec mam takie pomiary:

Temp3: 38`C

Temp1: 29`C

Temp2: 25`C

temp3 to proc, temp1 do plyta a temp 2 to trawdziel :?:

wczoraj pojechalem z formatem vo mialem dysk systemowy caly za...smiecony a przed formate Temp 2 wynosila okolo 30`C...

Czy mozliwy jest spadek temp twardego ( o ile to twardy) po formacie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepne sie do pytania,

czy istynieje możliwości zmiany OPISU a dokładnie zmienic z TEMP3 NA CPU ( analogicznie TEMP2 NA HDD), bo kiedys tak wiedzialem ale nie wiem jak sie do tego zabrac.

dzieki

Configure :arrow: Temperatures :arrow: klikasz na danej etykietce i naciskasz F2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam mam speedfana 4.08 i tempy jaki pokazuje to zależy od płyty bo niektura obiera sobie temp 1 jako cpu a inna z koleji jako chipa ja to poznałem tak że : ściągłem obudowe i przykładałem do poszczegulnych częćsie wiatrak taki na 220V i sprawdzałem ktura tempa spada i ją podpisywałem a grafe podkręciłem i też momentalnie zauważyłem skok tempy. ale itak do tych temperatur nienależy ufać zbytnio bo ja jak wiatrak przyłożyłem to mi podawał 2stopnie, to też zależy od plyty ja mam solteka ale na innych forumach :) to psze że najbardziej prawdziwe tempy to pokazuje abit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi