przem Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 WITAM!!!!!!!!!!!!! mam włąsnie to co powyżej plus jeszcze geforce 2 tit, 2 dyski 7200 60 i 80 ( cawiar z serii JB), zasilacz no name 350 V, i 256 DDR 333 ( tez niestety no name), i chiodzi mi o podkrecanie ( sprawdzałem linki....ale nie znalazłem tego co mnie interesuje) bo było tylko o mostkowaniu a ja tego nie zamierzam robic....bo mam gwarancje 2 letnia z której nie chce rezygnowac. no......starałem się podkręcic mnożnikiem 11,5 np....ale niestety juz sie nie uruchomił.........i...resetował sie na nominalną wartość. Póżniej podkreciłem FSB na 183~wiec wyszło 2013 ( mniej wiecej) ( przy temp. 50 st. max) i jest to stabilne - ale nie podwyższałem napięcia.......A moje pytanie brzmi...od kiedy tj jakiej wielkości fsb musze podwyższyc napięcie i na ile.....? dzięki za ewentualną pomoc ps mam culera Super silent ball coper/ miedz TC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 no to podwyzsz teraz i sprawdz czy wiecej pojdzie to az takie trudne sie domyslic ze jak proc wiecej nie idzie to trzeba podniesc napiecie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 bardzo śmieszne kgb.....ja wiem ze trzeba je podniesc........ale o ile............tego włąsnie nie wiem i dlatego m.in. tego posta posłałem...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 acha...jak juz jestesmy przy bartonie.......to jakim programikiem mam sprawdzic serię tego procka......bo namęczyłem sie jak szlag zakładając coolera........i nie chce tego robic jeszcze raz........... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 na GB jakie widzialem ostatnio to mozna bylo o 10% podniesc jak mozesz normalnie podnosic to do 1.85v nic zlego sie nie stanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 widze ze nikomu się nie chce mi odpowiedziec dokładnie..........ale spróbowałem w domu podkręcić do 1,80V a fsb 200 co w rezultacie powinno mi dac 2200....ale niestety jak wchodził do windozy to sie zesrał....... potem starałem się mnożnikiem cos zdziałac (11,5 i wyzej) ale wogóle padaczkę zaliczył...........czyli nie najlepszy model...... i mam 2 pytania: jakim programikiem sprawdzic serię tego porcka i 2 czy po podkręceniu takim jak mowiłem ( ( tzn na takim które mi stabilnie działa 11x 183 nap 1.65) na dłuższą metę nic sie nie spartoli?....no moze i trzecie..pytanie czy cos mi da wymiana pamięci.( mam 256 ramu 333 firmy no name) na king maxa ( a prawdopodobnie 2 kingmaxy 256.400? i czy przy dualu mozna podkrecac tak samo jak przy 1? prosze jednak o odpowiedz........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 generalnie to przy jednej kosci lepiej sie podkreca twoje pamieci moga nie wytrzymywac fsb200 twoj proc moze juz niewytrzymywac wiecej niz 11x183 ,albo zasilacz niewytrzymuje (Barton bierze wiecej pradu niz T-bred) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 wczoraj podkreciłem go ponownie tym razem jeszcze raz 11x200 z corem 1.80 i jest tabilny w miare ale niestety temperatura juz jest ok 55 st. ..................... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...