Skocz do zawartości
przem

barton 2500 XP z płytą Gigabite 7N400L

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM!!!!!!!!!!!!!

mam włąsnie to co powyżej plus jeszcze geforce 2 tit, 2 dyski 7200 60 i 80 ( cawiar z serii JB), zasilacz no name 350 V, i 256 DDR 333 ( tez niestety no name), i chiodzi mi o podkrecanie ( sprawdzałem linki....ale nie znalazłem tego co mnie interesuje) bo było tylko o mostkowaniu a ja tego nie zamierzam robic....bo mam gwarancje 2 letnia z której nie chce rezygnowac.

no......starałem się podkręcic mnożnikiem 11,5 np....ale niestety juz sie nie uruchomił.........i...resetował sie na nominalną wartość. Póżniej podkreciłem FSB na 183~wiec wyszło 2013 ( mniej wiecej) ( przy temp. 50 st. max) i jest to stabilne - ale nie podwyższałem napięcia.......A moje pytanie brzmi...od kiedy tj jakiej wielkości fsb musze podwyższyc napięcie i na ile.....? dzięki za ewentualną pomoc

ps mam culera Super silent ball coper/ miedz TC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze nikomu się nie chce mi odpowiedziec dokładnie..........ale spróbowałem w domu podkręcić do 1,80V a fsb 200 co w rezultacie powinno mi dac 2200....ale niestety jak wchodził do windozy to sie zesrał.......

potem starałem się mnożnikiem cos zdziałac (11,5 i wyzej) ale wogóle padaczkę zaliczył...........czyli nie najlepszy model......

i mam 2 pytania: jakim programikiem sprawdzic serię tego porcka i 2 czy po podkręceniu takim jak mowiłem ( ( tzn na takim które mi stabilnie działa 11x 183 nap 1.65) na dłuższą metę nic sie nie spartoli?....no moze i trzecie..pytanie czy cos mi da wymiana pamięci.( mam 256 ramu 333 firmy no name) na king maxa ( a prawdopodobnie 2 kingmaxy 256.400? i czy przy dualu mozna podkrecac tak samo jak przy 1? prosze jednak o odpowiedz........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie to przy jednej kosci lepiej sie podkreca

twoje pamieci moga nie wytrzymywac fsb200

twoj proc moze juz niewytrzymywac wiecej niz 11x183 ,albo zasilacz niewytrzymuje (Barton bierze wiecej pradu niz T-bred)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...