p3p3 Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Witam, szukam dużego wiatraka z dużą ilością przepychanego powietrza, złącze 3pin, łożyska kulkowe Chcę odmodować swojego Jamicona Typhoona bo Thermaltake SmartFan 80mm jest trochę za mały i musi chodzić na 4 tys obrotów (hałas okropny!) Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 moza jakis sunonek ? sa wydajne i nie glosne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 myślałem o sunonie ale znalazłem też zalmana http://www.cooling.pl/product_info.php?man...&products_id=55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Kup se PAPSTA i bedzie git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 a ja proponuje enermaxa mała uwaga do zdięcia - wentylator posiada krystalicznie przeźroczyste łopatki a do kupienia w www.quatron.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 wygląda nieźle ale nie mogę znaleźć jego danych to wygląda interesująco: http://www.sydneymetrocomputers.com.au/prod1201.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 A moze Noiseblocker - sam zbieram na niego kasiorke / do tego jescze bedzie 120 / Nowy wentylator firmy Blacknoise nareszcie dotarł do naszego sklepu. Model NB Ultra Silent Fan SE2 charakteryzuje się przede wszystkim niewielkim stopniem natężenia hałasu (w porównaniu do innych wentylatorów o średnicy 92 mm) oraz dużą wydajnością. W ciągu godziny jest on w stanie przetransportować aż 64 metry sześcienne powietrza. Generowany hałas wynosi zaledwie 22 dB(A). Wirnik wentylatora wykonany został z plastiku o niebieskim zabarwieniu, natomiast obudowa odlana jest z bezbarwnego tworzywa o bardzo wysokiej trwałości. Wentylator wyposażony jest we wtyczkę 3-pin umożliwiającą bezpośrdnie podłączenie do płyty głównej – duzięki temu Użytkownik może dokonać odczytu parametrów pracy wiatraka za pomocą odpowiednich narzędzi diagnostycznych. Dane techniczne: wtyczka 3-pin zakres napięć zasilających: 6-13 V funkcja restartu zabezpieczenie przed przepięciami średnica: 92 mm wydajność: 64 m sześć./godz. poziom hałasu: 22 dB(A) mozna go kupic w: www.sirius.pl / 21dni / www.tuning.softmaster.pl / dowiadywałem sie podobno od reki :) / www.pc-tuning.pl / dystrybutor Noiseblockera, posiadaja takze papsta ale o niego sie nie dowiadywałem / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d179 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Tylko PAPST ! Ma na 12V tylko 12dB,a dmucha nieżle.Na 5V,to chodzi tak,że widać jego łopatki.U mnie na zasilaczu i procku chodzą na 5V.Kompletna cisza.Athlon 2 GHz-temp.40,Zasilacz Q-Tec Silent 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ardas Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 nie każdy Papst na 12dB chodzi. Mój ma całe 30dB i jest nie do zniesienia (model 4312L) Jak ktoś chce go to na PM :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Tylko PAPST ... problem w tym ze nie napisales jaki model - z 92mm to dobry pownien byc 3412NGL 1950rpm, 36CFM (23dB wg producenta) lub 3412NGM 2300rpm, 42.5CFM (28dB wg producenta) ale z nimi jest inny problem - brak 3 kabelka do zczytu obrotow (taki wymog posatawil p3p3) sam chcialem nabyc lecz z tego powodu odpuscilem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Dzieki za pomoc zmieniłem radiator, a nie wiatrak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 a ja mam pytanko czy będzie ciszej chodziło 2 wentylatory 9cm po 27db czy jeden 12 cm 37db? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 a ja mam pytanko czy będzie ciszej chodziło 2 wentylatory 9cm po 27db czy jeden 12 cm 37db? a pomysl kiedy jest glosniejsza muzyka (przyklad) - 1 glosnik podkrecony na max - 2 glosniki puszczone na pol gwizdka halas sie nie sumuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 dzięki tak właśnie myślałem ale chciałem być pewny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 a co myślicie o wentylatorze 90x90 SUNON KD1209PTS1 DC12V 3.0W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 a co myślicie o wentylatorze 90x90 SUNON KD1209PTS1 DC12V 3.0W? slabe wykonanie :arrow: glosne lozyska, pozostalosci odlewek na lopatkach, czesto terkocza na mniejszym napiecieu niz domyslne, czesto terkocza jak dasz poziomo a nie pionowo, powoduja duze wibracje - ale wiater robia dobry :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 nie każdy Papst na 12dB chodzi. Mój ma całe 30dB i jest nie do zniesienia (model 4312L) Jak ktoś chce go to na PM :> cos towarzyszu pieprzycie. mam takiego (4312L - 1,2W) i jest cichutki, a na 7v poprost nieslyszalny. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 eeee co wy mozecie wiedziec o halasie... moj NMB 120mm na 12v ma chyba 5000 obrotow, wieje jak wiatrak domowy! Na 3v daje tak jak normalne na 7v! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...