Skocz do zawartości
worek

Sb Live + Creative 5.1 -problem z EAXem

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiem zestaw - Sb live + głosniki 5.1. po zainstalowaniu niby wszystko działa w porządku. Ustawiłem w AuudioHQ(menu:głosniki) na zestaw 5.1 i wszytko smiga. Muzczka z winampa brzeczy ze wszystkich glosnikow, test w owym menu tez działa poprawnie. Jak włączam w gierkach opcje Enable EAX to nie mam dzwieku (Counter strike) lub słysze samą muzykę (Diablo 2). W oprogramowaniu dali taki program - "creative Diagnostics" i tam wszystkie testy przechodzi (pass), ale gdy wybiweram do testu łośniki 5.1 to nic nie słysze (żadnych Front left, Front right itd itp), w przciwienstwie do np. wybrania 4 głosnikow lub headphonesów.

Pomocy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie nikt nie miał takiego samego probelmu jak Ty... Posiadam Live 5.1 i nigdy nie miałem z nim problemów, spróbuj pobrać najnowsze stery ze strony producenta i je zainstaluj. Ja obecnie używam tych:

http://pl.europe.creative.com/support/driv...ula.asp?id=1972

(23 MB) dla Windows 2K/XP sterowniki datowane na 10/03/2003

Produkty: SB Live!, SB Live! Platinum, SB Live! Value, SB Live! Player 1024, SB Surround 1024, Sound Blaster Live! Platinum 5.1, Sound Blaster Live! Player 5.1, Sound Blaster Surround 5.1, Sound Blaster Live! 5.1 Digital

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepne sie pod ten topic - po reinstalce systemu (XP) podczas testowania glosnikow- (4.1creativa+SBlive5.1) lewy i prawy przod jest OK, lewy tyl OK a gdy test zapodaje "prawy tyl" to odzywa sie subwoofer..lol..i zadna reinstalk anie pomoaga..kabelkow nie przepinalem..nic nie zmienialem hardwerowo..cud :)

moze te you-pax'y pomoga??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok chyba znalazłem rozwiązanie - przy działaniu EAX`a nie mozna mieć ustawionego "Eax conttrol panela" na equalizer. Mozna wybierać z audio effects którąś z opcij - Environment lub Fx , ale nie equalizer. Ponieważ słuchałem muzyczki cały czas odkąd kupiłem zestaw, miałem uswione własnie na equalizer.

DZieki za pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...