Sys@k Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 SIEMKA MAM OBECNIE NA TESTACH FORTRONA FSP300-60BT I mam pytanko czy to normalne ze przy bardzo duzym obciazeniu FROTRONA po jakims czasie jego wentylator przeradza sie w głosna bestie ssaca powietrze? TO JEST TAKIE GŁOŚNE ZE NIESIE SIE PO CAŁYM POKOJU :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Tak i nie tylko w przypadku Fortrona. Jeśli osiągnie zbyt wysoką temperaturę. Tylko czemu od razu na full :?: BTW Czy to możliwe żeby wentylator z mojego Chiefteca kręcił się do 3000obr/min :?: Nigdy z czymś takim się nie spotkałem, tylko słyszałem. Chieftec nie podaje dokładnej specyfikacji. Pytam z ciekawości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 jest tak CICHO CICHO .... załączasz PRIME idzie z 30-45s i nagle WIIIUUUUU I TAK NAPIERDALA ZE HOHO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 a i jeszcze jedno jak wyłączy sie Prime i czeka sie to wiatrak dalej jest potworem !!! pomaga dopiero ponowne odpalenie kompa przez POWER. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 A masz dobry przewiem w obudowie :?: , pewnie tak. Musisz trochę poczekać aż ostygnie. Pomimo tego, że to Fortron i napewno ma świetne zabezpieczenia to ja bym nie ryzykował. Jakie ma napięcia w stressie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 buda to sam szkielet :) linia 5V ma 4,73-4,81 a 12V trzyma sie na 12,2 a 3,3 ma 3,23 czyli w normie ale zeby az tak sie rozkrecał. przyznam ze pierwszy raz slysze tak glosny wentyl mimo tego ze przy kompach juz pare lat siedze i nie takie wentyle sie widziało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 moj po odpaleniu prime na 12*200 @1.95V tez wlacza sie na max, ale moj to jest 120mm potwor i przy nim V7+ na high jest cichutki. Moj fortron to FSP300-60PNA(PF) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 to czyli z nim wszystko spoko ? bo ciagne z niego napweno troche PROC na 2,1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 moj po odpaleniu prime na 12*200 @1.95V tez wlacza sie na max, ale moj to jest 120mm potwor i przy nim V7+ na high jest cichutki. Moj fortron to FSP300-60PNA(PF) Wentylator 120mm na full, ale przy ilu obrotach :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 moj po odpaleniu prime na 12*200 @1.95V tez wlacza sie na max, ale moj to jest 120mm potwor i przy nim V7+ na high jest cichutki. Moj fortron to FSP300-60PNA(PF) Wentylator 120mm na full, ale przy ilu obrotach :?: nie wiem przy ilu, ale jest cholernie glosny. moj proc tez troche ciagnie 12*200@1.95, wychodzi cos 165W :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 tak, to jest jak najbardziej normalne poza tym ten fortron ma dosc mala kombinowa moc (180 W max na 3.3 i 5V naraz) trzeba bylo kupic mocniejsza wersje FSP300-GTP (200W na 3.3 V i 5V), mam wlasnie taki , i chodzi na cichym biegu caly czas na 2400+, nawet przy katowaniu prime parenascie godzin, dopiero jak podkrece na 2800+ , 3000+ to zaczyna wyć szczegoly w sigu jaki mam sprzet pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...