Skocz do zawartości
xor

MSI gf4 TI4200 z Komputronika - specyficzna i pilna sprawa..

Rekomendowane odpowiedzi

Ha, a ja zamowilem wczoraj i bede mial za 369 :D

znaczy + jeszcze koszty przesyłki

ja zamówiłem własnie (MS-8879) przed chwilą u kumpla w sklepie i będę miał za 390zł ale już bez żadnych opłat za przesyłkę - mimo że komputonik już rzucił cenę 449. Zobaczymy czy nie dałem ciała z tymi wolniejszymi pamięciami, okaże się pewnie gdzieś w czwartek jak przyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczy +  jeszcze koszty przesyłki

Niestety :(

Wiec w sumie wyjdzie mi troche nawet wiecej niz Tobie :)

Tez powinienem ja dostac w swoje lapska okolo czwartku. I rozpocznie sie zabawa :)

Tylko glupio bedzie, jak ja puszcze z dymem - bede musial odkupic... :P

Wiec ze szlifowania GPU nici... :P :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel kupił takiego cudaka Aopen 128Mb, pamięci 3,4ns ale strasznie się grzeją.

Karta praktycznie niepodkręcalna!

MSI ma lepsze pamiątki Hynixa w obu wersjach i 3,6 i 4ns, te drugie kręcą się słabiej

Szukajcie kart z pamięciami markowymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rout:

Zaznaczam ze karta nie jest nic wykrecona ....

Krecic bede jutro :)

to i tak masz bardzo mało. ja na nie kręconym ti 4200 mialem 12000 tys. i proca mam słabszego do ciebie.

tak tylko ze ja widze ze jednak proc masz ten sam co kolega :P

I dodatkowo masz 2xwiecej pamieci.........

no i Nforca na pokladzie :>

Jesli dodamy ze kolega ma troszke gorzej taktowane pamiatki w tej ti4200 to wychodzi ok ;)

Kumpel na 1800Xp, 512 MB (266), gf4ti4200 (250/513), plyta na nforce2 i ma 10600 ;) - oczywiscie nic nie krecone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok do mnie doszla i jestem ogolnie zadowolony - jeszcze nie kombinowalem ze sterownikami no i system juz starusienki ale narazie wycisnalem troche ponad 12 k na tym co w podpisie

karta wykrecila sie max to 320 gpu 570 pamieci (przy 580 delikatne artefakty) dodam ze na standaardowym radiatorze (o ile mozna to tak nazwac - to kawalek aluminiowej blaszki bez ani jednego zeberka !!!!!!) poszla na 330 ale juz sie strasznie grzala i zwiesila sie na 3dmarku - ale artefaktow nie bylo

pamieci to samsung 4ns

jak za ta cene super

niestety moj komp ostatnio szaleje i zeby na max wykreconym cokolwiek odpalic w 3d musze dawac duuuzo zimnego powietrza na chipset od mobo

Kolejna spraw to ze po wsadzeniu jej na plyte zasilacz modecom feel 300 powiedzial NIE :) za pierwszym razem zwiesil sie system za drugim razem udalo mi sie odpalic kompa (niepodkrecony of course) i nawet zrobic testy w aquamarku

(plyta pokazywla ze na agp mam 2,9 zamisat 3,3 hehehe) podlaczylem miernik - karta nie obciazona niczym - napiecie zamiast 3,3 - 3,1 przy obciazeniu spadalo do 3,0 !!!

postanowilem podkrecic proca - komp zaczal sie uruchamiac nagle sie zwiesil a dyski zaczely sie wylaczac i wlaczac w kolko

wypialem zasilke z pradu i polecialem do sklepu po chiefteca 360 w :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rout:

Zaznaczam ze karta nie jest nic wykrecona ....

Krecic bede jutro :)

to i tak masz bardzo mało. ja na nie kręconym ti 4200 mialem 12000 tys. i proca mam słabszego do ciebie.

tak tylko ze ja widze ze jednak proc masz ten sam co kolega :P

I dodatkowo masz 2xwiecej pamieci.........

no i Nforca na pokladzie :>

Jesli dodamy ze kolega ma troszke gorzej taktowane pamiatki w tej ti4200 to wychodzi ok ;)

Kumpel na 1800Xp, 512 MB (266), gf4ti4200 (250/513), plyta na nforce2 i ma 10600 ;) - oczywiscie nic nie krecone.[/quot

ja tez w swojej miałem słabe pamiątki 4 ns.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i  zmiana cen:

cenę tego MSI Ti 4200 250/444 -128MB podnieśli na 449zł

a tego MSI Ti4200 250/500 - 64 MB nadal nie ma na magazynie

a najbardziej mi się podoba tekst przy:

GeForce4 Ti-4200 MSI G4Ti4200-TD 128MB tv-out bulk (MS-8870) - 499zl

- WSZYSTKIE TOWARY SĄ ZAREZERWOWANE  :lol:  :evil:  :lol:  :evil: 

może jeszcze wprowadzą kartki, albo talony czyżby znowu był rok 1980 :?:

ciąg dlaszy szaleńst komputronika :?

dzisiaj (02.10.2003r) ceny kart znowu podskoczyły

GeForce4 Ti-4200 MSI G4Ti4200-TD 64MB -449zł (z 399zł)

GeForce4 Ti-4200 MSI G4Ti4200-T 128MB (MS-8879) - 475zł jeszcze kilka dni temu było 369zł potem 449zł a teraz już 475zł --> zmiana o 30% (tak samo mieszali z cenami 9500@9700)

dobrze że mnie ten G4ti200-T 128MB 4ns (MS-8879) bedzie kosztował 390zł. Ale mam go mieć dopiero jutro

:?

Dobra spadam obejrzeć "ITALIAN JOB" 2003r DVDRip :wink:

no dobra chwalcie się jak wam idzie kręcenie tego G4ti200-T 128MB 4ns 250/444 Mhz (MS-8879)

Dołączona grafika

na razie widzę że IGI wykręcił ją

z 250/444 Mhz na 320/570 Mhz na standardowym chłodzeniu bez radiatorów na pamięciach

P.S. podawajcie dokładnie model o którym piszecie (np symbol -->MS-8879) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...