KRECIO Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jak mozna okresli w Radeonie 7500 czy szyna danych jest 64 czy 128 bitowa...moj Radeon jest na kostkach Samsunga 5ns i tych kostek jest 4...jak poszlem do sklepu z pyskiem ze karta jest na 64 a nie 128 bitowej szynie a gosciu mnie zapewnial ze jest tio on powiedzial ze takie dane dostaje od producenta, tio ja mu mowie ze producent go w <span style="color:red;">[ciach!]</span>* robi!!!! A on na to ze odda do serwisu i ze oni sprawdza wydajnosc pamieci (odzywiscie mowimy tu o DDR), i jak sie okaze ze sa na 64-bitowej szynie tio uwzgledni mi reklamacje i ze jakos sie dogadamy, ale ja sie boje ze debile z serwidu to lamy i ze nie potwierdza moich roszczen!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :x :x :x CO WY NA TO SZANOWNI KOLEDZY? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 moze by ktos cos napisal? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Sam jestem CIEKAW !!! Napiszcie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jak masz pełnego a nie żaden LE to masz 128 bit :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 bierz tylko na 8 kosciach bo wtedy jest napeno 128bit poszukaj na boardzie gdzies byla o tym mowa. no i ja mam pamieci 4ns Dlatego jak kupujesz to sie upewnij. ja musze zobaczyc co kupuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 bierz tylko na 8 kosciach bo wtedy jest napeno 128bit poszukaj na boardzie gdzies byla o tym mowa. no i ja mam pamieci 4ns Dlatego jak kupujesz to sie upewnij. ja musze zobaczyc co kupuje Co ma ilość kości do szyny :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 no ja nie weim ale taka jest roznica mozna po tym poznac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behap Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jak mozna okresli w Radeonie 7500 czy szyna danych jest 64 czy 128 bitowa...moj Radeon jest na kostkach Samsunga 5ns i tych kostek jest 4...jesli karta ma 4 kosci samsunga 5ns to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze ma szyne adresowa 64bit, najlatwiej sprawdzic uruchamiajac 3dmark2001 test fillrate, wyniki powinny oscylowac w granicach: 128bit (wartosci na oko): single texture: ok 400mtexli mulit texture: ok 1100mtexli 64bit (wartosci na oko): single texture: ok 250mtexli mulit texture: ok 700mtexli lub odczytac z oznaczen na kosciach (dla przykladu model z pamieciami samsunga): 4 kosci x16MB kazda = 64MB razem (2M*16*4bit) kazda kosc 16bit wide data bus wiec 4*16=64bit http://www.samsungelectronics.com/semicond.../k4d28163hd.htm a tutaj zdjecie karty 64bit ddr: http://www.seethru.com.cn/products/product...B7%E77500LE+DDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...