Deimo Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Jeżeli wiecie to napiszcie czy są może jakieś programy do tego typu rzeczy lub w jaki sposów namierzyć ip, adres servera, host itp. skąd został wysłany mail na podstwie samego maila, nagłówka. Czy możliwe jest zdobycie informacji o skrzynce ską został wysłany mail (np. spam). Jak namierzyć spamera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Hmm...ja nie znam :? Mozna sledzic logi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 :arrow: Deimo dobre pytanie na forum, chentnie poczytam wypowiedzi innych uzytkownikow w tym tamacie, ale... po jakiego kija zakladales dwa takie same (moze jest ich jeszcze wiecej, ja natknolem sie na dwa) tematy? jeden Ci nie wystarczy? na przyszlosc zwazaj na to i zakladaj jeden temat w najbardziej odpowiednim dziale forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 w Outlooku trzeba na mailu prawym klawiszem -> wlasciwosci -> szczegoly -> zrodlo wiadomosci i tam wszystko jest, przez jakie serwery mail przechodzil itp. sa serwisy ktore te informacje trzeba przeslac, a oni juz takim delikwentem od szpamu sie zajma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 o to Wam chodzi :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 W czym to sprawdziles? A da sie sprawdzic w programie the bat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja posiadam klienta mozilli i tam w naglowku to jest :P tak samo masz w outlooku :P a w the bat, to nie wiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Qrcze na to nie wpadlem ;) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deimo Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 :arrow: Deimo dobre pytanie na forum, chentnie poczytam wypowiedzi innych uzytkownikow w tym tamacie, ale... po jakiego kija zakladales dwa takie same (moze jest ich jeszcze wiecej, ja natknolem sie na dwa) tematy? jeden Ci nie wystarczy? na przyszlosc zwazaj na to i zakladaj jeden temat w najbardziej odpowiednim dziale forum. Sorki za drugiego posta, ale coś mi się zamieszało :? Mam nadzeję, że moderatorzy to usuną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deimo Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 I jeszcze jedno. Jak już opisujecie sposoby zdobyćia ip, itd. na windowsa, może coś wiecie jak to zrobić (lub czym ?) na linuxie - jak mam na przykład własny serwer z pocztą na slackware... i spamer mnie dręczy :? Jakie są sposoby, możliwości na jego namierzenie... TIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 No przeciez noose napisal juz w naglowku zawsze siedza takie dane. O ile oczywiscie ktos tego nie sfałszowal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 the bat: view rfc headers, linux: po prostu zobacz sobie wiadomość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soniq Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ...mam jeszcze pytanie czy można w jakiś sposób namierzyć ip po przez gadke na gg ?? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 PowerGG! ;] :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L1 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 PowerGG! ;] :Pw linuxie kadu starcza tez ip polazuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soniq Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 pytałem bo ktoś z gg pisze do mnie różne bzdury po zablokowaniu go założył sobie nowy nr i dalej i 2 dni temu złapałem jakiegoś wirusa :evil: ...jakiegoś syfa i tego słynnego powodującego wyłączenia kompa (PRC) gdy już sobie z tym poradziłem to dostałem od tego kolesia wiadomośc o treści która wskazywałaby że to on a maczał w tym palce...moze się myle i oby. Co ewentualnie jeszcze oprócz nortona mogłoby mnie uchoronic przed czym takim jakiś firewall?? dodam że jestem a LAN :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 No na linuxie tez korzystam z kadu :) Kerio firewall :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 pytałem bo ktoś z gg pisze do mnie różne bzdury po zablokowaniu go założył sobie nowy nr i dalej i 2 dni temu złapałem jakiegoś wirusa :evil: ...jakiegoś syfa i tego słynnego powodującego wyłączenia kompa (PRC) gdy już sobie z tym poradziłem to dostałem od tego kolesia wiadomośc o treści która wskazywałaby że to on a maczał w tym palce...moze się myle i oby. Co ewentualnie jeszcze oprócz nortona mogłoby mnie uchoronic przed czym takim jakiś firewall?? dodam że jestem a LAN :idea: ja mam Norton Internet Security 2003 i nic nie jest mi straszne :P oczywiscie przy zalozeniu, ze skoro jestes w lan to nie masz jakiegos katalogu na full dostep.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...