SKoczi Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Mam pytanie chlopaki... jakiej firmy i jaki konkretnie model polecilibyscie mi z KT600?? Chodzi o przedewszystkim wydajnosc, a dopiero pozniej niezawodnosc, funkcjonalnosc etc. P.S Nie mowcie, ze nForce2 bo interesuje mnie tylko plyta na KT600... Dzieki z gory! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 jak dla mnie to tylko MSIa dlaczego poszukaj bylo juz pare watków. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 tylko MSI lub ABIT. abit jest IMO lepszy bo dzielnik 1/6 włączasz sam a nie automatycznie, często będą nowe biosy, i nowy bios poprawi zdecydowanie wydajność. MSI też jes tfajna na KT600 ale po jej ostatnich kichowatych płytach na pewno nie kupiłbym MSI. abit to abit - wydajny, stabilny i nieźle się podkręca. wada to mały radiator z wiatrakiem na NB ale do podkrcania i tak trzeba zawsze wymienić chłodzenie NB. cena podobna obu płyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 jak dla mnie ABIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 zdecydowanie Abit KV7 teraz w cenie 380pln stoi na rowni z Epoxem 8KRA2I ,a Abit lepszy btw. za mocowanie radiatora na NB konstruktorzy Epoxa powinni dostac solidnego kopa w [ciach/] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 jak dla mnie to tylko MSIa dlaczego poszukaj bylo juz pare watków... zwlaszcza ze ten wypasiony model (KT6 Delta-FIS2R) poraza cena :P a zwykly (KT6 Delta-SR) jest zwykly (nic nadzwyczajnego) i tez drogi jak na to co oferuje :P no i pewnie jak zwykle u MSI brak 5 bitowego mnoznika :P i ten brak dziurek kolo Socketa :P mniam :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 jak dla mnie to tylko MSIa dlaczego poszukaj bylo juz pare watków... zwlaszcza ze ten wypasiony model (KT6 Delta-FIS2R) poraza cena :P a zwykly (KT6 Delta-SR) jest zwykly (nic nadzwyczajnego) i tez drogi jak na to co oferuje :P no i pewnie jak zwykle u MSI brak 5 bitowego mnoznika :P i ten brak dziurek kolo Socketa :P mniam :lol: no i jeszcze zasilanie niby 6 tranzystorow ,ale tylko dwa dlawiki :?: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 problem w tym, że ten ABIT KV7 to podobno według testów największy szmelc na KT600 oraz najgorsza płyta jaką mógł wyprodukować ABIT - zagraniczne testy to potwierdzają, daleko z tyłu jedynie MSI KT6 Ultra zajebiście idzie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 abit - zadne MSI - to badziew za kiepskie do krecenia i w ogole nom asusik tez dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 pierwsze egzemplarze na niedopracowanych biosach .... ABIT jest super, a najgorszy szmelc na KT600 to epox (no może jeszcze ECS i a na pewno asrock jak wyjdzie będzie najgorszy) bo epox nie ma możliwości włączenia dzielnika 1/6 dla dowolnego procka, tylko dla bartków ze standardową magistralą 200 MHz. a MSI jes twydajna ale nic poza tym. poczekajmy na nowe biosy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 pierwsze egzemplarze na niedopracowanych biosach .... ABIT jest super, a najgorszy szmelc na KT600 to epox (no może jeszcze ECS i a na pewno asrock jak wyjdzie będzie najgorszy) bo epox nie ma możliwości włączenia dzielnika 1/6 dla dowolnego procka, tylko dla bartków ze standardową magistralą 200 MHz. a MSI jes twydajna ale nic poza tym. poczekajmy na nowe biosy. Epox ma ustawianie fsb zworkami Auto,133,166,200 Abit najlepszy MSI KT6 to jedyny dobry model jaki im ostatnio wyszedl i jest rzeczywiscie niezla plyta taki super skok jakosciowy (o/c) dla msi ale skoro Abit kosztuje tyle samo to nie widze dylematu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 A ja bym sie zastanowil nad ASUSEM. Z tego co sie orientuje to wlasnie z ASUSA wyciaga sie najwieksze FSB co do napiecia na procek to zawsze jest zworka overvoltage no i ogolnie plyta chyba najlepiej przemyslana na KT600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 A ja Ci radze poczekac jeszcze jakis tydzien, 2. Naprawde warto...bodzie wiele jeszcze racek kt600. no i jeszcze przybedzie właścicieli owych plytek, którzy sie tez na ten temat wypowiedzą. no chyba ze musisz na gwałt terazkompa kupic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 abit - zadne MSI - to badziew za kiepskie do krecenia i w ogole nom asusik tez dobry Tyle postów a takie głupoty kolega opowiada aajajaj....i najlepsze jest to "i w ogóle" :) SKoczi wejdz sobie tutaj i sam wybierz http://www.tomshardware.pl/motherboard/200...0908/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 SKoczi wejdz sobie tutaj i sam wybierz http://www.tomshardware.pl/motherboard/20030908/index.html akurat tu opisy plyt sa nienajlepsze - malo szczegolow no i brak Asusa & Abita :P ja polecam poczytac http://www.vr-zone.com/reviews/VIA/KT600/ (jaknie dziala to http://www.vr-zone.com/?i=78&s=1 ) http://www.anandtech.com/mb/index.html - dokladne opisy poszcz. MoBo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Asus master tylko nie Gigashit ani MSI Asus ma najwiecej opcii do kreceniaaaaaaa!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 A ja bym sie zastanowil nad ASUSEM. Z tego co sie orientuje to wlasnie z ASUSA wyciaga sie najwieksze FSB co do napiecia na procek to zawsze jest zworka overvoltage no i ogolnie plyta chyba najlepiej przemyslana na KT600.najwieksze fsb wygiagneli narazie na MSI ASUS jest moze najlepiej przemyslany pod wzgledem rozmieszczenia gniazda zasilania (zawsze byl) i nic poza tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 A ja bym sie zastanowil nad ASUSEM. Z tego co sie orientuje to wlasnie z ASUSA wyciaga sie najwieksze FSB co do napiecia na procek to zawsze jest zworka overvoltage no i ogolnie plyta chyba najlepiej przemyslana na KT600.najwieksze fsb wygiagneli narazie na MSI ASUS jest moze najlepiej przemyslany pod wzgledem rozmieszczenia gniazda zasilania (zawsze byl) i nic poza tym Takie jest moje zdanie. Jakbym mial brac cos na KT600 to wzialbym wlasnie ASUSA chodziaz nie przepadam specjalnie za ta firma. Co do MSI to jak dla mnie ta firma nie istnieje i w zyciu bym nie kupil zadnej jej plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 wlasnie wszyskie plyty z podstawowym wyposazeniem kosztuja tyle samo +/- 20pln (380pln) czy to MSI,Abit,Asus,Soltek,Epox(dwie ostatnie mialem w rekach) nie sa zle najlepszy pod wzgledem image firmy/mozliwosci/(ceny??) jest Abit wiec wybor jak dla mnie jest prosty i tu do popisu wkracza wlasna inwencja: komus sie podoba dobrze umieszczone gniazdo zasilania to wezmie asusa ktos chce czerwony laminat to msi fioletowy laminat to soltek itd itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 wlasnie wszyskie plyty z podstawowym wyposazeniem kosztuja tyle samo +/- 20pln (380pln) czy to MSI,Abit,Asus,Soltek,Epox(dwie ostatnie mialem w rekach) nie sa zle najlepszy pod wzgledem image firmy/mozliwosci/(ceny??) jest Abit wiec wybor jak dla mnie jest prosty i tu do popisu wkracza wlasna inwencja: komus sie podoba dobrze umieszczone gniazdo zasilania to wezmie asusa ktos chce czerwony laminat to msi fioletowy laminat to soltek itd itp kto chce mieć najlepiej wyposażoną płyte wybierze MSI :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 zgadza sie tylko wtedy musi zaplacic duzo wiecej niz 380pln :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 ABIT KV7 :D Recka jest na twojepc.pl oraz na hardocp.com a takze na ocaddiction.com :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 zgadza sie tylko wtedy musi zaplacic duzo wiecej niz 380pln :P MSI KT6 Delta-SR (KT600),SND,Serial-ATA kosztuje........uwaga 380zł :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Przeczytaj dokladnie to: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=kt600_vs_nforce2 I sam dokonaj wyboru... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 zgadza sie tylko wtedy musi zaplacic duzo wiecej niz 380pln :P MSI KT6 Delta-SR (KT600),SND,Serial-ATA kosztuje........uwaga 380zł :lol: tylko wiesz uwaga.... wszystkie plyty na kt600 za 380pln maja to samo wyposazenie co te msi :lol: :lol: myslalem ze chodzi ci o MSI Delta FIS2R (MS-6590 ver.2.0) ta to rzeczywiscie wyroznia sie wyposazeniem :P 616pln :lol: update: zrodlo ceny 616pln - komputronik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 zwracam honor :) a co tej ceny (616zł) to nie byłem ostatnio na giełdzie wiec nie wiem ile kosztuje MSI Delta FIS2R (MS-6590 ver.2.0) ale na pewno mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...