SuChyY Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Szukma i szukam... i nie moge znalezc topikow o wc w obudowie... no normalnie wymiekam... nic nie moge znalezc... Podawajcie tu linki/fotki takich rozwiazan. Chce zobaczyc jak maja inni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 e... to moja sie nie nadaje, bo ja z zalozenia robilem wszystko na zewnatrz (no moze z wyjtkiem bloczku, ktory jest wewnatrz budy :) ) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 no wlasnie ;] chce calosc wew ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Ja mam całość w obudowie. Inne zdjęcia tutaj Szczegóły w podpisie. Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja sie troche boje wewnatrz wsio trzymac teraz am tylko blok na cpu zalozony i mam 2 laczenia w kompie a jak dochodzi chip to kolejne 2 (jeszcze znosnie) ale chlodnica i pojemnik to kolejne 4 i to juz za duzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Ja tez mam ALL INSIDE. Jeśli kupie zasilacz do stacji dok. do cyfraka to zamieszcze jutro fotki. Ale ostrzegam - zbyt estetyczne toto nie jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ayem - kup sobie chiefteca i bedziesz mial problem braku miejsca z glowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Ja mam wszystko w Enlighta bude wpakowane, ale nie mam cyfraka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Ja mam wszystko w budzie - zakladajac , ze do budy zaliczymy mebelek scalony z MIDI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 heh no to mi nic nie da... musze miec fotki... Sprawa jest taka, ze sam chcial bym miec w srodku. Myslalem zeby zrobic tak... nagrzewnica w kieszeni 5.25 nad nia wentyle ze dwa, moze shroud, wieje w dol i wywiewa przodem na zewnatrz obudowy. Od nagrzewnicy jedna rurka do pompki ktora stoi na zasilaczu i od zasilacza do bloku na CPU i spowrotem do nagrzewnicy. Nie bylo by syfu z rurkami na dole, obylobysie bez modowania obudowy. Tylkoo jak tak teraz patrze to coraz mnie mi sie to widzi... chlodnice zalozmy ze bede mial taka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16481650 tylko rurki obok siebie, i ona ma 25cm... kawal nagrzewnicy, nia latwo o cos dobrego i mniejszego. 25 cm to na tyle duzo ze martwie sie o poleczenie reszty... Dlatego wlasnie chce widziec jak robia to inni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 a ja mam wszysko inside oprocz chlodnicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 foty ludzie foty !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja tez mam wc w midi-budzie. topic o nim byl TU a wiecej fotek na stronce TU oczywiscie zaszly juz pewne zmiany (np. mniejszy pojemnik) ale generalnie wyglad (priorytetem nie byla estetyka :D) ten sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Ja mam całość w obudowie. Inne zdjęcia tutaj Szczegóły w podpisie. Mateusz nie widze tam zadnych fotek :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Mi się pompa, zasilacz do Papsta i rozdzielacz nie zmieściły - ale przymocowałem do budy i sprzęt jest mobilny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Ja jestem w trakcie robienia wymiennika ciepla mojego pomyslu - bedzie montowany w 2 zatokach 5.25", zintegrowany z pompa i zbiornikiem wyrownawczym. Fotek niezapodam poniewaz jestem w trakcie budowy - powinienem skonczyc mniej wiecej za tydzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Wiem wiem, mam balagan w budzie :D Jak chcecie jakies inne fotki to pisac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ayem - kup sobie chiefteca i bedziesz mial problem braku miejsca z glowy :) po pierwsze kto powiedzial ze nie mam miejsca a po drugie patrz sig -> ja juz mam chiefteca :) tylko wiem jaki jestem :) troszke roztrzepany - wiec im mniej laczen wewnatrz kompa tym lepiej - a dodatkowo i tak go nigdzie nie zabieram wie mi to nie wadzi SORX za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Przycisk WWW pod moim podpisem :D - WC w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 hi.. ja mam all w chieftec'u. fotek na razie dac nie moge =( wlozone jest mniej wiecej tak jak planujesz. zamiast cd siedzi sobie nagrzewnica, na niej 120mm 2 wentylki z odpowiedznimi dziurami nad nimi w budzie. pompka lezy na dole. zbiorniczek to na razie taki zwykly plastikowy shit (pojemnosc chyba 1l) i lezy na dole budy. noo.. i to tyle. ale takie rozwiazanie nie jest idealne bo: -powietrze jest albo zasysane z zewnatrz - wtedy w budzie cieplej, albo wypychane z budy, ale wtedy wiadomo - mniejsza wydajnosc chlodzenia. -zajmuje 2 miejsca na cd .. co w moim przypadku jest na styk, bo mam mneijszego chiefteca (4 miejsca na cd). pozatym przerwa miedzy dolem nagrzewnicy jest dosc mala, wiec to tez moze troche zmiejszac jej wydajnosc. noo.. i to tyle. jak wreszcie szkoncze moda (tzn. jak skoncze jakis etap, bo modowanie moze sie nigdy nie konczyc ^^ ) to postaram sie dorwac jakiegos cyfraka i sie pochwale. mati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kov Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 powiem wam jedno co mnie rozbawilo jak moja kuzynka zobaczyla moje wc to powiedziala " co to za bimbrownia" to mi sie nasunelo widzac wc mata76 powaga bez urazy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 :arrow: ja rowniez mam wszystko 'upchane' w budzie. pokazalbym fotki, jednak takowymi nie dysponuje (moze juz w krotce). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Ja mam wszystko w budzie, ale teraz zmieniam instalacje. HALM oczywiscie tez bedzie w srodku, bo z zew. komputer ma wygladac jak najbardziej normalnie. Wawelski > jak zrobic zasilanie do PAPST'a 48V??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Ja mam wszytko opróćz chłodnicu w budzie midi :D 3 bloki, pompka i zbiornik 3 litry :D Nagrzewnica miedziana od nysy stoi w pionie za kompem na równi z otwieraną prawą czy lewąscianką kompa ( zależy skąd patrzeć) żeby mi portó kompa ni zasłaniała. Zbiornik z pompą pod napędami. Całość jest mobilna tylko strasznie cieżka. Fotek niestety nie mam czym zrobić :( a wygląda to całkiem nieźle porónując do niektórych rozwiązan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 @Lukas20 Może by tak zainstalować zasilacz na 48V? ;) Moje rozwiązanie masz w topicku, do którego link jest w podpisie (niestety nie bardzo widać, ale za pompą się kryje zasiłka na 30V - wystarcza aż nadto). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 małem kiedyś wszystko w obudowie Ale zrezygnowałem bo cały układ miał gorszą wydajność moim zdaniem lepej jest jak chłodnica jest na zewnątrz kompa a najlepiej za oknem :) mminusy -mały zbiornik (woda szybko się nagrzewa) -chłodnica w obudwie a tam jest przynajmniej 30C plusy - mobilność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 mminusy -mały zbiornik (woda szybko się nagrzewa) -chłodnica w obudwie a tam jest przynajmniej 30C plusy - mobilność Mobilność to minus? Mały zbiornik - mi 1,7l wystarcz. W obudowie, jak włączę witraki to mam mniej, niż pokazuje mi termometr na scianie. Do tego co tak nagrzewa wnętrze budy, że jak masz tam przewiew, to pomimo tego, że z grafy, chipsetu, hdd i proca ciepło zabiera Ci woda, to jeszcze powietrze ogrzewa się do 30*?? Ja jak wyłączę wiatraki (czyli powietrze z budy nie przechodzi przez nagrzewnicę) to w budzie mam teraz 32*. Ale nawet przy minimalnym nawiewie powietrze w większości jest brane z zewnątrz, miąchane przez chłodnicę i na zewnątrz :) Rasumując - to, co po założeniu WC ogrzewa powietrze w budzie nie ma zauważalnego wpływu na jego temperaturę nawet przy minimalnym przewiewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 przeciez napisałem ze mobilność to plus z tego wszystkiego hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Tfu przez lewe ramię. Jakaś pomroczność jasna mnie napadła :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 wc - wszystko w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...