John M. Kane Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ...niczy. Otóż nie tak dawno miałem problemy z płytą ECS K7VZA. Teraz jak widać w podpisie mam już nowy hardware. Niestety dzieje się coś dziwnego. Po wyłączeniu kompa i odczekaniu jakiejś tam chwili i włączeniu ponownie komp dochodzi do momentu, w którym ma się ładować Win XP i się restartuje (co za bezczelność ;) ). I tak kilka razy nawet... W końcu winda się zaczyna ładować, no ale te samoistne restarty są niepokojące. Ostatnio komp chodzi u mnie na okrągło, także problem jakby się rozwiązał (może raczej przycichł). Jaka jest opinia szanownego grona forumowiczów - WTF ? PS. jeszcze dodam iż płytę na chipsecie nForce2 mam pierwszy raz w życiu i jeżeli to to wymaga jakiejś specjalnej obsługi - ponad standardowej - to mi o tym powiedzcie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Może wtyczka ATX nie kontaktuje, wyciągnij ją kilka razy i włóż, jak nie to rozbierz kompa na czynniki pierwsze i złóż jeszcze raz. Jeszcze możesz spróbować przełożyć ram do innego slotu, niekiedy pomagało. Pozdr. PS, do nForca są tylko specjalne stery i nic poza tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 A jaki masz zasilacz? Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 heh, no więc zasilacz to mam niestety - sławetny Codegen. No, ale troche to dziwne by było - jak komp chodzi 24/7 a tu prostego restartu po przerwie nie potrafi zrobić :) Zresztą napięcia trzyma dobrze. Co do wtyczki i rozebrania kompa to jutro to wykonam i zdam relacje czy pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Codegen? Tak myślałem, ale zawsze trzeba zapytać ;) Objawy typowe, zasilacz do naprawy (albo wymiana na nowy). Jak jeszcze trochę poczekasz, to znów będziesz miał problemy z płytą. Albo z dyskiem ... Zresztą zrobisz jak zechcesz. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 No bez jaj, ten zasilacz jest prawie nówka. Ehh, co to za chłam robią teraz... :/ Ale i tak rozłożę i złożę kompa - może pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Ja mialem to samo jak mi ram padl :( Myslalem ze mi plyta padla jak wkoncu po setnym auto restarcie zalapal to robil bezproblemowo az do nastepnego momentu gdy trzebabylo go restartnac, podjechalem do sklepu gdzie kupilem ram i zamienilem na nowy (byl na gwarancji) i zaczelo wszystko ladnie pracowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...