Skocz do zawartości
John M. Kane

Znowu coś się pier...

Rekomendowane odpowiedzi

...niczy.

Otóż nie tak dawno miałem problemy z płytą ECS K7VZA. Teraz jak widać w podpisie mam już nowy hardware. Niestety dzieje się coś dziwnego.

Po wyłączeniu kompa i odczekaniu jakiejś tam chwili i włączeniu ponownie komp dochodzi do momentu, w którym ma się ładować Win XP i się restartuje (co za bezczelność ;) ). I tak kilka razy nawet... W końcu winda się zaczyna ładować, no ale te samoistne restarty są niepokojące. Ostatnio komp chodzi u mnie na okrągło, także problem jakby się rozwiązał (może raczej przycichł).

Jaka jest opinia szanownego grona forumowiczów - WTF ?

PS. jeszcze dodam iż płytę na chipsecie nForce2 mam pierwszy raz w życiu i jeżeli to to wymaga jakiejś specjalnej obsługi - ponad standardowej - to mi o tym powiedzcie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wtyczka ATX nie kontaktuje, wyciągnij ją kilka razy i włóż, jak nie to rozbierz kompa na czynniki pierwsze i złóż jeszcze raz.

Jeszcze możesz spróbować przełożyć ram do innego slotu, niekiedy pomagało.

Pozdr.

PS, do nForca są tylko specjalne stery i nic poza tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, no więc zasilacz to mam niestety - sławetny Codegen. No, ale troche to dziwne by było - jak komp chodzi 24/7 a tu prostego restartu po przerwie nie potrafi zrobić :)

Zresztą napięcia trzyma dobrze.

Co do wtyczki i rozebrania kompa to jutro to wykonam i zdam relacje czy pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codegen? Tak myślałem, ale zawsze trzeba zapytać ;)

Objawy typowe, zasilacz do naprawy (albo wymiana na nowy). Jak jeszcze trochę poczekasz, to znów będziesz miał problemy z płytą. Albo z dyskiem ... Zresztą zrobisz jak zechcesz.

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem to samo jak mi ram padl :(

Myslalem ze mi plyta padla jak wkoncu po setnym auto restarcie zalapal to robil bezproblemowo az do nastepnego momentu gdy trzebabylo go restartnac, podjechalem do sklepu gdzie kupilem ram i zamienilem na nowy (byl na gwarancji) i zaczelo wszystko ladnie pracowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...