BoB K Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Witam wszystkicz na początku serdecznie. Czy mozna zmienic bios i jak na karcie ATI Redeon 7500 (built by ati) tak aby taktowanie rdzenia było takie jak w specyfikacji karty. Karta kupiona w jakimś Pudełku SUPER za 360 zł. Czy tez podkręcać np Pstrip - em. Z góry dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Ja bym nie zmieniał biosa (no bo i po co skoro z tym nie ma problemów).Zdecydowanie polecam powerstripa.Podkręć w nim i tyle... Będziesz miałrdzeń taktowany tak jak chcesz (choć pewno i dużo więcej) i pamięc i tak samo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoB K Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Dzięki ! Po podkręceniu Power Stripem na 290/230 mam 6000 w 3DMark 2001 se przedtem było coś ponad 5..... Jeszcze raz dzięki za opinię. :lol: Ciekaw jestem czy wynik jest o.k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 jak na takiego kompa to spodziewalbym sie wiecej ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 A to jest max. co wyciągnołeś stabilnie i bez artefaktów? A co do wyniku to jest ok.(znaczy w normie a nawet bym powiedział że niezły). POgraj trochę w quake lub coś innego co obciąża dość grafę i wtedy jak nie zwiśnie to będziesz miał nieźle wykręconego radka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoB K Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Poprawiony wynik na procku 2.4 6148 wczesniej było na 2.13, magistrala na sztywno 33.3/66.6. Widać że 2.13 wystarcza dla tej karty w zupełnośći Art afektów brak. Karty więcej nie kręciłem bo to mi chyba wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Miałem to samo co ty, jest taki programik do edycji biosu kart ATI /zapomniałem nazwy/ napewno go znajdziesz pewnie jest nawet na ''Tweaku'' jeśli wczytasz się w angielskojęzyczną pomoc w owym programiku będziesz wiedział co i w jakiej kolejności robić. Ja sobie sprawdziłem dla pewności w Translatorze :). Cała rzecz polega na tym że wcale nie musisz zmieniać biosu tylko edytując go zmieniasz dowolnie taktowanie karty i na nowo zapisujesz w biosie /ustawienia zostają zapamiętane/ moja ATI 7500 działa po tej operacji ponad pół roku bez żadnych zwisów i bez dodatkowego chłodzenia ustawiłem ją na: CORE - 295 MHZ MEMORY - 245 MHZ /oczywiście czytaj 490/ Powodzenia :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Acha co do podkręcania programowego to najlepszym programikiem dla ATI według mnie jest ''Rage 3D Tweak'' również ogólnie dostępny no i też ma kupe innych ustawień :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Tu masz link do Rage 3D Tweak'a: http://www.rage3d.com/r3dtweak/ z tego co pamiętam to do tej wersji zalecane są sterowniki ''Catalyst'' lub nowsze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 A ja jestem za flashowaniem kart ATi. Żaden to problem. Tak z 15 sekund roboty i nie ma problemu z tym zasyfiałym programem jakim dla mnie jest PowerStrip. Co to softwareowego O/C to polega ATiClock. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...