Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkicz na początku serdecznie.

Czy mozna zmienic bios i jak na karcie ATI Redeon 7500 (built by ati) tak aby taktowanie rdzenia było takie jak w specyfikacji karty. Karta kupiona w jakimś Pudełku SUPER za 360 zł. Czy tez podkręcać np Pstrip - em.

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie zmieniał biosa (no bo i po co skoro z tym nie ma problemów).Zdecydowanie polecam powerstripa.Podkręć w nim i tyle...

Będziesz miałrdzeń taktowany tak jak chcesz (choć pewno i dużo więcej) i pamięc i tak samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki !

Po podkręceniu Power Stripem na 290/230 mam 6000 w 3DMark 2001 se przedtem było coś ponad 5.....

Jeszcze raz dzięki za opinię.

:lol:

Ciekaw jestem czy wynik jest o.k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jest max. co wyciągnołeś stabilnie i bez artefaktów?

A co do wyniku to jest ok.(znaczy w normie a nawet bym powiedział że niezły).

POgraj trochę w quake lub coś innego co obciąża dość grafę i wtedy jak nie zwiśnie to będziesz miał nieźle wykręconego radka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawiony wynik na procku 2.4 6148 wczesniej było na 2.13, magistrala na sztywno 33.3/66.6. Widać że 2.13 wystarcza dla tej karty w zupełnośći

Art afektów brak.

Karty więcej nie kręciłem bo to mi chyba wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo co ty, jest taki programik do edycji biosu kart ATI /zapomniałem nazwy/ napewno go znajdziesz pewnie jest nawet na ''Tweaku'' jeśli wczytasz się w angielskojęzyczną pomoc w owym programiku będziesz wiedział co i w jakiej kolejności robić. Ja sobie sprawdziłem dla pewności w Translatorze :). Cała rzecz polega na tym że wcale nie musisz zmieniać biosu tylko edytując go zmieniasz dowolnie taktowanie karty i na nowo zapisujesz w biosie /ustawienia zostają zapamiętane/ moja ATI 7500 działa po tej operacji ponad pół roku bez żadnych zwisów i bez dodatkowego chłodzenia ustawiłem ją na:

CORE - 295 MHZ

MEMORY - 245 MHZ /oczywiście czytaj 490/

Powodzenia :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha co do podkręcania programowego to najlepszym programikiem dla ATI według mnie jest ''Rage 3D Tweak'' również ogólnie dostępny no i też ma kupe innych ustawień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...