zari Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Witam. Zamierzam kupic sobie jedną z tych 2 drukarek. Nie moge wydac wiecej niz 250pln wiec inne opcje nie wchodzą w grę (nie chce lexmarka). Czy ktos z was mial moze kontakt z tymi drukarkami (tzn. ew. której sie wystrzegac albo którą ktos sobie chwali). Dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Zorientuj sie czy w twojej okolicy jest firma napełniająca kartridże do HP - wyjdzie taniej w eksploatacji niż epson (no chyba że napełniają też epsony, ale z tym sie nie spotkałem jeszcze). Jakość druku zdjęć i texty na epsonie jest wyższa od HP. Takie jest moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 expoatacja epsona bedzie tanszy( poszukaj nieorginalnych tuszy) ponie. w epsonie glowica jest na stale a wymienia sie tylo tusz, w hp tusz jest razem z glowica to zawsze bedzie drozsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 dzieki za informacje. bo jesli chodzi o drukarki to jestem totalnie zielony. i jeszcze jedno... tzn ze nie mozna napełniać (tzn nigdzie nie napełniaja) kartridzy do epsonów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 expoatacja epsona bedzie tanszy( poszukaj nieorginalnych tuszy) ponie. w epsonie glowica jest na stale a wymienia sie tylo tusz, w hp tusz jest razem z glowica to zawsze bedzie drozsze Moze to sie wydawac oczywiste - ale jesli w epsonie zuzyje ci sie glowica (srednio co 8-10 tuszy) - to za nową bulisz jak za zboże (150-200 zł). Jak uwali ci się od nieoryginalnego atramentu - to ... płącisz jak za zboże Jest firma AGAWA - która sprzedaju tusze. 100 ml tuszu czarnego do HP (starcza na 8 napełnień) kosztuje 80 zł. Jak uwali ci się głowica w kartridżu - to kupujesz już napełniony (np w www.pryzmaty.pl) i znowu napełniasz go 8-krotnie. Z tego co wiem Epson ma blokadę na uzupełnianie tuszy - w pojemniki ma wmontowane układy blokujące pojemnik - programator do tego kosztuje 150 zl. Ja wybrałem HP (co prawda model wyższy 5150) - własnie dla tego, że ma głowicę zintegrowaną z atramentem - i w razie uszkodzenia/zurzycia głowicy - kupujesz nowy tusz np. oryginalny za 80-90 zł - który ma nową głowicę i do tego atrament) Z tego co wiem do Epsona można zamówić w USA za 100 USD zestaw do "stałego zasilania" http://www.chip.pl/arts/n/article_69472.html który w eksploatacji jest bajecznie tani - strona Photo (cała! a więc 3-4 zdjęcia) kosztuje 4 zł (normalnie ponad 12). Zastanów się i wybierz to co będzie dla ciebie odpowiedniejsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 do epsona nawet orginalne sa tanie, a sa jeszcze podroby np co C62 -350zl (koszt drukarki) czarny 19zl kolor 25zl /do canona jakiego badzewnego powiecmy s200/s300 to podroba kosztuje ok 11zl czarny 9zl/ja bym ci polecil np c62 koszty exploatacji naprawde alutkie a wydruki dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 ja osobiscie mam miszane uczucia co do napelniania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 do epsona nawet orginalne sa tanie, a sa jeszcze podroby np co C62 -350zl (koszt drukarki) czarny 19zl kolor 25zl /do canona jakiego badzewnego powiecmy s200/s300 to podroba kosztuje ok 11zl czarny 9zl/ja bym ci polecil np c62 koszty exploatacji naprawde alutkie a wydruki dobreFajnie . ale jak juz powiedzialem jestem ograniczony kasą do 250pln wiec chyba sobie tego epsona c43sx kupie... a czy mozna do tego tez kupic nieoryginalne. jesli tak to po ile ? jak mozesz to podaj jakiego linka do stronki która to sprzedaje. THNX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 w www.komputronik.pl poszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 www.pryzmaty.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 dzieki.. ale po zobaczeniu na allegro cen tuszy modecom'a do c62 (17pln za 600wydruków-teoretycznie) to chyba sie chyba na c62 zdecydowalem. jade do action'a. mam nadzieje ze sie bedzie dobrze spisywała. Dzieki wszystkim za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 epson ma wytrzymale glowice - sa na stale i dlugo zyja ,nie starcza na 8-10 napelnien tuszu tylko na 80 predzej fakt ze pozniej glowica jest strasznie droga ,ale po kilku latach to sie drukarke wymienia ,a nie glowice np. stylus 1000 u mojej matki w pracy wiele przezyl i glowica kosztuje 450pln w Niemczech w Polsce stylus xxxx (A3) kosztuje 1300pln i jest juz kolorowy ,wiec 450pln za glowice do starocia to nierozsadne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 dzieki za informacje. bo jesli chodzi o drukarki to jestem totalnie zielonyale Lexmarka nie chcesz :lol: ciekawe podejscie do sprawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...