lechoo Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Jeśli chodzi o samą kartę dźwiękową, to ktoś z userów na forum (nie pamiętam kto, miał info w podpisie) ma "kartę dźwiękową" zbudowaną samodzielnie u oparciu o układ PCM7202 . Coprawda jest to tylko stereofoniczny DAC podłączany pod USB, ale parametry takie, że niejeden audiofil by się nie powstydził :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Trochę w temacie mam płytę Gigabyte GA-6OXT-A z zintegrowanym dźwiękiem chcę to rozbudować np. do Audigy 2 czy kupić normalną kartę czy może zewnętrzną, ale płyta nie ma USB 2 tylko tą starą wersję. Jak zablokować kartę AC97 na płycie (przez zworki czy w biosie ) i czy trzeba będzie przeinstalowywać system ? Kup oczywiscie karte wewnętrzną, zewnetrzne to do laptopa/nowego zaplombowanego kompa (chociaz ja kazał bym odpląmbować) a jaką to juz zalezy ile masz kasy. Za oema audigy2 zapłacisz okolo 350zł, a za boxa 450 lub nawet z tysiac zł jak chcesz do tego zewnętrzny panel itp. (wszystkie karty są identyczne, róznią sie jedynie dodatkami i opakowaniem) Dźwięk zaintegrowany wyłacz w biosie. Nie bedziesz musiał robic resinstalu systemu, wsadzisz karte, komp ją wykryje (jak to XP to nie pozwul mu instalowac swojego syfu) instalujesz stery i oprogramowanie z dolaczonego CD, i właczasz szybko gre ktora obsługuje eax 3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 jak masz duża obudowę wsadź murzyna do środka niech napiernicza w bęben, będziesz miał super tamtamy...... ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Trochę w temacie mam płytę Gigabyte GA-6OXT-A z zintegrowanym dźwiękiem chcę to rozbudować np. do Audigy 2 czy kupić normalną kartę czy może zewnętrzną, ale płyta nie ma USB 2 tylko tą starą wersję. Jak zablokować kartę AC97 na płycie (przez zworki czy w biosie ) i czy trzeba będzie przeinstalowywać system ? Raczej w biosie!! Ale poszukaj w instrukcji!!! Czy nowy system??!! W sumie nie trza, ale lepiej daj "format c:" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Trochę w temacie mam płytę Gigabyte GA-6OXT-A z zintegrowanym dźwiękiem chcę to rozbudować np. do Audigy 2 czy kupić normalną kartę czy może zewnętrzną, ale płyta nie ma USB 2 tylko tą starą wersję. Jak zablokować kartę AC97 na płycie (przez zworki czy w biosie ) i czy trzeba będzie przeinstalowywać system ? Raczej w biosie!! Ale poszukaj w instrukcji!!! Czy nowy system??!! W sumie nie trza, ale lepiej daj "format c:" lepiej dać format c: ? po choj ze tak powiem? jak myszke nową kupujesz to tez napierw format c: ? eh <sciana> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 ja mam tam SBLive 5.1 (na driverach KX) i Inspire 5100 i jakoś nie narzekam. :D Dla mnie dzwięk jest spox. :] A pozatym, dobrze że nie mam zajebistego słuchu, bo dzięki temu moge mniej wydać na audio! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Trochę w temacie mam płytę Gigabyte GA-6OXT-A z zintegrowanym dźwiękiem chcę to rozbudować np. do Audigy 2 czy kupić normalną kartę czy może zewnętrzną, ale płyta nie ma USB 2 tylko tą starą wersję. Jak zablokować kartę AC97 na płycie (przez zworki czy w biosie ) i czy trzeba będzie przeinstalowywać system ? Raczej w biosie!! Ale poszukaj w instrukcji!!! Czy nowy system??!! W sumie nie trza, ale lepiej daj "format c:" lepiej dać format c: ? po choj ze tak powiem? jak myszke nową kupujesz to tez napierw format c: ? eh <sciana> Formata to mógł by dać np. gdy ma już w systemie zaje.... namieszane (tylko i wyłącznie). Poza tym format nikomu raczej nie zaszkodzi??!!?? No to jeszcze zależy jak Mu komp chodzi, bo jesli nie masz nasrane w sytemie, windows'a i programy będziesz instalować tydzień. No to format zbyteczny!!! PS. Format doby na wszystko :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 No format dobry na wszystko ale w tym temacie autor nie pyta o tym czy radzimy mu zrobic format bo ma namieszane w systemie, tylko o to czy robic format po włożeniu nowej karty dźwiekoweji. Odpowiedź brzmi NIE! Nowy system też wykrywa użądzenia, wiadomo, kazdy komp ma inna konfiguracje, wiec windowsowi jest to obojetnie czy wykryje tą dźwiękówke mając 5 minut czy 5 miesiecy. Wiec jeśli chodzi o dźwiekówke to bierz coś od SB live w góre, ewentualnie ten murzyn + bęben, ale w komputroniku nie widze takich zestawów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Jeśli chodzi o samą kartę dźwiękową, to ktoś z userów na forum (nie pamiętam kto, miał info w podpisie) ma "kartę dźwiękową" zbudowaną samodzielnie u oparciu o układ PCM7202 . Coprawda jest to tylko stereofoniczny DAC podłączany pod USB, ale parametry takie, że niejeden audiofil by się nie powstydził :) Parametry jedno a jak gra to drugie. Aczkolwiek firmie Burr-Brown mozna zdecydowanie zaufac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 No format dobry na wszystko ale w tym temacie autor nie pyta o tym czy radzimy mu zrobic format bo ma namieszane w systemie, tylko o to czy robic format po włożeniu nowej karty dźwiekoweji. Odpowiedź brzmi NIE! Nowy system też wykrywa użądzenia, wiadomo, kazdy komp ma inna konfiguracje, wiec windowsowi jest to obojetnie czy wykryje tą dźwiękówke mając 5 minut czy 5 miesiecy. Wiec jeśli chodzi o dźwiekówke to bierz coś od SB live w góre, ewentualnie ten murzyn + bęben, ale w komputroniku nie widze takich zestawów :) Dobrze mówisz!!!!! A co bębna z murzynem, NIE!!!! Lepsza HANIA STACH, nie dość że ładnie wydląda to jeszcze lepiej śpiewa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ja mam 4x unitra tonsil 30W do tego 2x amplituner unitra (1 30W drugi 80W) i FICa 13AU z SS ... i wrażenia są zarombiste ... nie ma to jak słyszeć dokładnie gdzie upada granat z CSie. Jak mnie bedzie stac na amplituner pieciokanałowy to głośnik centralny dokupie i Suba dorobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 SB Live, nie koniecznie musi byc 5.1 ;) uzywana mozna dorwac ponizej 100 zeta :D A za reszte kasy polecam kupis sobie wieze i podpiac ja do kompa :D Mysle ze w ~1000 zeta jest jush wybor jakis ;) Dorwiesz moze jush jakas nawet z satelitami ;) czy tam z mozliwoscia odtwarzania mp3 ;> A i glosniki nie bede "pierdawkami". Mysle ze to bylyby najlepszy wybor jak nie jestes jakims tam melomanem tylko zwyklym zjadaczem chleba :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Jak dla mnie to do słuchania muzyki i do gier wystarcza Creative SB Live! 5.1 Mam taką i jestem zadowolony. A jeżeli chodzi o coś lepszego to proponuję jakąś śpiewaczkę operową, ale to wersja droższa bo trzeba karmić :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...