Skocz do zawartości
YoSHi

WYLACZYL MI SIE KOMP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Siedze sobie na forum (liczy sie seti of coz) a tu nagle wylaczyl sie komp - tak po prostu i od razu - wszystko prime stable wiec nie wiem o co chodzi - myslalem ze znowu cos sie poszlo ..... ale nie - poczekalem chwile wlaczylem i gra - nie wiem co jest grane tym bardziej ze 2200@1,65V to nic strasznego a volcano na tej plycie ma zebra w poziomie wiec wiatrak dmucha z jednej strony na stabilizatory a z drugiej na pamieci - jutro walne wiatrak pokojowy ktory bedzie z boku owiewal cala bude - ale dla mnie to ARCHWIUM X!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze miales skok napiecia , i zasilacz sie wylaczyl , jakies zabezpieczenie czy cos , sprawdz ile masz w gniazdku , ja o roznych dniach mam od 198 8O do 245 V wiec moze to jest to , a z drugiej strony ciekawe czy mozna oskarzyc elektrownie :?: :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm..YOSHi..u mnie bylo podobnie (tez SETI w tle :) )..i za dwa dni dysk poszedl do reklamacji...

ale wczesniej zrzucal pamiec i byl Blue Screen..wiec chyba tylko cie strasze.. :twisted:

i oby to nie bylo to co u mnie

BTW. nie istnieje takie pojęcie "spięcie" :)

albo jest przepięcie (skok napięcia, albo zwarcie...czyli nagly spadek rezystancji przejscia, zwiazany ze wzrostem pradu (czyli ciepełka). MSPANC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze miales skok napiecia , i zasilacz sie wylaczyl , jakies zabezpieczenie czy cos , sprawdz ile masz w gniazdku , ja o roznych dniach mam od 198  8O  do 245 V wiec moze to jest to , a z drugiej strony ciekawe czy mozna oskarzyc elektrownie :?: :twisted:  :wink:

dokladnie, ostatnio mialem tez skok napieca i komp sie wylaczyl, ale nie bylo zadnych efektow ubocznych :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyzylowane procki maja to do siebie, ze kazda anomalia powoduje jego niestabilnosc, moze to byl chwilowy skok napiecia, nie duzy, ale przy obciazonym, podkreconym procku wystarczylo do tego, zeby sie wylaczyl (choc w takim wypadku powinien byc restart)

kiedys mialem sytuacje, ze na 1800+ Palomino testowalem jego max mozliwosci (na KHA+ VMOD - 2.13V ;)) i gdy juz tak zaczal pracowac, to siostra wychodzac z pokoju zamykajac dzwi zrobila taki zimny podmuch powietrza, ze nie tylko mnie ciarki po plecach przeszly, ale komp zrobil restart :> (moze to byl przypadek? ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDDY - dla mojego procka 2200@1,65V to pryszcz - zrezygnowalem z wyzszego taktowania dla ciszy w pokoju :)

Dzieki ze mnie uspokoiliscie bo nie wiedzialem co sie stalo - dezorienta - ale listwe mam - moze czas na nowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...