Skocz do zawartości
Mate

Wzory na budach

Rekomendowane odpowiedzi

:roll:  

przenosze bo to raczej MODYFIKACJE niz CHLODZENIE :P

a'propo chlodzenia - IMHO troche nieprzemyslane wzory bo nie biora pod uwage ze ktos moze chcialby sobie wrzucic wentylatorek z boku - ale to moje prywatne zdanie :P

Coraz bardziej skłaniam się do montowania wentyla w spodzie. Wzorek można sobie wtedy dowolny zrobić, wentyl nie przeszkadza, a nóżki 3cm są po 6zł/4szt na wolumenie. Włąśnie kupiłem tunel i będę się bawił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczne wzorki! :twisted:

Ja stawiam na jakiś zakład metalurgiczny i wzorki naniesione laserowo i wycinane wodą pod ciśnieniem szczelina po wodzie jakiś 1 mm 8)

Więc jaka jest odpowiedz .... czekam..... gdzie takie cacka robią i za ile złociszy...?????

A co do wentylatorów z boku budy to mi się osobiście nie podobają jeśli chodzi o wygląd (ale skuteczność chłodzenia wzrasta to fakt) chyba że jest ich np.5 i tworzą jakiś wzór to ujdą! 8)

Wiatraki w dnie kompa to dobra sprawa ale jak komp stoi tuż nad podłogą to kurzu bedzie zabierał jak odkurzacz! :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niop własny wzór to extra sprawa! :twisted:

Ale ja jestem ciekaw odpowiedzi na pytanie ile złciszy to kosztuje i gdzie to robią stawiam na bank że jakiś zakład metalurgi??????

...pozdrawiam...:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nienajgorsze :)

ale po pierwsze - wole swoj wzorek wyciac, po drugie - nie umiem :P :lol:

:) To takie odjechane pulpity robisz, a twierdzisz, ze nie wyciąbyś okienka? :) Przecież tu o to samo chodzi, moim zdaniem 2 lewe ręce to próba wytłumaczenia lenistwa, bądź braku wyobraźni, a przecież udowadniasz kolejnymmi wersjami, ze potrafisz... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

pomysl, ba, nawet gotowy wektor na otwor mam i to dosc ciekawy ale i skomplikowany :) (nie pokaze :P )

po prostu bylo by mi szkoda zniszczyc chiefteca jakby cos zle poszlo ;)

czasami widze na forum niezle ksztalty i autora uparcie twierdzacego ;) ze zrobil to dremelem. przy niektorych to wierzyc sie nie chce :P

nie wiem, moze wezme kawalek blachy, zostawilem sobie z poprzedniej budy, i pocwicze na nim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce tu pisać za Mate'a, ale to chyba tylko gotowe budy mozna od niegu kupić, więc wysłanie swojej pancernej blachy z chiefa do wycicecia 20 strzałeczek odpada :/ A dostarczanie własnego projekty / budy, w celu wycięcia wzoru miałoby najwieksze powodzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi