Andrz3j Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 jak w temacie... chodzi o jak największą mozliwośc @, stabilnośc , wydajnośc, co polecacie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Jak chcesz podkrecaca na chama daj 2.4. Jesli nie to 2.0 spokojnie nasze pentiumki to wyciagna. Oczywiscie mowie tu o 1.6. I moglbys podac jakiego masz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 nie polecam epoxa 4bdae. wczoraj uruchomilem na nim p4 1,7 + kingston ddr pc2100. procek poszedl tylko na 2100 mhz, bo ta padaczkowata plyta ma mozliwosc podniesienia napiecia vcore tylko o 0,1 volta. za to pamieci chodza ladnie jako pc2700 na 166 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 mysle o procku albo P4 1.6A albo o 1,8 ... tylko zastanawiam sie nad płytą głowną.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 jak w temacie... chodzi o jak największą mozliwośc @, stabilnośc , wydajnośc, co polecacie?? Plyte glowna do tego polecam to co ma Quill. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 To moja plyta jest dobra do podkrecania? Fajnie :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ASUS P4B533 Epox 4G4A+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 nie polecam epoxa 4bdae. wczoraj uruchomilem na nim p4 1,7 + kingston ddr pc2100. procek poszedl tylko na 2100 mhz, bo ta padaczkowata plyta ma mozliwosc podniesienia napiecia vcore tylko o 0,1 volta. za to pamieci chodza ladnie jako pc2700 na 166 mhz Ale gosciu walisz smuty. Testowany procek to Wilma czyli 0,18um i na dodatek defaultowe Vcore to 1,75V. Niemal wszystkie obecen na rynku plyty umozliwiaja regulacje Vcore do poziomu 1,85V. Jesli wlozysz w to Wilme to masz mozliwosc ustawienia tylko o +0,1V, jak wlozysz Northwooda to masz mozliwosc regulacji od 1,5V (default) do 1,85V co nie jest juz tak mala wartoscia. A ze proc poszedl ci "tylko" na 2,1GHz to chyab nie ma co sie dziwic? To nie Northwood ze sie kreci ponad 2,5GHz. Granica dla 0,18um Intelkow to 2,2GHz- farciarze kreca do 2,35GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Jesli nie masz zamiaru inwestowac w dobre pamieci to wg. mnie najlepsza (pod warunkiem ze trafisz na najlepszy z najlepszych 1.6A) jest MSI 845 Ultra (coraz trudniej ja kupic). Ja mialem ta plyte i pomimo wielu wad na papierze w praktyce spisywala sie rewelacyjnie. Zadna inna plyta raczej nie bedzie dzialac na 180Mhz FSB. Oczywiscie jak sadze nie interesuja Cie tylko Mhz procka (jak pewnie wiesz PIV potrzebuje stosunkowo duzej przepustowosci pamieci) w zwiazku z tym polecam cos co pozwali Ci dzialac na 166Mhz FSB przy zachowaniu dobrej wydajnosci pamieci. Ja polecam Ci podobnie jak przedmowcy Asusa lub Epoxa ale na Intelu. Dlaczego nie SIS645DX w wydaniu Asusa? Ano dlatego ze nigdy nie wiadomo kiedy bedziesz potrzebowal np. 170Mhz FSB. Podobno dobry tez jest Abit B(D/G)7. Jeszcze jedna sprawa (do najbardziej doswiadczonych). Jak wam sie wydaje, na ile sukces nowych plyt PIV i wysokiego FSB to kwestia biosu a na ile to konstrukcja? Czemu jest tak ze np. na 166Mhz FSB nawet slabiej chlodzony procesor (40*C) bedzie dzialal super stabilnie a na 167Mhz FSB dobrze chlodzony (25*C) ciagle zwisy. Przeciez jesli to nie bios to co? Ja na swoj wlasny uzytek uknulem taka teorie. Poprawnie skonstruowana plyta jest na tyle dobra na ile pomyslano o dobrym biosie i wlasnie tak jest z MSI 845 Ultra, mysle ze AMI nie obciazone bledami Awarda poprostu pokazalo klase. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Ja tam polecam gorąco jakiegoś epoxa, bardzo dobra firma, kupiłem sobie ostatnio 4G4A+ ale za 2 tygodnie dopiero bede miał procka do niej bo wyjeżdżam i tesz niewiem czy lepiej 1,8 czy 1,6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 nie polecam epoxa 4bdae. wczoraj uruchomilem na nim p4 1,7 + kingston ddr pc2100. procek poszedl tylko na 2100 mhz, bo ta padaczkowata plyta ma mozliwosc podniesienia napiecia vcore tylko o 0,1 volta. za to pamieci chodza ladnie jako pc2700 na 166 mhz Ale gosciu walisz smuty. Testowany procek to Wilma czyli 0,18um i na dodatek defaultowe Vcore to 1,75V. Niemal wszystkie obecen na rynku plyty umozliwiaja regulacje Vcore do poziomu 1,85V. Jesli wlozysz w to Wilme to masz mozliwosc ustawienia tylko o +0,1V, jak wlozysz Northwooda to masz mozliwosc regulacji od 1,5V (default) do 1,85V co nie jest juz tak mala wartoscia. A ze proc poszedl ci "tylko" na 2,1GHz to chyab nie ma co sie dziwic? To nie Northwood ze sie kreci ponad 2,5GHz. Granica dla 0,18um Intelkow to 2,2GHz- farciarze kreca do 2,35GHz. nie goraczkuj sie, mam duronka 600 z nominalem 1.5 v i mimo to moge na epoxie 8k3a podniesc napiecie do ponad 2 VOLTOW !!! dlatego UPIRAM sie ze plyta jest cienka mimo ze to epox, bo skoro na rynku sa 2 rodzaje p4 to powinna uwzgledzniac OBA !!! Dziekuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...