Skocz do zawartości
uszek

Co kupic poradzcie!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Doradzil mi kumpel zeby kupic

płyte EPOX 4pead I845E do tego procesor celeron 2400 S478 i pamiec twimnos ddr 512 PC400 za 1170zł

Myslałem sam o płycie epox 8rdae z athlonem 2,5 Barton i ddr 512 za 1280 zł do tego mam juz kupiny wentylator spire falcon rock II jak uwazacie co sie bardziej opłaca???Co ejst lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

płyte EPOX 4pead I845E do tego procesor celeron 2400 S478 i pamiec twimnos ddr 512 PC400 za 1170zł

Myslałem sam o płycie epox 8rdae z athlonem 2,5 Barton i ddr 512 za 1280 zł jak uwazacie co sie bardziej opłaca???Co ejst lepsze

Zmień kolegę bo ten Cię bardzo oszukuje - może Cię nie lubi :lol: :lol:

jasne że zestaw na Bartonie jest nieporównywalnie lepszy. Jak można bartona porównywac do Celerona :lol: :lol: :lol: dla tego bartona to szukaj konkurencji tak w okolicach P4 2,4 HT (800) i wyżej

co do 8RDAE to nie sugeruj się pisem na www.komputronik.pl bo ta płyta nie jest na Nforce2 400 ultra tylko na Nforce2 400 czyli nie ma DualDDR - o ile wogóle dual jest Ci potrzebny

a jak już chcesz na Nforce 2 to na przykład:

Soltek - 75frn2 - jakieś 380zł

barton 2500+ - 408zł

DDR 512 twinmos PC400 - 446zł

razem 1234 zł plus jakiś coolerek na tego bartona

albo 2 x256 twinmos PC400 czyli 473zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Myslałem sam o płycie epox 8rdae z athlonem 2,5 Barton i ddr 512 za 1280 zł do tego mam juz kupiny wentylator spire falcon rock II jak uwazacie co sie bardziej opłaca???Co ejst lepsze

co ty bartka z celiną poruwnujesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BYŁO SZUKAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm tak widze ze w innym sklepie dostane płyte na bartonie i ddr tylko o 2 zł wiecej niz tego celerona:) A TAK NA MARGINESIE TO BYŁEM BARDZIEJ PRZEKONANY DO BARTONA ale sie pytam bo WY sie lepiej znacie

TO wybierzcie mi płyte pod athlona z tych ponizej

EPOX 8RDA3 NFORCE2 SOCA AGP8 DŹWIĘK

EPOX 8RDA3I NFORCE2 SOCA AGP8 DŹ6/SIEĆ

EPOX 8RDAE NFORCE2 SOCA AGP8 DŹWIĘK

i barton bedzie chodził na coolerku jak wspomniałem SPIRE

A dual ddr nie mam pojecia do czego to jest i nie wiem czy bedzie potrzebne szukałem na Goglach do czego to jest ale nic konkretnego nie znalazłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widze w topicach na forum to praktycznie dual ddr to niewiele daje a ja zamierzam kupic 512 w jednej kosci i przynajmniej przez 2 lata nie kupowac wiecej amieci:) a jak juz kupic to tez 512:) wiec nie ma sensu ten dual ddr

Poradzcie mi ktora płyte wziac pod tego bartona??!!!!!!!!!!!Bardzo prosze bo ja sie nie znam na tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

jak juz musisz brac Epoxa na nf2 to wez 8RDAE ,chyba ze 8RDA3 bedzie max 20pln drozszy (nie orientuje sie w cenach tego sprzetu)

To co radzisz brac z chipsetem via???

A z cenami epxów to jest tak:

EPOX 8RDA3 NFORCE2 SOCA AGP8 DŹWIĘK 385 zl

EPOX 8RDA3I NFORCE2 SOCA AGP8 DŹ6/SIEĆ 388 zł

EPOX 8RDAE NFORCE2 SOCA AGP8 DŹWIĘK 338 zł

EPOX 8RDA+ NFORCE2 SOCA AGP8 DŹ/SIE/FIRE 434 zł

Ktorego tu wybrać zeby był dobry i w miare tani:)Myslałem o tym ostatnim ale on tez sporo wiecej kosztuje od reszty zreszta 8rdae jest rowniez dobry!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup 8rda3 za ok. 385 zeta...b.dobra plyta...skladalem na tym sprzet kumplowi i chodzi super...

btw. jak radzili poprzednicy zmian kumpla :wink: :wink: ja balbym sie nawet u niego czegos sie napic...moze ma zle intencje i chce Twojego nieszczescia :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na moj gust to szkoda doplacac 50pln za duala,ktorego nawet nie obsadzisz przez 2 lata koscmi

wez 8RDAE

jak juz mialbys kupowac plyte za 380pln to radze Abita KV7

za dwa lata jak bedziesz kupowal dysk twardy to podlaczysz bez problemu (bo juz pewnie same SATA beda)

a do 8RDA3... kolejne 100pln na kontroler SATA na pci wydasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEH serial ata nigdy w zyciu tego nie mbede miał tata ma to w pracy i jak podłaczy ten dysk to ze 4 razy wolniej wszytsko idzie niz na cawiaze z 8MB cache.

Jeszcze to mnie boli ze 8rdae ma tylko 2 kanałowy dzwiek:( i mam tylko Geforca 2MX 32Mb z 4xAGP

Chuyb zdecyduje sie na epoxa 8RDA3I bo tak naprawde to chyba jest 8RDA3+ i nie jest wcale droga co o tym myslicie:)???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale abita jakbym chciał kupic to musze w internecie bo w oklicy w zadnym sklepie nie ma takiego cuda zreszta epoxy sa tylko w dwóch tak to jest jak sie mieszka na podkarpaciu a na dzwieku mi nie zalezy bardzo ale kazdy chyba wie ze jesli mozna lepsze dostac to sie kupuje lepsze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ale abita jakbym chciał kupic to musze w internecie bo w oklicy w zadnym sklepie nie ma takiego cuda zreszta epoxy sa tylko w dwóch tak to jest jak sie mieszka na podkarpaciu a na dzwieku mi nie zalezy bardzo ale kazdy chyba wie ze jesli mozna lepsze dostac to sie kupuje lepsze:)

Przejedz sie do Rzeszowa tam napewno znajdziesz tego ABIT'a chocby na zamowienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...