Skocz do zawartości
HeadCrusher

Gigabyte 7vt600

Rekomendowane odpowiedzi

ta płyta jest totalnie skulawiona.

TYLKO procki ze standardową magistralą 200 MHz chodzą dobrze na FSB 200, dla innych (100, 133, 166) płyta nie włącza dzielnka 1/6 i masz PCI 40 MHz, czyli dyski dostają po (_!_).

trzeba było brać ABIT'a czy MSI, w abicie ręcznie ustawia siędzielnik, w msi nie wiem ale 1/6 działa dla każdego procka.

gigabyte pod AMD to pomyłka, płyty są ciach ciach ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ta płyte i cos nie tak miała z odczytem temperatury. Wymienili mi na inny egzemplarz i to samo po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lilem , kupilem msi kt4v :) Kij że na kt 400 ale przynajmniej stabilniej sie zachowuje niz GB . To było jakoś pod koniec wakacji i ta płyta wtedy dziwnym trafem w Bicie(Kraków) kosztowała 300 zeta 8O 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta płyta jest totalnie skulawiona...

gigabyte pod AMD to pomyłka, płyty są ciach ciach ;) .

buahahahahaha :lol:

wez juz nic nie pisz bo mnie oslabiasz - to ze spierniczono 1 opcje O/C (dzielniki PCI) to nie znaczy ze cala plyta do niczego - nie kazdy podkreca procka przez FSB

a jak piszesz ze MSI lepsze to po prostu sie osmieszasz bo tam dla odmiany spierniczono mnozniki (brak 5 bitowego) i np o mnozniku 16x mozesz tylko pomarzyc :P a za podobne wyposazenie jak w tym GigaByte muszisz zaplacic ponad 30% wiecej $

IMO 2 najlepsze plyty do O/C (dostepne w Polsce) na KT600 to Abit i Asus ale obie maja problemy z wdajnoscia wieksze Asus :( ale w sumie widac to tylko w benchmarkach a Abit ma glupio umieszczone gniazdko ATX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FSB 200 to jużpodstawa, a jak mam FSB 200 to nie potrzebuję mnożnika powyżej 12.5 bo to daje 2500 MHz - czyli jakiś na prawdę wyjątkowy egzemplarz bartona.

i wolę mieć gorzej umieszczone gniazdko atx niż pci 40 MHz przy FSB 200.

FumFel20 : w ECS'ach są zmiany vcore, vmem i mnożnika i na płycie na nF2 na 99% też jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus do o/c sie srednio nadaje ,...

dlaczego :?:

masz:

- zmiana mnoznika

- reg. FSB

- reg. Vcore

- reg. VDimm

- reg. VAGP

- jedynie brak reg. napiecia dla chipsetu

dodatkowo dobrze zaprojektowane PCB:

- gniazdo ATX daleko od Socketa

- dziurki kolo Socketa

a dla przykladu na Epoxie brak dziurek, koszmarnie umiesczone gniazdo ATX i brak reg.VAGP

wiec IMO Asus lepszy do O/C niz Epox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FSB 200 to jużpodstawa, a jak mam FSB 200 to nie potrzebuję mnożnika powyżej 12.5 bo to daje 2500 MHz - czyli jakiś na prawdę wyjątkowy egzemplarz bartona.

i wolę mieć gorzej umieszczone gniazdko atx niż pci 40 MHz przy FSB 200.

FumFel20 : w ECS'ach są zmiany vcore, vmem i mnożnika i na płycie na nF2 na 99% też jest.

Ale pewnie małe pole popisu :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...