HeadCrusher Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 A wiec tak. Jak zmusi ta plyte do dzialania na fsb 200 na procku Barton 2500+.Domyslie proc startuje z 166 a switchem na plycie nic nie moge zdzialac.Jak to zmienic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 wtopiles z plyta mozesz zmienic w biosie ,ale bedziesz mial pci 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Drutmod na fsb 200 only Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Drutmod na fsb ... czegoś tu nie trybie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ta płyta jest totalnie skulawiona. TYLKO procki ze standardową magistralą 200 MHz chodzą dobrze na FSB 200, dla innych (100, 133, 166) płyta nie włącza dzielnka 1/6 i masz PCI 40 MHz, czyli dyski dostają po (_!_). trzeba było brać ABIT'a czy MSI, w abicie ręcznie ustawia siędzielnik, w msi nie wiem ale 1/6 działa dla każdego procka. gigabyte pod AMD to pomyłka, płyty są ciach ciach ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 hmm...to zalezy.Ja mam 7vax w wersji 1.1 i mam dipa do fsb 166 a wersja 1.2 juzniema.Tak to siezaczeło.Ale faktem jest ze wtopiłeś kupujac tą płytę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 jak KT600 to tylko abit i ewentualnie MSI. chociaż mozesz spróbować wymienić na ECS'a na nForce2, gorszy na pewno nie bedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Miałem ta płyte i cos nie tak miała z odczytem temperatury. Wymienili mi na inny egzemplarz i to samo po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lilem , kupilem msi kt4v :) Kij że na kt 400 ale przynajmniej stabilniej sie zachowuje niz GB . To było jakoś pod koniec wakacji i ta płyta wtedy dziwnym trafem w Bicie(Kraków) kosztowała 300 zeta 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 jak KT600 to tylko abit i ewentualnie MSI. chociaż mozesz spróbować wymienić na ECS'a na nForce2, gorszy na pewno nie bedzie. pewnie poza brakiem zmiany napiecia VCORe, VLINK , VAGP , VMEM i mnożnika :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ta płyta jest totalnie skulawiona... gigabyte pod AMD to pomyłka, płyty są ciach ciach ;) . buahahahahaha :lol: wez juz nic nie pisz bo mnie oslabiasz - to ze spierniczono 1 opcje O/C (dzielniki PCI) to nie znaczy ze cala plyta do niczego - nie kazdy podkreca procka przez FSB a jak piszesz ze MSI lepsze to po prostu sie osmieszasz bo tam dla odmiany spierniczono mnozniki (brak 5 bitowego) i np o mnozniku 16x mozesz tylko pomarzyc :P a za podobne wyposazenie jak w tym GigaByte muszisz zaplacic ponad 30% wiecej $ IMO 2 najlepsze plyty do O/C (dostepne w Polsce) na KT600 to Abit i Asus ale obie maja problemy z wdajnoscia wieksze Asus :( ale w sumie widac to tylko w benchmarkach a Abit ma glupio umieszczone gniazdko ATX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 FSB 200 to jużpodstawa, a jak mam FSB 200 to nie potrzebuję mnożnika powyżej 12.5 bo to daje 2500 MHz - czyli jakiś na prawdę wyjątkowy egzemplarz bartona. i wolę mieć gorzej umieszczone gniazdko atx niż pci 40 MHz przy FSB 200. FumFel20 : w ECS'ach są zmiany vcore, vmem i mnożnika i na płycie na nF2 na 99% też jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 asus do o/c sie srednio nadaje ,tak jak ten GB wydajnosc to mzonki ,nowy bios i sytuacja sie zmienia Epoxa mialem w rekach i do o/c jest calkiem dobra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 asus do o/c sie srednio nadaje ,... dlaczego :?: masz: - zmiana mnoznika - reg. FSB - reg. Vcore - reg. VDimm - reg. VAGP - jedynie brak reg. napiecia dla chipsetu dodatkowo dobrze zaprojektowane PCB: - gniazdo ATX daleko od Socketa - dziurki kolo Socketa a dla przykladu na Epoxie brak dziurek, koszmarnie umiesczone gniazdo ATX i brak reg.VAGP wiec IMO Asus lepszy do O/C niz Epox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 FSB 200 to jużpodstawa, a jak mam FSB 200 to nie potrzebuję mnożnika powyżej 12.5 bo to daje 2500 MHz - czyli jakiś na prawdę wyjątkowy egzemplarz bartona. i wolę mieć gorzej umieszczone gniazdko atx niż pci 40 MHz przy FSB 200. FumFel20 : w ECS'ach są zmiany vcore, vmem i mnożnika i na płycie na nF2 na 99% też jest. Ale pewnie małe pole popisu :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...