Skocz do zawartości
Michnik

Pamięć KINGMAX DDR 400-433MHz

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuja mnie opinie,testy,linki,jak wam chodzą, jakie są problemy, na ile sie rasują, i czy chodzą w dual channel na NFORCE2. Przymierzam się do zakupu takowych DDR 433 i chciałem, wiedziec coś na ich temat. Z góry DZIĘKI!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O właśnie, ja tez przymiezam sie do kupna tych pamieci DDR433. Czy ktos mial juz doczynienia z tymi pamieciami, jak tak to prosze o tesciki. Czy beda chodzic w dualu na solteku frn2. Oraz jak ktos zna jakie maja te pamieci DDR433 tymingi, A moze te DDR400 beda lepsze, bo mi sie zdaje ze te 433 beda mialy bardzo slabe tymingi pewnie CL3. Prosze o opinie.

Pozdro Peter 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki jak by on mial wydac duzo kasy na pamieci to by nie pisal tego postu tylko by wybral te ktore wymieniliscie. On oraz Ja sie pytamy czy ktos wie na temat tych pamieci co nie co bo sa bardzo tanie. Ja tez mam zamiar je kupic bo doloze 50 zl i bede mial 2x256 433 zamiast tych 2x256 333. A wy znowu juz chyba w 10 poscie o tym samym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro sa tanie kosci ocz, i nawet tanie geil'a stad pytanie vip'a ile macie na to kasy, bo jezeli tak wyjdzie cenowo to lepszym rozwiazaniem bedzie 2x256 ocz pc3200 niz te kingmaxy... i nie chodzi tutaj o pisanie wez ocz za 800 zl...

napiszcie ile macie kasy i vip wam pomoze, zauwarzylem ze niezle jest w tym obcykany - RESPECT dla niego :-)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro sa tanie kosci ocz, i nawet tanie geil'a stad pytanie vip'a ile macie na to kasy, bo jezeli tak wyjdzie cenowo to lepszym rozwiazaniem bedzie 2x256 ocz pc3200 niz te kingmaxy... i nie chodzi tutaj o pisanie wez ocz za 800 zl...

napiszcie ile macie kasy i vip wam pomoze, zauwarzylem ze niezle jest w tym obcykany - RESPECT dla niego :-)!

hehe a to dla tego ze przez ostatnie kilka dni przeczytalem chyba wszystko na temat HiEnd'owych pamiatak (Corsair,OCZ,GeIL) z okazji wymiany wlasnych kostek :wink:

BTW - dzieki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wszystko wiem :)

czytalem, nie to ze szpieguje ;-)

sam planuje teraz wymiane kosci ale nie bede kupowal nic hardcorowego - chyba te ocz z allegro lykne 256 bo na 2x256 nie ma $$$$ :P

btw. ciekawi mnie co Ty kupisz i co z tym zrobisz;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ Jak chodzi o te Twinmosy DDR400 z Pronoxa to czy wiesz czy one maja wieczysta gwarancje bo tylko z taka gwarancja intersuja mnie pamieci, bo Kingmaxy taka maja. Czy na nich wyciagne wieksze FSB na lepszych timingach niz na tych Kingmaxach DDR433?? Oraz na ktorych wyciagne wieksze FSB na minimalnych timingach?? Ceny sa te same, Kingmaxy z Actiona.

Pozdro Peter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO 265zl z GeIL'e PC3200 to nie jest przegieta cena

A to faktycznie masz racje - ostatnio widzialem w krakowskim sklepie te pamieci za ~320zl i wowczas TwinMosy pc3200 byly jakos po ~240zl

ps. W tym momencie TwinMosy pc3200 spadly juz chyba do 220zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ Jak chodzi o te Twinmosy DDR400 z Pronoxa to czy wiesz czy one maja wieczysta gwarancje bo tylko z taka gwarancja intersuja mnie pamieci, bo Kingmaxy taka maja. Czy na nich wyciagne wieksze FSB na lepszych timingach niz na tych Kingmaxach DDR433?? Oraz na ktorych wyciagne wieksze FSB na minimalnych timingach?? Ceny sa te same, Kingmaxy z Actiona.

Pozdro Peter

ja nie mialem Twinow 400 ale 466.Michnik ma wlasnie Twiny 400 i to na Mtec'ach ale strasznie qoopowato mu chodza :?

IMHO nie warto brac Twinow PC3200 kiedy GeIL'e i OCZ'ty sa w tak dobrych cenach....no chyba ze ktos naprawde liczy kazdy grosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, po dzisiejszym wygrzewaniu już moje Twinmosy nawet na 200MHz nie chodzą. Porażka! Sypią błędami w MEMTEST. Chyba się już więcej na Twinmosy nie skuszę.

Pieniązków na nowe kostki nie mam za wiele bo po około 300PLN na 256MB. Ale nie zamierzam już kupowac pamięci wysyłkowo bo problem potem z gwarancją. Trzeba jeździć lub wysyłac pocztą, cuda niewidy.

Mam znajomego kumpla właściciela sklepu komputerowego. Niestety on ma niewielki wybór co do pamięci bo ma tylko NONAME'y, Kingstony i właśnie Kingmaxy(wszystko z Action). I u niego nie mam żadnych problemów z gwarancją. Dlatego też mój wybór jest KINGSTON lub KINGMAX.

Mam nadzieje,że te KINGMAXY chodzą w dualu bo sie chyba inaczej potne. Ideałem byłoby jak by chodziły chociaż 210MHz 8-3-3-2.5 (DDR433), ale ostatnio jakoś nie mam szczęścia do pamięci i dlatego mam pewne obawy i pytam na forum.

Tak czy siak jutro lub pojutrze powinienem je mieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nareszcie sie zdecydowales, zobaczymy co to za cudenka:) to sie okaze, jak beda dobre to i ja je wezme

Czytałem parę recenzji i nie wypadaja jakoś super. Ale chodzą dobrze w dualu i swoje parametry trzymają. Zobaczymy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglbys podac linki do tych testow z tymi kingmaxami?? bylbym bardzo wdzieczny. Ja szukalem i nic nie znalazlem

Prosze bardzo : http://www.hardwarezone.com/articles/artic...z?cid=4&aid=840

http://www.tweaktown.com/document.php?dTyp...=review&dId=501

http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=252

http://www.techseekers.net/modules.php?nam...owcontent&id=64

No i oczywiście strona producenta: http://www.kingmax.com/product/pro_dram.htm

Te pamięci są CL2.5. I są dwa rodzaje. Zwykłe ;) i SuperRam. Poza tym zauważyłem, że jedne są na BG ramach(tak sie to chyba zwie) takie małe kostki a inne na zwykłych kościach pamięci(TSOP bodajże).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpowiem. Kup Kingstona PC400 value ram CL3 na kostkach Microna - oznaczenie MT. :) Mam takie 2, działają w Dual Channel @ 450 MHz CL2-2-2-6. :) A myślałem, że nawet na CL2.5 nie pójdą, bo nie widziałem, że oznacznie MT to Mircon. :)

http://www.frostytech.com/Ramfinder.cfm#micron - tutaj masz zdjęcia kostek (nie tylko Microna). Maks z tych pamięci to jakieś 490 MHz z CL3-4-4-8, niżej z timingami nie schodziłem.

Tyle ode mnie ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj kolega ma kingmaxy - 256MBDDR433

szczerze przyznal , ze sie rozczarowal , bo nie chca chodzic nawet 466 pomimo lagodnych timingow typu 10-4-4-3 i podniesionego napiecia

kombinowal na wszystkie sposoby , ale stoja max na 450 8-3-3-3

btw w kwestii twinmos :

ktos tam z forumowiczow sie zawiodl - mam 2x256DDR400 na m-tecach i chodza max na 466 10-4-4-2,5 i napieciu +0,3V - bez zarzutu

kupilem wersje box - 2 kosci dedykowane do duala i jestem bardzo zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...