Skocz do zawartości
Greg

Płyta ECS K7S5A a Duron 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Troche się zdziwiłem ze bios poprawnie rozpoznał procesor(Cheepo Bios z 2002 roku) a jeszcze bardziej ze nie mogę go podkręcić za pomocą podnoszenia taktowania szyny FSB! Tylko w ramach standartowych ustawien płyty. Co jest grane? Poprzednik D900 bez problemu. Hyhy zablokowany procek na podnoszenie szyny FSB?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanie jak na k7s5a podkrecic durona 1ghz polaczylem mostki l1 olowkiem b5 i kurna niemoge mnoznika zmienic w biosie :/ plis help, czy optrzebna jest zmiana biosu?

jezeli masz orginalny BIOS to z czym do ludzi tam o ile pamietam da się zmienic tylko fsb z 100/133 . podstawa to zainstalowanie cheepo biosa , w nim masz wieksza palete do zmiany fsb azmiana moznika (jak sie myle tomnie poprawcie) na k7s5a to tylko po modzie mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanie jak na k7s5a podkrecic durona 1ghz polaczylem mostki l1 olowkiem b5 i kurna niemoge mnoznika zmienic w biosie :/ plis help, czy optrzebna jest zmiana biosu?

jezeli masz orginalny BIOS to z czym do ludzi tam o ile pamietam da się zmienic tylko fsb z 100/133 . podstawa to zainstalowanie cheepo biosa , w nim masz wieksza palete do zmiany fsb azmiana moznika (jak sie myle tomnie poprawcie) na k7s5a to tylko po modzie mobo.

wszystko ekegancko a mnoznik jeszcze olowkami etc...

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a skad mozna sciagnac taki bios i czy nic nie grozi plycie, bo wlasnie zlozylem drugiego kompa z w/w plyta i troche szkoda bylo by...

najlepszy bios do tej plyty

http://www.geocities.com/honeymoon36/oc0327.zip

dzieki, jakos specjalnie uwazac, podczas wgrywania, bo rozumiem ze nie jest to bios producenta...

PS. ktory bios mam wgrac HX0327.ROM czy HX0327F.ROM... na plycie bedzie chodzil R8500, ewentualnie R7500 a jak wiadomo one nie obsluguja FastWrites!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cemu mowisz ze ecs k7s5a pro ma tylko fsb 100 lub 133.

u mnie na oryginalnym biosie moge zmieniac tak : 100/133/166

to chyba do mnie? wiec tak : mowiłem o k7s5a bez pro (bo sam taka kiedys miałem) a w niej w biosie były takie opcje zmiany fsb jakie wymieniłem czyli tylko 100/133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...